A személyzet felkészítése a COVID-19 oltásra

Avatar admin | 2021.01.29. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

A hosszú távú gondozási intézmények (LTCF) rendszergazdáit és a klinikai vezetőket arra ösztönzik, hogy az alábbi információk és források felhasználásával oktassák meg az összes munkatársat a COVID-19 oltás fontosságáról.

Hangsúlyozza, hogy a tartós ápolóintézet személyzetének beoltása életeket menthet

A COVID-19 vakcina megkapása fontos lépés ehhez az LTCF munkatársainak védelme és csökkentik a COVID-19 betegségben való megbetegedés esélyét. Az LTCF munkatársai a fronton vannak, és minden nap ki lehetnek téve a COVID-19-nek a munkahelyén.

Az LTCF munkatársait az első sorban kapták meg az oltások, mivel alapvető szerepük van a világjárvány elleni küzdelemben. Az LTCF teljes személyzetének mostani beoltása segít megvédeni őket a megbetegedéstől és megvédi a COVID-19-től a súlyos betegségben szenvedő lakosokat. A személyzet korai védelme kritikus fontosságú az LTCF-ek kapacitásának megőrzése érdekében a lakók gondozásában. Ezenkívül az alkalmazottak példaként szolgálhatnak közösségeikben. Az első oltással pozitívan befolyásolhatják a munkatársak, a lakók, a barátok és a család oltási döntéseit.

Ösztönözze a nyitott kommunikációt az alkalmazottak körében

Az LTCF személyzetének rengeteg kérdése vagy aggodalma lehet a vakcinák biztonságával és a mellékhatásokkal kapcsolatban. A vakcinával kapcsolatos nyílt, őszinte megbeszélésekre fordítás ideje a létesítmény munkaterületein segíthet kezelni a személyzet kérdéseit és aggályait. Ezek a megbeszélések abban is segíthetnek, hogy információkat gyűjtsenek arról, hogyan lehet a lehető legjobban megteremteni az oltásbizalmat a létesítményen belül. Érthető, hogy nem biztos, hogy minden kérdésükre választ ad, de a visszajelzési mechanizmus létrehozása a jövőbeni válaszadás érdekében hasznos lehet.

Magyarázza el a személyzet lehetőségeit a COVID-19 oltás befogadásához

Sok LTCF beiratkozott a szövetségbe Gyógyszertári partnerség a hosszú távú gondozásért program, amelynek célja a biztonságos és hatékony helyszíni COVID-19 oltási klinikák megkönnyítése az LTCF-eknél. E program révén a létesítmény személyzetének és a lakóknak lehetőségük lesz a helyszínen oltást végezni.

Függetlenül attól, hogy létesítményük részt vesz-e a szövetségi Gyógyszertári Partnerségben a Hosszú távú gondozásért programban, az LTCF összes munkatársa kiemelt fontosságú és jogosult oltásra. Azok a személyzet tagjai, akik nincsenek jelen a helyszíni oltási klinikákon, dönthetnek úgy, hogy oltást végeznek egy másik COVID-19 oltó szolgáltatóval, amely a területükön oltja az egészségügyi személyzetet.

 • Mindenki, aki beoltja magát, kap egy oltási jegyzőkönyvet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a második oltáshoz megfelelő oltást kap.
 • Hasznos tippek állnak rendelkezésre a személyzet számára mire lehet számítani oltáskor.
 • A szövetségi Gyógyszertári Partnerségben a hosszú távú gondozásért programban részt vevő gyógyszertáraknak hasznos információkkal is szolgálhatnak a személyzet számára történő terjesztéshez.

A beoltott személyzet az oltás előtt megkapja a sürgősségi felhasználási engedély (EUA) adatlapját, amely ismerteti a COVID-19 vakcina kockázatát és előnyeit. EUA Tájékoztatók az egyes engedélyezett COVID-19 vakcinákra jellemzőek, azokat a vakcina gyártója fejlesztette ki, és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte. Egyes COVID-19 vakcinázási szolgáltatók írásbeli, e-mailes vagy szóbeli beleegyezést kérhetnek a címzettektől az oltás előtt. Ez az ő belátásuk szerint történik; írásos hozzájárulást a szövetségi törvény nem követel meg a COVID-19 oltáshoz az Egyesült Államokban.

Adjon meg kulcsfontosságú üzeneteket az oltások hatékonyságáról és biztonságáról

Ezeknek a következetes és világos üzeneteknek a COVID-19 oltásbiztonságról történő elküldése hozzájárulhat az oltások bizalmának növeléséhez a létesítmény személyzete és lakói között:

 • A COVID-19 vakcinákat ugyanazok a biztonsági előírások betartják, mint az összes többi vakcinát.
 • A szövetségi kormány azóta dolgozik, hogy a járvány a lehető leghamarabb elérhetővé tette egy vagy több COVID-19 oltóanyagot, miközben az FDA EUA hatóságán keresztül biztosította azok biztonságosságát és hatékonyságát.
 • A COVID-19 vakcinákat nagy tanulmányokban tesztelték, amelyekben több tízezer ember vett részt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak, és hogy megvédjék a különböző korú, fajú és etnikai hovatartozású embereket.
 • A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a vakcinák védelmet nyújtottak a COVID-19 ellen.
 • Számos szakértői és független csoport értékeli az Egyesült Államokban élő embereknek adott oltások biztonságosságát.
  • Az engedélyezés előtt az FDA gondosan áttekinti a klinikai vizsgálatok összes hatékonysági és biztonsági adatait, és az immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság (ACIP), egy független orvosi és közegészségügyi szakértői testület, az összes adatot áttekinti a felhasználás ajánlása előtt.
  • Az engedélyt követően az FDA és a CDC továbbra is figyelemmel kíséri a vakcinák meglévő és továbbfejlesztett rendszerek révén.

További információért nézze meg a Az oltások biztonságának figyelemmel kísérése és jelentése a létesítményben az eszköztár szakasza.

A COVID-19 vakcinák fontos eszköz lesznek a járvány megállításában. Az oltás után azonban mindenkinek továbbra is követnie kell az összes jelenlegi útmutatás hogy megvédjék magukat és másokat, beleértve a maszk viselését is, legalább 6 láb távolságra maradjanak másoktól, elkerüljék a tömeget, a látogatásra vonatkozó létesítmény útmutatásait követve fertőzés elleni védekezés, és gyakran kezet tisztítani.

Terjessze a COVID-19 oltási forrásokat

A létesítmények felhasználhatják vagy adaptálhatják ezeket a kész anyagokat, hogy bizalmat szerezzenek a COVID-19 oltással kapcsolatban a létesítmény személyzete között:

Az oltások bizalmának növelésére szolgáló további stratégiák a következők:

 • A fénykép vagy film létesítmények adminisztrátorai, az orvosi igazgató, az ápolási igazgató és az egységek vezetői beoltják őket, és a fényképeket és videókat megoszthatják az alkalmazottakkal, engedéllyel.
 • Arra ösztönözze az oltott munkatársakat, hogy ossza meg az oltást az alkalmazottak értekezletein, blogbejegyzésekben vagy más kommunikációs csatornákon keresztül.
 • Versenyek vagy ösztönzők szervezése az oltás érdekében (apró ajándékkártyák, tombola nyeremények, pizzapartik stb.).
 • Emlékeztesse és ösztönözze a még be nem oltott munkatársakat, hogy szerezzenek COVID-19 oltást e-mailben, levélben, telefonhíváson vagy személyes kéréssel.
 • Győződjön meg arról, hogy a személyzet tagjai tudják, hová fordulhatnak, hogy személyesen, telefonon vagy e-mailben kérdezhessenek az oltásról.
 • Rendezzen virtuális városháza-találkozókat az alkalmazottak számára, hogy megosszák kérdéseiket és kezeljék aggályaikat.

A személyzet oktatása az oltás utáni tünetekről és irányelvekről

Nehéz megkülönböztetni a vakcina mellékhatásait és a COVID-19 tüneteit. Fontos, hogy a személyzetet leginkább oktassák gyakori mellékhatások oltásból, és tudassa velük, hogy a mellékhatásoknak néhány napon belül önmagukban kell elmúlniuk.

 • Magyarázza el, hogy a mellékhatások a vakcina működésének jelei, és az immunrendszer védelmet nyújt a fertőzés ellen.
 • Ez a tájékoztatópdf ikonra segít az alkalmazottaknak abban, hogy mire számítsanak az oltás után, beleértve azt is, hogy mikor kell orvoshoz fordulni.
 • Emlékeztesse a személyzetet, hogy a vakcina nem adhat valakinek COVID-19-et és ez nem fogja eredményezni számukra a COVID-19 vírusteszt pozitív eredményét.

A létesítmény adminisztrátorainak együtt kell működniük a munkatársakkal, hogy az oltás után felmerülő egészségügyi problémákról jelentést tegyenek a Kórháznak Vakcina nemkívánatos események bejelentési rendszere (VAERS)külső ikonra, még akkor is, ha nem biztos benne, hogy a vakcina okozta az egészségügyi problémát. Az ilyen típusú egészségügyi problémákat lehetségesnek nevezzük mellékhatások vagy nemkívánatos események. Noha nagyon ritkán fordul elő, néhány súlyos allergiás reakcióról (például anafilaxia) számoltak be olyan személyeknél, akik COVID-19 vakcinát kaptak. A törvény előírja az egészségügyi szakemberek számára, hogy jelentést tegyenek mellékhatások a COVID-19 vakcina után.külső ikonra A vakcina biztonságának az Egyesült Államokban történő ellenőrzéséről további információt a CDC webhelyén talál A COVID-19 vakcinák biztonságának biztosítása az Egyesült Államokban.

Ezenkívül ösztönözze a személyzetet beiratkozik v-biztonságos, egy okostelefon eszköz, amellyel egészségügyi ellenőrzéseket kaphatnak, és megmondhatják a CDC-nek, ha bármilyen mellékhatásuk van a COVID-19 oltás megszerzése után. Ha súlyos mellékhatásokat jelentenek, akkor valaki a CDC-től felhívja a nyomon követést. Információ a v-biztonságos oltás után egészségügyi ellenőr több nyelven érhető el, beleértve az angol, spanyol, koreai, vietnami és egyszerűsített kínai nyelvet.

A személyzet aggódhat, hogy mit kell tennie, ha az oltás után mellékhatásokat tapasztal. Fontos, hogy átlátható legyen a létesítmény mellékhatások kezelésére vonatkozó politikája, ideértve a szabadidő levonását is, ha az alkalmazottak nem érzik magukat elég jól a munkában. A létesítmény vezetésének meg kell fontolnia a személyzet világos útmutatását a munkaerő-gazdálkodással és a biztonsággal kapcsolatban, és nyitottnak kell lennie a politikákkal kapcsolatos megbeszélésekre. A CDC kiadta az útmutatást, amely stratégiákat tartalmaz az oltás utáni szisztémás tünetek hatékony kezelésére és a felesleges munkakorlátozások korlátozására.


Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok