A lakosok felkészítése a COVID-19 oltásra

Avatar admin | 2021.01.29. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

A hosszú távú gondozási intézmények (LTCF) rendszergazdáit és a klinikai vezetőket arra ösztönzik, hogy az alábbi információk és források felhasználásával oktassák meg a rezidenseket és családtagjaikat a COVID-19 oltás fontosságáról.

Ösztönözze a COVID-19 oltást lakosai körében

Annak biztosítása, hogy az LTCF-rezidensek azonnal megkapják a COVID-19 oltást, amint rendelkezésre áll egy oltás, segít megmenteni azok életét, akiket leginkább fenyeget a halál a COVID-19 miatt. Körülbelül 3 millió felnőtt részesül ellátásban vagy tartózkodik LTCF-ekben, amelyek magukban foglalják a szakképzett ápolási létesítményeket, az ápolási otthonokat és a támogatott életmódot nyújtó intézményeket. Életkoruk miatt magas az elterjedtségük mögöttes egészségügyi állapotok, és csoportos élethelyzetek esetén az LTCF-rezidensek nagy kockázatot jelentenek a fertőzésre és a súlyos betegségekre a COVID-19 miatt. Ennek eredményeként a Az immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság (ACIP) és a CDC javasolja az életmentő előnyöket A lakosok számára a COVID-19 oltás aránya meghaladja a lehetséges kockázatokat.

Vegyen részt hatékony COVID-19 oltási beszélgetésekben

Már a vakcinák megérkezése előtt elkezdhet beszélni a lakóival és családtagjaikkal a COVID-19 oltásról a létesítményében. Ez lehetőséget ad arra, hogy elvárásokat támasszon a vakcinával kapcsolatban, és megismerje az esetleges aggályaikat. Törekedjen arra, hogy megértse lakóinak aggodalmait, és érthető módon nyújtson be információkat, amelyekre szüksége van. Sok lakos hasonló lehet kérdések a COVID-19 oltásokkal kapcsolatban. Készüljön fel a gyakori kérdésekre, és tanuljon oltási beszélgetések során alkalmazandó technikák.

Válaszoljon a beleegyezéssel kapcsolatos kérdésekre

Magyarázza el, hogy az oltáshoz beleegyezést vagy hozzájárulást kell kérni a lakosoktól (vagy olyan személyektől, akiket kineveznek orvosi döntések meghozatalára a nevükben), és dokumentálják a táblázataikon az Ön intézményének szokásos gyakorlata szerint. Ezenkívül az oltást (vagy orvosi meghatalmazottakat) kapó lakosok az oltás előtt kapják a sürgősségi felhasználási engedély (EUA) adatlapját is. Az EUA Tájékoztató ismerteti a COVID-19 oltás kockázatait és előnyeit.

Egyes COVID-19 vakcinázási szolgáltatók írásbeli, e-mailes vagy szóbeli beleegyezést kérhetnek a címzettektől az oltás előtt. Ez az ő belátásuk szerint történik; írásos hozzájárulást a szövetségi törvény nem követel meg a COVID-19 oltáshoz az Egyesült Államokban.

Végül a lakosok (vagy orvosi meghatalmazottaik) kapnak egy oltási jegyzőkönyvet vagy nyomtatványt, amely megmondja nekik, hogy milyen COVID-19 oltást kaptak, és azt a dátumot, amikor megkapták. Ezt az orvosi diagramjukban is fel kell jegyezni.

További információért nézze meg gyakran feltett kérdések a COVID-19 oltással kapcsolatban LTCF-bens.

Terjessze a COVID-19 oltási forrásokat

A létesítmények felhasználhatják vagy adaptálhatják ezeket a kész anyagokat a lakosság körében a COVID-19 oltással szembeni bizalom növelése érdekében:

Az oltások bizalmának növelésére szolgáló további stratégiák a következők:

 • Bátorítsa a lakosok családját, hogy az oltási klinikákat beszéljék meg szeretteikkel, hogy felkészüljenek és megnyugtassák őket.
 • Osszon meg egy videót és fotókat a létesítmény adminisztrátorairól, a klinikusokról és az ápolószemélyzetről, akik oltást kapnak.
 • Gondoskodjon a beoltott alkalmazottakról és lakosokról gombokkal vagy matricákkal, amelyeket viselhetnek, hogy megmutassák más lakosoknak, hogy támogatják az oltást.
 • Arra ösztönzi a személyzetet, hogy ossza meg az oltás okait a lakókkal.
 • Emlékeztesse és ösztönözze a be nem oltott lakosokat, hogy szerezzenek be egy COVID-19 oltóanyagot e-mailben, levélben, telefonos hívás útján nekik és / vagy családtagjaiknak, valamint személyesen.
 • Rendezzen virtuális városháza-találkozókat a lakosok és a családok számára, ahol kérdéseket tehetnek fel, és Ön megoldhatja aggodalmaikat.

Beszéljétek meg, mire számíthatnak a lakók és a családok az oltás után

Az LTCF lakói és családjai érdeklődhetnek arról, hogy megváltoznak-e a látogatási irányelvek vagy a maszkok követelményei azok számára, akik oltást kapnak. Fontos elmagyarázni, hogy a létesítmény minden lakójának és személyzetének folytatnia kell a követést CDC útmutatás a COVID-19 elterjedésének megakadályozása az egészségügyi környezetben. Ez az útmutató a következőket tartalmazza:

 • Kövesse a fertőzésmegelőzési és -ellenőrzési (IPC) gyakorlatokra vonatkozó javaslatokat a rutinszerű egészségügyi ellátáshoz a járvány idején.
 • Az egészségügyi intézménybe belépő személyek szűrése és osztályozása a COVID-19 jelei és tünetei után, valamint a látogatásra vonatkozó intézményi útmutatások betartása.
 • Kérje meg az egészségügyi intézménybe belépő embereket, hogy viseljenek maszkot, tartózkodjanak 6 méterre másoktól, és gyakran tisztítsák meg a kezüket.

Oktassa a lakosokat és a családokat az oltások beadásáról és a lehetséges mellékhatásokról

Sok LTCF beiratkozott a szövetségbe Gyógyszertári partnerség a hosszú távú gondozásért program, amelynek célja a biztonságos és hatékony helyszíni COVID-19 oltási klinikák megkönnyítése az LTCF-eknél. E program révén a létesítmény személyzetének és a lakóknak lehetőségük lesz a helyszínen oltást végezni. Mindenki, aki beoltja magát, kap egy oltási nyilvántartást is annak biztosítására, hogy a második oltáshoz megfelelő oltást kapja, ha a második helyszíni klinika előtt elhagyja a létesítményt.

Fontos lesz a lakosokat leginkább oktatni gyakori mellékhatások oltásból, és tudassa velük, hogy a mellékhatásoknak néhány napon belül önmagukban kell elmúlniuk. Nehéz megkülönböztetni a vakcina mellékhatásait és a COVID-19 tüneteit.

 • Magyarázza el, hogy a mellékhatások az immunrendszer működésének jelei.
 • Adja meg az összehasonlítást a rezidens számára, adott esetben (például fájdalom a Shingrix megkapása után azok számára, akik kapták).
 • Győződjön meg arról, hogy a lakók tudják, hogy a láz potenciális mellékhatás, és mikor kell értesíteni az LTCF személyzetét.
 • Ez a tájékoztatópdf ikonra segítséget nyújt a lakosoknak abban, hogy mire számítsanak az oltás után, beleértve azt is, hogy mikor kell riasztani a létesítmény személyzetét.
 • Emlékeztesse a lakókat a vakcina nem adhat valakinek COVID-19-et és ez nem fogja eredményezni számukra a COVID-19 vírusteszt pozitív eredményét.

A létesítmény adminisztrátorainak együtt kell működniük a személyzettel, a lakókkal és a családtagokkal, hogy a vakcinázást követően felmerülő egészségügyi problémákról jelentést tegyenek a Kórháznak Vakcina nemkívánatos események bejelentési rendszere (VAERS)külső ikonra, még akkor is, ha nem biztos benne, hogy a vakcina okozta az egészségügyi problémát. Az ilyen típusú egészségügyi problémákat lehetségesnek nevezzük mellékhatások vagy nemkívánatos események. A törvény előírja az egészségügyi szakemberek számára, hogy jelentést tegyenek mellékhatások a COVID-19 vakcina utánkülső ikonra. A vakcina biztonságának az Egyesült Államokban történő ellenőrzéséről további információt a CDC webhelyén talál A COVID-19 vakcinák biztonságának biztosítása az Egyesült Államokban.

Ezenkívül ösztönözze az okostelefonnal rendelkező lakosokat iratkozzon be a v-széfbe, egy okostelefon eszköz, amellyel elmondhatják a CDC-nek, ha mellékhatásaik vannak a COVID-19 oltás megszerzése után. Ha súlyos mellékhatásokat jelentenek, akkor valaki a CDC-től felhívja a nyomon követést. Információ a v-biztonságos oltás után egészségügyi ellenőr több nyelven érhető el, beleértve az angol, spanyol, koreai, vietnami és egyszerűsített kínai nyelvet.

Fontos beszélni a lakókkal arról, hogy mi fog történni, ha a vakcina mellékhatásait tapasztalják, amelyek hasonlóak a COVID-19 tüneteihez. A CDC kiadta az útmutatásokat, amelyek segítségével segíthet a tervezésben az oltás utáni tünetek kezelése a rezidensekben. Ez az útmutató korlátozni kívánja a felesleges COVID-19 vizsgálatokat és a további fertőzésszabályozási intézkedéseket, amelyekre esetleg nincs szükség.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok