A távirati csevegések alapértelmezés szerint nincsenek titkosítva

Avatar admin | 2021.01.25. 38 Views 0 Likes 0 Ratings

38 Views 0 Ratings Rate it

Ujjal megérint egy nagy Telegram alkalmazás ikont egy okostelefonon.
Arthur_Sevtsov / Shutterstock.com

Távirat és Jel széles körben népszerű adatvédelmi központú üzenetküldő alkalmazások. Azonban, a két alkalmazásban van néhány nagy különbség: Míg a Signal útján elküldött összes üzenetet alapértelmezés szerint mindig végpontok között titkosítják, a Telegram üzeneteket nem. A végpontok közötti titkosítás a Telegram opcionális szolgáltatása.

Miért számít a végpontok közötti titkosítás?

A végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy csak az üzenet küldője és fogadója láthatja annak tartalmát. Még a kiszolgálót a beszélgetések közepén futtató cég sem láthatja a kommunikáció tartalmát.

A Signal használatakor az összes beszélgetést mindig végpontok közötti titkosítás jellemzi: A Signal Foundation nem látja az üzenetek tartalmát.

A Telegram segítségével a Telegramért felelős vállalat technikailag képes megnézni szerverein az üzenetek tartalmát.

Természetesen még mindig van némi titkosítás a Táviratban: A titkosítást az üzenetek továbbítására használják a Távirat alkalmazás, a Távirat szerverei és a másik személy Távirat alkalmazás között. Az internetszolgáltatója, a hálózat üzemeltetője és az internetes tevékenységét szimatoló harmadik fél nem láthatja a kommunikáció tartalmát. (Ez nagy előrelépés a hagyományos SMS, amely lehetővé teszi a mobilszolgáltató számára az összes üzenet megtekintését!)

Ha például a jövőben a Telegram szervereit feltörnék, a támadók láthatnák az emberek távirati beszélgetéseinek tartalmát. Ha azonban a Signal szervereit feltörték, a támadók nem láthatták a beszélgetéseket.

A távirat és a jel nagyon különbözik egymástól. A távirat sokkal inkább egy hagyományos üzenetküldő alkalmazás. Szinkronizálja a csevegéseket az eszközök között, és tárolja őket a felhőben. Ha nem érdekel a végpontok közötti titkosítás, akkor ez rendben van – és a Telegram szolgáltatásai mindenképpen kényelmesek lehetnek.

De ha bizalmas információkat küld, vagy csak azt akarja biztosítani, hogy a beszélgetéseit ne szaggassák, akkor használjon végpontok közötti titkosítást.

Hogyan lehet titkosítani az üzeneteket a táviratban

A végpontok közötti titkosítás használatához nem kell Signal módra váltania. Közvetlenül a táviratba van beépítve. Ez csak egy választható szolgáltatás, amellyel a legtöbb ember nincs tisztában.

A táviratban csak a „titkos csevegéseket” titkosítják. A Telegram end-to-end titkosításának használatához meg kell kezdj titkos csevegést koppintva a személy nevére, a „Tovább” vagy a menü gombra és a „Titkos csevegés indítása” elemre.

A titkos csevegések a Telegram csevegési listájában külön megjelennek a nem titkos csevegésektől. Titkos csevegések esetén a Telegram zöld színnel mutatja a személy nevét egy zöld lakat ikon mellett. Ha már beszélget valakivel, két külön beszélgetést lát a listájában.

Titkos csevegés és nem titkosított csevegés

Egy titkos csevegésben engedélyezheti az önpusztító időzítőt is az üzenetek számára, biztosítva, hogy azok bizonyos idő elteltével törlődjenek. (Természetesen az a személy, akivel beszélget, mindig készíthet képernyőképet a beszélgetésből, hogy megőrizze, ha akarja.)

ÖSSZEFÜGGŐ: Titkosított titkos csevegés indítása a táviratban

A távirat nem tudja szinkronizálni titkos csevegéseit

A végpontok közötti titkosítás miatt a titkos csevegések nem szinkronizálódnak a Telegram alkalmazás között több eszközön. Egy eszközön titkos csevegés marad az eszközön. Tehát, ha titkos csevegést indít telefonján, nem folytathatja ugyanazt a titkos csevegést táblagépen vagy számítógépen. A telefonján marad.

A jelet alapoktól kezdve tervezték a végpontok közötti titkosításhoz, így opcionálisan szinkronizálhatja a végpontok közötti titkosítást eszközei között. A Signal segítségével a telefonon lévő alkalmazást összekapcsolhatja egy másik eszközzel, például Windows PC-vel, Mac-szel vagy iPad-del. Folytathatja a beszélgetéseket több eszköz között anélkül, hogy feláldozná a végpontok közötti titkosítást, ahogyan azt a Telegrammal kellene tennie.

A távirat nem tudja végig titkosítani a csoportos üzeneteket

A Telegram hatalmas csoportos csevegéseket kínál akár 200 000 emberrel egy csatornán. A Telegramban azonban csak az egy az egyben folytatott beszélgetéseket lehet titkosítani a „titkos csevegések” funkcióval.

A Signal csak 1000 embert támogat egy csoportos csevegésben. Ezek a csoportos csevegések azonban mindig végponttól végpontig vannak titkosítva. Ha végponttól végpontig titkosított csoportos csevegéseket szeretne folytatni három vagy több emberrel, akkor a Signal a választott alkalmazás.

Más szavakkal, a Telegram csoportos csevegései ideálisak a nagy nyilvános csatornák számára, több ezer emberrel, míg a Signal csoportos csevegési funkciója ideális a kisebb számú emberrel folytatott magánbeszélgetésekhez.

A jel a legjobb a végpontok közötti titkosításhoz

Jelzőalkalmazások, amelyek megmutatják a beszélgetési listát és a beszélgetést.
Jel

A Telegram kétségtelenül csiszolt üzenetkezelő alkalmazás, csúszós felülettel. Nagyszerű, hogy titkos csevegést kínál végpontok közötti titkosítással is.

Ha azonban valóban érdekel a végpontok közötti titkosítás, akkor inkább a Signal szolgáltatást kell használnia. A Signal alkalmazásban a titkosítás nem választható szolgáltatás – minden beszélgetésbe beépül. A Signal összes szolgáltatása – ideértve az eszközök közötti üzenetszinkronizálást és a csoportos csevegéseket – végpontok közötti titkosítással működik.

Ez a könnyű használat nagyon hasznos ahhoz, hogy biztonságos, privát csevegésekkel fedélzetre kerüljenek az emberek. Ha végpontok közötti titkosított beszélgetéseket szeretne folytatni barátaival, családtagjaival vagy munkatársaival, sokkal könnyebb számukra a Signal használatát. A végpontok közötti titkosítás minden beszélgetésnél „csak működik”, és nem kell elmagyarázni nekik a titkos csevegések és a nem titkos csevegések közötti különbséget, ahogyan azt a Telegrammal tennénk.

A távirat és a jel csak más

Tehát melyik a jobb, jel vagy távirat? Nos, mások. 2021 elejétől a Telegram egyértelműen fényesebb, csiszoltabb felülettel rendelkezik, szebb matricákkal és csevegési háttérrel. Ideális nagy nyilvános csatornák számára is, így szinte egyfajta közösségi hálózat.

Ha azonban végpontok közötti titkosítást keres, hogy a csevegőalkalmazást működtető vállalat ne láthassa az üzeneteit (és a vállalat szervereit megsértő hackerek sem férhetnek hozzá hozzájuk), akkor a Signal a legjobb megoldás .

Szerencsére a Telegram legalább végpontok közötti titkosítást kínál opcióként. Ha valaha érzékeny információkat (például pénzügyi részleteket) kell továbbítania, akkor áttérhet egy titkos csevegésre.

ÖSSZEFÜGGŐ: Jel vs. távirat: melyik a legjobb csevegőalkalmazás?
Source link


38 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok