A legjobb csírák, amelyeket enni lehet, és hogyan lehet őket magról termeszteni

Avatar admin | 2021.02.03. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Kíváncsi vagy, hogy melyik a legjobb csíra? Ne keressen tovább! Ez a bejegyzés megmutatja, melyek a legjobb csírák, valamint azt, hogy miként termesztheti őket. A hajtások termesztése egyszerű és táplálékkal teli krumplit kínál az év bármely szakában.

A saját hajtások termesztése az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető módszer az otthoni élelmiszer-termesztéshez, mert nagyon kevés helyet igényel, beltéren az év bármely szakában elvégezhető, és nagyon könnyű megtenni!

Az egyetlen dolog, ami kissé zavaros lehet, ha elmegy vásárolni a magokat, és egy különféle fajtákkal teli polccal találja magát szemben. Melyiket válassza?

A legjobb csírák, amelyeket enni és termeszteni lehet

Ebben a bejegyzésben megtalálhatja a legjobb magról kinövő hajtások és milyen ízűek. Így kiválaszthatja a preferenciáinak megfelelő csírákat. Érdemes néhányat válogatni és összekeverni – mindenféle finom ízkombinációt létrehozhat!

Lucerna

Lucerna kihajt az egyik leggyakoribb fajta, valószínűleg azért, mert az íze mindenhez passzol! Kicsi, ropogós hajtások, enyhe ízűek. Adja hozzá ezeket a csírákat bármely ételhez, hogy egy kis ropogást és sok tápanyagot adjon hozzá.

répacsíra virágzik

Cukorrépa

Cukorrépa színes szárai vannak sötétvörös vagy bíborvörös színnel és élénkzöld levelekkel, így ha csinos színű popot szeretne adni egy ételhez, akkor ez a megfelelő lehetőség az Ön számára. Ízük kissé földes és nagyon édes.

Brokkoli

Brokkoli vastag, bors csírákat hoz létre, amelyek diós, fűszeres ízűek (kicsit olyanok, mint a retek). Ezek valójában nem olyan ízűek, mint a brokkoli, de finom kiegészítői mindannak, amihez egy kis fűszer is felhasználható.

Különösen magas antioxidáns tartalommal rendelkeznek, így ha egészségét szeretné fokozni, ezek jó választás.

Kihajtások újrafelhasználható fedővel ellátott befőttesüvegbe

Görögszéna

Görögszéna keserű ízű, amely összetettebbé teszi az ételeket, ha más ízekkel keverik (fontolja meg keverékben történő alkalmazását), de általában nem önmagában fogyasztják. Ez segíthet a gyomorpanaszok enyhítésében, ezért ez jó választás az érzékeny pocakkal rendelkezők számára.

Zöldborsó

Zöldborsó sarjad ropogósak, friss, édes íze emlékeztet a hóborsóra. Enyheek és jól passzolnak a legtöbb más ízhez. Ez sok ember szendvicscsíra! Szeretem őket az alább említett mung babfajtával együtt termeszteni, mivel azonos a termesztési idejük és az ízeik.

A legjobb csírák enni és növekedni

Lencse

Lencse kihajt különféle színekben kaphatók, így vonzó kiegészítésként szolgálnak egy kis színkontrasztot igénylő ételhez. Kiváló, ropogós textúrájúak, gazdag, diós ízűek.

Mungóbab

Mung babcsíra vastag, lédús hajtások, fehér szárúak és nagyon enyhe ízűek. Ropogós állaguk és hajlamuk arra, hogy bármilyen mártást vagy fűszert hozzáadjanak az ízükhöz, ami miatt ez az ízletes csemege kiválóan keverhető.

Mustár

Mustár kihajt földes íze és fűszeres rúgása van, olyan, mint a torma. Tökéletes lehetőség a fűszer szerelmeseinek!

Retek

Retek sarjadnak nagyon karcsúak, vörös hegyű levelekkel. Köretként kedvesnek tűnnek. Íze hasonló az érett retekhez, de kevesebb fűszerrel.

Piros lóhere

A vörös lóhere sötétzöld hajtásai enyhe, földes íze és nagyon ropogós állaga. Jól passzolnak a legtöbb más aromához, ezért halmozd fel őket az összes kedvenc szendvicsre, salátára, pakolásra és tálra.

Tönköly

Csírázó tönköly tápláló, rágós gabonát eredményez, enyhén édes ízű. Ha meglepő módon szeretné felhasználni őket, ezeket hozzáadhatja a reggeli granola, nyers kenyér receptjeihez, sőt sütikbe is sütheti.

Napraforgó

Napraforgó kihajt vastag, lédús levelei vannak, mély, diós ízű, remek. Ezek finomak a szokásos ételekben – saláták, szendvicsek, tálak stb. -, de édes ízük miatt üdvözlendő módon még több tápanyagot csomagolhatnak a gyümölcs turmixába. Tudj meg többet ezek az ízes csírák itt.

Remélem, ennek a listának ugyanolyan könnyed a szája, mint az enyémnek! Melyik fajtát (vagy fajtákat!) Teremti meg először?

További kisterű kertészeti ötletek


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok