A Web Web Vitals rangsor az ipar által növelhető

Avatar admin | 2021.03.20. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Az Enterprise SEO Platform szolgáltató, a BrightEdge jelentést készített, összehasonlítva az iparágakat, hogy megértsék a Core Web Vitals teljesítményét. Felfedezték, hogy mely webhelyek vannak a legmegfelelőbb helyzetben ahhoz, hogy a Google rangsorban részesüljenek és miért hiányoznak mások.

Módszertan

A BrightEdge áttekintette a legnépszerűbb webhelyeket négy vertikális területen, ötszáz kulcsszóban. Kiválasztották azokat az oldalakat, amelyek rangsorolták az első ötszáz kulcsszót, így a tanulmány eredményei a tényleges Core Web Vitals közelítését tükrözték a keresőmotor eredményoldalain.

A BrightEdge megjegyezte módszertanukat:

„A mobil oldalak sebességét az összes URL-en a CrUX adatbázisból mérték és összesítették. Ezt kifejezetten mobilra teszteltük, a Mobile-First Indexing fontossága és bevezetése miatt. “

A Google azt mondta, hogy a Core Web Vitals pontszámai egy webhely oldalcsoportjainak összesítése lesznek. Mivel az oldalakat olyan tényleges felhasználók érik el, akik úgy döntöttek, hogy visszajelzik a CWV-pontszámokat, ezeket archiválják és nyilvánosan elérhetővé teszik CrUX adatbázisként.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Google Mueller kommentálta, hogyan kiszámítják az alapvető web vitálokat:

„… Ami a terepi adatokkal történik, az az, hogy nincs minden oldalra adatpont.

Tehát nekünk többnyire az egyes oldalak egyfajta csoportosítására van szükségünk.

És a rendelkezésünkre álló adatmennyiségtől függően az egész webhely (a domain fajtája) csoportosítása lehet.

… Azt hiszem, hogy a Chrome felhasználói élmény jelentésében az eredetet használják, amely az aldomain és az ott használt protokoll lenne.

Tehát ez egyfajta átfogó csoportosulás lenne.

És ha több adat áll rendelkezésünkre a weboldal egyes részeiről, akkor megpróbáljuk ezt felhasználni. “

A legmagasabb rangú oldalak CWV-pontszámainak és a CrUX-adatoknak a felhasználása reális kiindulópont annak kiderítéséhez, hogy ezekben az ágazatokban lévő vállalkozások milyen valószínűséggel részesülnek a Core Web Vitals-hoz kapcsolódó rangsorban.

Négy iparág rangsorolva a Core Web Vitals kategóriában

A BrightEdge négy üzleti fülkét rangsorolt.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Négy fülke rangsorolva:

  • Pénzügy
  • Business to Business (B2B)
  • Nevelési
  • Kiskereskedelem

Pénzügyi Core Web Vitals – 1. helyezett

A négy iparág összehasonlításában a legversenyképesebb rés a pénzügy, és ez aligha meglepő.

A banki szolgáltatások, a kölcsönök, a jelzálogkölcsönök, a hitelkártyák és a pénzzel kapcsolatos dolgok hagyományosan rendkívül versenyképesek a keresőmotorok optimalizálása szempontjából.

A pénzügyi szektor legfontosabb URL-jeinek 24% -a lendületet kapna. Az információs webhelyeket a legjobban optimalizálták és pozícionálták, hogy rangsorban részesüljenek. A banki és összesítő webhelyeken van a legtöbb fejlesztés

B2B – A második legversenyképesebb CWV fülke

A B2B az iparágak széles körét felölelő rés. Ez bármi lehet, az éttermi kellékektől az emberi erőforrás-kezelő szoftverekig. Az a tapasztalatom, hogy a B2B vállalatokkal dolgozom, hogy meglehetősen nehéz szövegek és nem terhelik őket túlzottan a médiafájlok.

Tehát nem volt túl meglepő látni, hogy ennek a résnek volt a második legversenyképesebb helyzete.

A legmagasabb rangú webhelyek teljes 13% -a valószínűleg rangsorolást kap.

Bár ez azt jelenti, hogy a B2B-rés legtöbb webhelye valószínűleg nem kap rangsorolást, az ebben a résben lévő webhelyek nem számíthatnak erre. A SEO (és általában a győzelem) arról szól, hogy a lehető legjobbat tegyük meg.

A BrightEdge jelentés szerint a B2B rés információs oldalai általában jól működtek. A B2B tranzakciós oldalak kevésbé jártak jól a videók és más interaktív tartalmak miatt.

Az alapvető web-Vitals rangsor az ipar által - oktatás és pénzügy

Oktatási helyszínek – harmadik hely

Az oktatással kapcsolatos webhelyek a harmadik helyre kerültek, ahol a Core Web Vitals rangsorolást fogadó végén drámaian alacsonyabb volt a webhelyek mennyisége.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Az oktatási szektor webhelyeinek kevesebb, mint 5% -a kapna rangsorolást. A B2B és a Pénzügy területekhez hasonlóan az információs és az erőforrásoldalak teljesítettek a legjobban.

Az alkalmazásboltok és a dinamikus tartalmú webhelyek kevésbé jól teljesítenek.

A Web Vitals besorolása növeli az iparágat - B2B és kiskereskedelem

Kiskereskedelmi webhelyek – a legnagyobb vesztesek

A kiskereskedelmi oldalak hozták létre az alsó részt, amelyek mind a négy közül a legnagyobb kihívást jelentik.

Az első három fülke közül az információs oldalak hajlamosak voltak jól teljesíteni, és azoknak a fülkéknek a tranzakciós vége, amelyek a legkevésbé valószínű, hogy rangsorolást kapnak.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ebből a szempontból talán nem meglepő, hogy a többnyire kizárólag tranzakciós kiskereskedelmi szektor küzdhet a Google Page Experience rangsor növelésének érdekében.

Közel nulla kiskereskedelmi oldal rangsorolást kapna. A gyenge teljesítmény legfőbb okai a hősképek és az értékesítési előugró ablakok voltak, amelyek lehúzták az LCP és az Elrendezéseltolódás pontszámokat.

A kiskereskedelmi szektor fényes foltja a felülvizsgálati oldalak voltak. A kiskereskedelmi szektor áttekintő webhelyei a legjobban optimalizálva, hogy rangsorolást kapjanak.

A BrightEdge jelentés legfontosabb megállapításai

A BrightEdge jelentése összefoglalta eredményeiket:

  1. „A mobil élmény minden kategória szempontjából kritikus fontosságú.
  2. Úgy tűnik, hogy a képtömörítés vezető kihívás a vezető márkák számára.
  3. A CWV szempontjából jól teljesítő oldalak általában informatív jellegűek.
  4. Különösen a kiskereskedelem tapasztalhat jelentős zavart, ha a másodlagos kiskereskedők lendületet kapnak. ”

Jim Yu, a BrightEdge vezérigazgatója szerint:

„Úgy látjuk, hogy egyes szektorok felkészültebbek lehetnek a Google oldalélmény-frissítésére és az alapvető webes vitálokra, mint mások. Kutatásunk azt mutatja, hogy az iparágak között vannak bizonyos közös vonások.

Például kihívások a mobil képtömörítéssel. Fontos azonban megjegyezni, hogy – különösen a nagyvállalkozásoknál – eltérnek az árnyalatok és a kihívások, és az, hogy milyen lehet a mai bevezetés, idővel és májusban teljesen eltérhet.

Mindez attól függ, hogy az Enterprise Search és a digitális marketingszakemberek hogyan működnek a megfelelő cselekvés előírásában az alapvető létfontosságú kritériumok teljesítéséhez, valamint hogy meggyőzik és együttműködnek a szervezet többi tagjával, beleértve az informatikai és a webfejlesztést is ”

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Core Web Vitals egy kihívás

A Core Web Vitals mérőszámok legjobb eredményeinek elérése kihívást jelent, mivel a megoldásra váró kérdések közül sok nem a kiadók és a vállalkozások hibája. A javításra szoruló kérdések általában a tartalomkezelő rendszer (CMS) és a felhasznált témák kialakításához kapcsolódnak.

Például egy kiskereskedelmi webhely attól a vásárlási platformtól függ, amelyet úgy kívánnak kódolni, hogy csökkentsék a weboldal megjelenítéséhez szükséges kód mennyiségét, és hogy a kódot úgy jelenítsék meg, hogy ne akadályozza a fő szál renderelését.

Ez a legtöbb CMS és bevásárlóplatform-fejlesztőnél hagyományosan nem volt jellemző kódolási gyakorlat, mert az idei évig nem volt igény a kiadóktól és a kiskereskedőktől az ilyen típusú kódolásra.

De ez nem mentség arra, hogy ne próbáljuk kijavítani azokat a problémákat, amelyek sok, talán a legtöbb tartalomkezelő rendszerben és témában rejlenek.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Idézet

Nézze meg a teljes és teljes BrightEdge jelentés az alapvető webes vitálokról
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok