A Tűz Serlege koktél.

Avatar admin | 2021.10.16. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat, kérjük, tekintse meg a Adatvédelmi irányelvek a részletekért.

A Tűz Serlege koktél. A Harry Potter sorozat ihlette, ez a pezsgő, tűzes, rubinvörös ital összetört szeder, rum, keserű, édes méz és fűszerek keveréke. Egy kis fűszeres rum a tetején kísérteties lángokkal világítja meg az italt, és hozzáadja a szórakozás ilyen elemét. Ez a hihetetlenül egyszerű koktél nem más, mint finom. Ez a tökéletes hangulatos ital a Halloween alkalmával … vagy bármikor, amikor szüksége van egy jó Harry Potter koktélra.

A Tűz Serlege Koktél | halfbakedharvest.com

Ha olvasta a Harry Potter sorozatot, vagy látta a filmeket, tudja, hogy a „Tűz serlege” egy serleg a tri varázsló kupához, amelybe a diákok bedobják a nevüket, hogy kiválaszthassák őket a versenyre. A serlegből lobogó tüzes lángok inspirálták ezt a koktélt – ha még nem sejtette.

Évek óta szerettem volna létrehozni a Tűz Serlege nevű koktélt. Végre ez az év!

Tudtam, hogy olyan italt szeretnék készíteni, amely mély és gazdag színű, fűszeres és természetesen finom. Azt is tudtam, hogy tökéletesen szezonálisnak, melegedőnek kell lennie, és… tűzre kell gyújtani. Igen, szükség volt erre az extra különleges érintésre!

A Tűz Serlege Koktél | halfbakedharvest.com

Itt vannak a részletek

Alapvetően ez az ital egy régimódi rumból és összetört szederből készült. Használhat bourbont, de szerintem a rum teszi különlegessé.

Ez tényleg nagyon egyszerű. Az édesítéshez törjük össze a szedret az arany rummal, a keserűséggel és egy kis csepp mézzel. Hozzáadhat egy kis rozmaringot is, ha szeretné. Ezután rázza fel, rázza össze és szűrje le az italt egy szórakoztató serlegszerű pohárba vagy borospohárba.

A Tűz Serlege Koktél | halfbakedharvest.com

Mitől gyullad meg az ital?

Rum, amely 151 proof vagy magasabb címkével van ellátva. A rumnak elég magas alkoholtartalmúnak kell lennie, hogy valóban szép lángot kapjon.

A lényeg az, hogy csak töltse fel az italt, hogy ne legyen túlzott, de mégis megteszi a trükköt. Érdemes 151 próbarumot használni. Az alacsony alkoholtartalmú rum is működik, de a láng kevésbé lesz látható. Az általam használt rum fűszerezett volt, ami nagyon jól illeszkedik az ital többi hozzávalójához.

Ha szikrákat szeretne létrehozni, egyszerűen szórjon meg egy kis fahéjat, ami nyilvánvalóan annyira szórakoztató.

Ezután fújja ki a tüzet, és adjon hozzá egy jégkockát, hogy visszahűtse az italt.

Nyilvánvaló, hogy a tűz csak szórakozásból való. De ettől kísértetiesen szép és olyan jó lesz az ital. Édes, melegítő fűszeres rúgással, amely tökéletes őszre!

A Tűz Serlege Koktél | halfbakedharvest.com

Más Harry Potter koktélokat keres? Íme a kedvenceim:

A félvér herceg koktél

A Golden Snitch koktél

A Halál ereklyéi koktél

A Hermione Granger koktél

Halálfaló Negroni

Végül, ha elkészíted a Tűz Serleget, mindenképpen hagyj megjegyzést és/vagy adj értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretek hallani tőletek srácok, és mindig megteszek minden tőlem telhetőt, hogy minden megjegyzésre válaszoljak. És persze, ha elkészíti ezt a receptet, ne felejtse el megjelölni Instagram! A kedvenceim az általad készített receptek fotóit nézegetve!

A Tűz Serlege

Felkészülési idő 5 percek

Teljes idő 5 percek

Adagok: 1 ital

Kalória adagonként: 210 kcal

A táplálkozási információk csak becslések. Az ezen a webhelyen található receptek táplálkozási információinak pontossága nem garantált.

Most létrehozhat egy fiókot webhelyünkön, és elmentheti kedvenc receptjeit, és bármilyen eszközön elérheti őket! Nyomon követheti kedvenc receptjeit, és létrehozhat egy bevásárló listát a gyűjteményei receptjeihez.

Regisztrálás és mentés

Már regisztrált? Jelentkezzen be most

 • 6 szeder
 • 2 uncia arany rum (a bourbon is működik)
 • 2 kötőjel gyomorkeserű
 • 1–2 teáskanál édesem
 • 1-2 teáskanál friss rozmaring (választható)
 • fröccs 151 bizonyító rum (az enyém fűszerezett)
 • 1. Keverje össze a szedret, a rumot, a keserűt, a mézet és a rozmaringot egy koktél shakerben. Muddle, csikorog a bogyók, hogy engedje ki a gyümölcslevet. Adjunk hozzá jeget és rázzuk össze. 2. Serpenyőbe vagy borospohárba szűrjük. A tetejére egy 151 -es bizonyított fűszeres rum kerül. Ezután öngyújtóval gyújtsa meg az italt. A szikrák meggyújtásához meghinthetjük fahéjjal. 3. Fújja ki a lángot, majd adjon hozzá egy kocka jeget a kihűléshez. Ital!

A Tűz Serlege Koktél | halfbakedharvest.com
Forrás


5 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok