A marketing siker 3 C-je 2021-ben

Avatar Gadam | 2021.02.11. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

A változások hullámait a marketingesek szokták. Üdvözöljük őket, méghozzá úgy, hogy időzítsük belépéseinket és kilépéseinket a kedvező piaci viszonyokhoz. De amikor egy hatalmas hullámzás dübörög a láthatáron, mielőtt készen állunk, a marketingszakembereket eláraszthatja a változás ereje és turbulenciája.

2020-ban több árapályhullám megzavarta a hagyományos marketinget. Szerencsére még soha nem voltunk ilyen jól felkészülve és felszerelve az ilyen káosz kezelésére. A marketingszakemberek manapság az üzleti szervezetek változás-ügynökei: a digitális átalakulás és az innováció ösztönzése, a silók lebontása és a digitális gazdaságban elért siker vezetői.

És a változó vásárlói magatartás és az informatika fogyasztása miatt a marketing kritikusabb, mint valaha.

Tehát hogyan tudunk sikeresen megmozdulni a változások új hullámain anélkül, hogy összeomlana egy gnarly wipeout? A válasz két gondolkodásmódra és egy készségre jut: bizalom, kíváncsiság és hozzáértés. A 3C-k.

Magabiztosság: ismételje meg a Szilícium-völgy hullámzását, bárhol is legyen


Több mint 25 évet töltöttem a Szilícium-völgyi startup és a B2B B2B ökoszisztémákban, lehetőséget adva arra, hogy elgondolkodjak a varázs képletén, amely a völgyet ketyegésre készteti. Találtam egy “szentháromságot”, amely megadja a Szilícium-völgynek: pénz, tehetség és kultúra.

A pénz táplálja a növekedést. Legyen szó érett iparágakról, ahol nagy a címezhető piac, vagy olyan feltörekvő lehetőségekről, amelyek hatalmas jövőbeli potenciállal rendelkeznek, a Szilícium-völgy nem fél attól, hogy pénzét oda tegye, ahol a szája van. Az SV startupok vonzódtak Az ország kockázatitőke-finanszírozásának 44% -a 2019-ben – nem is beszélve arról a tízmilliárdból, amelyet helyben fektettek be a magántőke és a nagy technológiai cégek.


A völgyben is nagy a tehetség: Az öböl térségének lakosságának 46% -a rendelkezik főiskolai végzettséggel (szemben az országos 28% -kal), és 20% -uk legalább egy diplomával rendelkezik. Okos, képzett embereknek olyan gyakran kell nyerniük, mint a völgyi vállalatoknak.

De a kultúra mindenekelőtt a Szilícium-völgy fegyvere a sikerhez. A dolgozók magabiztosságot árasztanak. Javasoljuk a kockázatvállalást. A kudarcot ünneplik. A bürokrácia irtózatos. A völgy teljes szívvel magáévá teszi a “művészet, hogy a lehető legtöbbet tedd”, a benne rejlő összes buktatóval és visszaeséssel.

A Szilícium-völgy nem rendelkezik monopóliummal a szentháromság felett. A kockázatitőke-befektetők és más befektetők gyorsan agnosztikussá válnak. Az újítók Montreáltól Melbourne-ig és Pekingtől Bangalore-ig évről évre kiegyenlítik a játékteret. Ez különösen igaz a szoftverekre, ahol a fizikai elhelyezkedés nem releváns, és a globális méretarány növekedése marginális. Nincs semmi oka annak, hogy a tehetségnek lokálisnak kell lennie, főleg a távmunka globális elfogadása a COVID-19 kényszerítette. Még olyan szerepek esetében is, amelyekben a fizikai jelenlét számít, a más helyeken játszó játékosok kihasználhatják az előnyöket városi elvándorlás hogy jelenleg folyamatban van.

Tehát mit hagy ez? A bizalom kultúrája! A Szilícium-völgy hullámzó! És ahogy minden üzleti coach vagy személyes fejlesztési guru megmondja – ennyi Ön, baba.

A Szilícium-völgy már exportálta a nagy álmok és a kudarcok kultúráját a világ más régióiba. Indulhat San Franciscoból, 15 órát repülhet, összeszedheti a táskáit, és bemehet egy startup-gyorsítóba vagy berlini vagy szingapúri munkatársba. A Szilícium-völgy hozzáállás, nem pedig pont a térképen.

Azok számára, akiknek nincs tapasztalata vagy kedve azonnal a Szilícium-völgy támaszával járni (rád nézve, athéniak), Azt mondom, hogy a belső bizalom a barátokkal, a családdal és más megbízható játékosokkal kezdődik, akik az Ön személyes társadalmi infrastruktúráját alkotják. Számomra a férjem, a három gyerekem és két macskám, a támogató apámmal és testvéreimmel együtt adnak erőt arra, hogy megpróbáljam, kudarcot valljak és próbálkozzak újra. Ők azok, akik felvesznek, leporolnak, veled ünnepelik a győzelmedet, feltétel nélkül szeretnek – és növelik a bizalmadat.

Kíváncsiság: Tanulj meg növekedést csapkodni, méretétől függetlenül

2000 és 2017 között A Fortune 500 52% -a csődbe kerültek, megszerezték vagy egyszerűen megszűntek. Az Innosight kutatócég előrejelzése szerint a Fortune 500 teljes háromnegyedét 2027-re cserélik.

Akár ön egy pofátlan startup, aki piaci részesedésért dönti el, vagy egy magasan bejáratott ipari szereplő, nem engedheti meg magának, hogy a piaci helyzetén és a korábbi sikerein alapuljon.

Az induló vállalkozásoknak meg kell tanulniuk, hogyan kell blitz-skálázni és megszerezni az első mozgató előnyöket. A letelepedett vállalkozásoknak meg kell tanulniuk, hogyan lehet fenntartani a növekedést a számlaalapú marketing (ABM) és az üzletalapú marketing (DBM) segítségével. Mindkettőnek meg kell tanulnia egymástól, hogy boldogulhasson a szüntelen új világban digitális átalakulás.

Kezdje a legerősebb három szóval az angol nyelven: “Nem tudom.” Valld be, hogy nem tudsz mindent, és kezdd el megtanulni a bevált gyakorlatokat, bárhol is találod őket.

A B2B marketing világa gyökeresen megváltozott, és folyamatosan változik.

  • A vásárlók digitálisan vezéreltek, társadalmi kapcsolatban állnak és mobilak, és teljes hozzáféréssel rendelkeznek a kutatási információkhoz.
  • A döntéshozók egyharmada millenniumi, akik a B2B vásárlási folyamatot eltérően tekintik elődeiktől.
  • A közelmúlt szerint a B2B vásárlóinak száma kétszer részesíti előnyben a digitális érintési pontokat a hagyományos értékesítési interakciókkal szemben McKinsey-jelentés.
  • Az önkiszolgálás ma már normális, és a marketing az út 70-80% -ává vált.

Marketingszakemberként hajlandónak kell lenned arra, hogy kíváncsi maradj, folyamatosan tanulj, és új módszereket próbálj ki a növekedés ösztönzésére. Mivel semmi sem statikus, mindig új készségeket, feltöréseket és perspektívákat kell tanulnia. Még azt is mondhatnám, hogy hajlandó lenne váltani a szerepeket, vagy akár céget váltani, ha nem képes állandóan új ötleteket és mechanizmusokat elsajátítani ott, ahol most tartózkodik.

Kompetencia: Öt alapvető kompetencia elsajátítása a növekedés átalakulásához

A bizalom és a kíváncsiság létfontosságú, de nem visznek el messzire, ha nem ismeri a dolgait.

A marketingszakembereknek öt munkahelyük van – és a siker érdekében minden egyes vödörbe be kell őket szerezni. Az Aberdeen Group, a SiriusDecisions és más kutatók szerint azok a vállalatok, amelyek sikeresen összehangolják a B2B értékesítést és marketinget, 20-30% -kal növelik bevételeik és profitjuk növekedését. Íme az öt kompetencia, amelyre a B2B marketingszakembereknek szüksége van, hogy segítsenek szervezetük átalakításában:

  1. Helymeghatározás. Ha még nem tudja, hol ül a versenytársak hierarchiájában, és mi különbözteti meg ajánlatát, akkor az ügyfelek sem. Kérdezd meg: “Miért kell az ügyfélnek téged választania?” és “Milyen vásárlói igényeket oldunk meg?” Ezután alapozza meg az összes marketing üzenetet. Legyen kategória vezető, ha teheti. Ha nincs kategória, amit csinálsz, hozz létre!
  2. Történetmesélés. Egy régi őslakos amerikai mese szerint: “Mondd el a tényeket, és megtanulom, elmondom az igazat, és elhiszem. De mesélj nekem egy történetet – és ez örökké a szívemben fog élni.” Nem érdekel, mennyire technikás a terméked. Ha a tartalmad nem használja fel a mesemondás művészetét, hogy közvetítsd, hogyan illeszkedik terméked az emberek életébe, akkor az nem fog eladni.
  3. Eljegyzés. Miután elkészült a helymeghatározás és a mesemondás, akkor is meg kell találnia a megfelelő módot arra, hogy tartalmát a megfelelő vásárlók elé állítsa. A vevők átlagosan 5-6 darab tartalmat fogyasztanak a legtöbb B2B út során, ezért okosan válasszon tartalmi keveréket. Célozzon meg minden döntéshozót a fiókalapú marketingjében. Használjon bejövő és kimenő módszereket egyaránt. Testreszabás (mert lehet). És győződjön meg arról, hogy egyedülálló márkaélményével vonzza a vásárlókat online és offline.
  4. Bevételszerzés. Egy bizonyos ponton a mindshare-nek pénztárca-megosztásnak kell átfordulnia. Tudnia kell, hogyan kell mérni, elemezni és módosítani a marketing automatizálását, a személyre szabást, a számok ápolását és a lead pontozását bejövő, webes szemináriumok és események alapján. Ha úgy gondolja, hogy ez “az értékesítési osztály problémája”, gondolja át. Az üzlet lezárása a marketing siker része, függetlenül attól, hogy Ön aláír-e a szaggatott vonalon.
  5. Gyorsulás. Szervezete evolúciójának egy bizonyos pontján a helyzetmeghatározás, a mesemondás, az elkötelezettség és a bevételszerzés zökkenőmentesen lőni fogja az összes dugattyút. De kitalálod: A munkád még nem készült el! Miután megvan az alapok, felgyorsíthatja szervezete növekedését azáltal, hogy létrehozza az iparági elemzők, tanácsadók és stratégiai partnerek ökoszisztémáját.

A marketinggép kompetenciájának legfontosabb mutatója a marketing hozzájárulása az értékesítési folyamathoz, és végül a bevételhez kapcsolódó eredmények. És a B2B-marketingeseként elért saját sikerének legfontosabb mutatója az, hogy mennyire sajátítja el a B2B marketing siker 3C-jeit.

* * *

Pompás alkalom marketingesnek lenni. Ön a vezetőülésen van. Legyetek elkoptatva! Itt az ideje és a sor, hogy megragadd a hullámot, és életed útjára kelj.

Egyéb források a marketing sikeréről

Négy sikeres módszer a bejövő és a kimenő marketing kombinálásához

Négy marketing megközelítés, amely megkülönbözteti a sikeres B2B márkákat

Hogyan érhető el a befolyás és a változás: Négy készség szükséges minden marketing vezető számára


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it