A Wi-Fi jelerősségének ellenőrzése a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.04.09. 657 Views 0 Likes 0 Ratings

657 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Ellenőrizze a Wi-Fi jel erősségét a Windows 10 rendszerben

Ha problémái vannak a Wi-Fi-kapcsolattal, a Wi-Fi-jel erőssége gyenge lehet. A Windows 10-ben számos különböző módon ellenőrizheti a Wi-Fi-jel erősségét, hogy megtudja, mennyire jó vagy rossz a jel. a minőség az.

Használja a tálcát a gyors válaszhoz

A számítógép tálcáján (a képernyő alján található sávon) több ikon található. Ezek egyike a vezeték nélküli hálózatokra vonatkozik, és ezt az ikont használhatja a Wi-Fi jelerősségének meghatározásához.

Ehhez kattintson a tálca vezeték nélküli ikonjára. Az óra bal oldalán található értesítési területen jelenik meg.

Jegyzet: Ha nem látja a vezeték nélküli ikont, lehet, hogy a tálca elrejtette. Kattintson a tálcán lévő felfelé mutató nyíl ikonra az összes rejtett ikon megjelenítéséhez.

Vezeték nélküli ikon a tálcán

Keresse meg Wi-Fi hálózatát a listában. Ez az a hálózat, amelyhez a Windows azt mondja, hogy „csatlakozik”.

A tálcán ellenőrizze a Wi-Fi jel erősségét

A Wi-Fi hálózat mellett megjelenik egy kis jel ikon. Ez az ikon a hálózat jelerősségét jelöli. Minél több sávja van ennek az ikonnak, annál jobb a Wi-Fi-jele.

Tipp: Ha kíváncsi arra, hogyan változik a Wi-Fi jel erőssége az otthona vagy egy másik épület különböző helyein, sétálhat egy laptopdal, és megnézheti, hogyan változik a jel a különböző területeken. A jel erőssége sok tényezőtől függ, többek között az útválasztó elhelyezése és az ahhoz való viszonyulás helye.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet jobb vezeték nélküli jelet kapni és csökkenteni a vezeték nélküli hálózati interferenciát?

Ezzel a menüvel ellenőrizheti más Wi-Fi hálózatok jelminőségét is. Csak nézze meg bármely hálózat jel ikonját.

Vagy ellenőrizze a Beállítások alkalmazást

A Beállítások alkalmazás ugyanazokat a tálcaszerű sávokat jeleníti meg a Wi-Fi jelerősségéhez.

A módszer használatához nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Beállítások” kifejezést, és kattintson az alkalmazásra az eredmények között. Alternatív megoldásként nyomja meg a Windows + i billentyűkombinációt a Beállítások alkalmazás gyors elindításához.

Indítsa el a Beállítások alkalmazást

A Beállításokban kattintson a „Hálózat és Internet” elemre, mivel ez tartalmazza a vezeték nélküli hálózati információkat.

Hálózati és internetbeállítások a Beállításokban

Itt, a „Hálózat állapota” részben látható egy jel ikon. Ez az ikon az aktuális Wi-Fi hálózat jelerősségét mutatja. Ismételten minél több sáv van ennek az ikonnak, annál jobb a jele.

Ellenőrizze a Wi-Fi jel erősségét a Beállítások segítségével

A pontosság érdekében használja a Vezérlőpultot

A Beállítások alkalmazástól és a Windows tálcától eltérően a Vezérlőpult öt sávos ikont mutat a Wi-Fi jel minőségéhez, amely pontosabb választ ad.

A jel ikon eléréséhez indítsa el a „Start” menüt, keresse meg a „Vezérlőpult” kifejezést, és kattintson a segédprogramra az eredmények között.

Indítsa el a Vezérlőpultot

Kattintson itt a „Hálózat és Internet” elemre.

Hálózati és internetbeállítások a Vezérlőpulton

Kattintson a jobb oldali ablaktáblán a „Hálózati és megosztási központ” elemre.

Nyissa meg a Hálózati és megosztási központot

A „Kapcsolatok” mellett megjelenik egy jel ikon, amely az aktuális Wi-Fi jel minőségét mutatja. Minél több oszlop van kiemelve ebben az ikonban, annál jobb a jel.

Tekintse meg a Wi-Fi jel erősségét a Vezérlőpult használatával

Használja a Windows PowerShell-t a Precízióhoz

A fenti módszerek csak durva képet adnak a Wi-Fi hálózat jelerősségéről. Ha pontosabb válaszra van szüksége, használja a Windows PowerShell alkalmazást.

A netsh A Windows 10 rendszerbe épített parancs százalékos formában mutatja a hálózat jelerősségét, ami sokkal pontosabb, mint az ebben az útmutatóban felsorolt ​​bármely más módszer.

A hálózatra vonatkozó pontos válasz eléréséhez lépjen be a „Start” menübe, keresse meg a „Windows PowerShell” kifejezést, és kattintson az eredmények között a PowerShell alkalmazás parancsikonjára.

Futtassa a Windows PowerShell-t

Másolja innen a következő parancsot, és illessze be a PowerShell ablakába. A parancs futtatásához nyomja meg az „Enter” gombot.

(netsh wlan show interfaces) -Match '^s+Signal' -Replace '^s+Signals+:s+',''

Ellenőrizze a Wi-Fi jel erősségét a PowerShell használatával

A PowerShell csak egy vonalas kimenetet jelenít meg, amely százalékos formában mutatja a jelenlegi Wi-Fi jelerősséget. Minél nagyobb a százalék, annál jobb a jel.

A hálózattal kapcsolatos további információk (például a hálózati csatorna és a csatlakozási mód) megtekintéséhez futtassa a következő parancsot:

netsh wlan show interfaces

Vagy használja a Parancssor parancsot

A netsh parancsot a Parancssor ablakban is futtathatja, ha inkább ezt a felületet szeretné. A parancs teljes formájában a hálózat további részleteit is megjeleníti, például a SSID (hálózati) név és a hitelesítés típusa.

Először nyissa meg a Parancssorat a „Start” menü elindításával, a „Parancssor” keresésével, és az eredmények között kattintson a segédprogramra.

Indítsa el a Parancssorot

A Parancssor ablakba írja be a következő parancsot, és nyomja meg az „Enter” gombot.

netsh wlan show interfaces

Keresse meg a Wi-Fi-információkat a Parancssor segítségével

A kimenet sokkal több információt jelenít meg, mint amit itt keres, ezért nézzen a „Signal” feliratú mező felé.

Keresse meg a Wi-Fi jel erősségét a Parancssor segítségével

A „Jel” melletti százalék a Wi-Fi jelerősségét jelöli.

Ha ezek a módszerek azt mutatják, hogy a Wi-Fi jel erőssége gyenge, a jel minőségének javításának egyik módja az, hogy az eszközöket és az útválasztókat közelebb hozzuk egymáshoz. Győződjön meg arról is, hogy az útválasztó és az eszközök között nincs-e kemény tárgy (például fal). Ezek az objektumok gyakran akadályozzák a Wi-Fi jel minőségét.


Vannak más módszerek is, amelyek lehetővé teszik pontosabban ellenőrizze a Wi-Fi hálózat jelerősségét. Akkor érdemes használni a módszerek egyikét, ha a fenti mérések nem működnek az Ön számára, vagy ha inkább a jelerősséget szeretné ellenőrizni iPhone, iPad, Android eszköz vagy Mac segítségével.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Wi-Fi jelerősségének ellenőrzése[ad_2]
Forrás link


657 Views 0 Ratings Rate it