A különbség a francia és az angol levendula között

Avatar admin | 2021.07.24. 62 Views 0 Likes 0 Ratings

62 Views 0 Ratings Rate it

A francia és az angol levendula közötti különbség és a kertbe ültetendő cikk képe

Fénykép: aniana (Shutterstock)

A levendula nemcsak a csokrokban való kitűnő megjelenésű, hanem tiszta, kellemes illata is, amelyet sokan élveznek, és megnyugtatónak találnak. És ha valaha vásárolt friss levendulát, akkor tudja, hogy elég drága lehet. Tehát, ha végtelen mennyiségű illatos növényt szeretne, érdemes levendulát termesztenie saját kertjében.

Talán már korábban is megpróbálta megtenni, de csalódott az eredmények miatt. Bár egy csomó lehetséges oka van annak, hogy nem volt sikeres termése, az egyik az lehet, hogy olyan fajtát ültettél el, amely az éghajlatodon nem jó. Szerencsére, az Intelligens egészséges zöld élet cikk lebontja a különbségeket a francia és az angol levendula között, beleértve azt is, hogy az egyes típusok hol nőnek a legjobban.

A különbségek a francia és az angol levendula között

A francia és az angol levendula között négy fő különbség van Intelligens egészséges zöld élet: méret, virágzás, illat és ideális éghajlat. Íme, mit kell tudni mindegyikről.

Méret

Míg a francia és az angol levendula virág nagyjából azonos színű, méretükben különböznek egymástól. Pontosabban, a francia levendula szétterül – jellemzően körülbelül két vagy három láb szélesre és magasságra nő -, miközben az angol levendula növekedése során viszonylag kompakt méretű és alakú.

Virágzik

A virágzás terén a francia levendula a egyértelmű győztes. Virágai nemcsak az angol levendulánál hosszabb ideig virágoznak, hanem egy vegetációs időszakban is több virágzási ciklus van.

Illat

Az illat tekintetében is vannak különbségek. Az illat, amelyet általában a levendulához társítunk, az angol változatból származik – amely szintén sokkal erősebb illatot produkál, mint a francia társa – olvasható a cikkben. Kertészet Tudd hogyan. A francia levendulának viszont sokkal könnyebb aromája van, amely kissé jobban illik a rozmaringhoz, mint amit általában levendulának gondolunk.

Éghajlat

Itt lehet, hogy nehézségekbe ütközik a saját levendula termesztése során. Míg az angol levendula toleráns a különféle éghajlatokkal szemben – beleértve azokat is, amelyeknek (legalábbis régebben volt) négy évszakunk van, a francia levendula közel sem olyan rugalmas.

Valójában a legjobban ben nő 8. zóna, amelynek fagymentes ideje április eleje és október vége között tart. Az Egyesült Államokban ez a zóna olyan városokat foglal magában, mint Atlanta, Dallas és Tuscaloosa Breck’s. Nem meglepő, hogy a francia levendula virágzásának egyik helyszíne Provence.


Forrás link


62 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok