A portugál Francesinha szaftos, húsos dicsősége

Avatar admin | 2021.01.31. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Az avatatlanok számára a francesinha úgy tűnhet, mintha kaszkadőr menüpontként lett volna kialakítva, és megidézte, hogy megdöbbentse és felizgassa az ártatlan szemlélőket, és felhívja az Instagram nézőit, hogy ejtsenek egy fényképet a rácsra. A maximális portugál szendvics nem kevesebb, mint háromféle húst, halom olvasztott sajtot és alkalmanként egy sült tojást tartalmaz, mindezt habos, paradicsommal töltött mártásban. Ez egy szendvics, amelyet az ember csak villával és késsel (és esetleg az inge nyakába bedugott védőszalvétával) merne enni.

A szendvics az ötvenes években kezdett felbukkanni a portói bisztrókban, amikor egy pikánsabb, ütősebb felvállalja a francia croque monsieur-t, amelyet annyi piri piri szószsal lehet orvosolni, amennyit az étkezők preferáltak. Ma ugyanolyan turisztikai vödörlista az északi Porto városában, mint Nápolyban gyors tüzelésű pizzát fogyasztani.

Ehhez az otthoni verzióhoz a receptfejlesztő Jenn de la Vega mártássá építi az alapízeket azzal, hogy az összes húst egymás után főzi ugyanazon serpenyőben, és a csepegtetőket használja a jalapeño-fűszeres szósz alapjául. A húsos, enyhe szendvics lehet kiadós hétvégi reggeli, vagy vacsorázhat egy hideg lagerrel, és úgy tehet, mintha egy kávézóban ülne, kilátással a Douro folyóra.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok