Adjon egy kis sót a következő cserjéhez

Avatar admin | 2021.06.14. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a következő cserjéhez adjunk egy kis sót

Fénykép: Claire Lower

Nem vagyok sok pék, ezért a kedvenc módjaim nak nek “felhasznál”Egy-két lapos bogyó általában magában foglalja megenni velük felvert tejszín vagy levetik egy csomó cukorral a levét, majd elkészítik egy cserje (más néven „ecetfogyasztás”) abból az élénken borított szirupból.

Minden fontra általában 2 csésze cukor és 2 csésze ecet arányát használom, de tegnap adtam egy csipet sót a Hood eper cserjémhez és felfedezte azonnal javult. Nem arról van szó, hogy a cserje nem volt elégedetlen sótlan állapot. Minden volt, aminek állítólag …nagyon savanyú és nagyon édes, fantasztikus, ha egy magas pohár hideg seltzerrel (vagy habzóborral, amely élveztem tegnap délután).

Ez a csipet só nem csökkentette a cserje bogyós gyümölcsét vagy elhomályosítja a savas fényerejét. Egyszerűen azt tette, amit a só a legjobban tud: It mérsékelte a cukor nyálasabb tulajdonságait és megnyugtatta az ecet durva, savas harapásának egy részét, és az epret – ami végül is a csillag – előtérbe szorította.

Az egyetlen dolog ebben én meglepő az hogy nem gondoltam hamarabb megtenni. Só hozzáadása az italokhoz– különösen a nyári hónapokban – régóta bevált gyakorlat itt a Lifehacker-nél. A só a legkiválóbb ízesítő, a hatalmas kontrasztkészítő – a só a legjobbat hozza ki az ételekben azáltal, hogy ízleli őket.

A cserje számára szükséges sómennyiség az érintett gyümölcstől függ és mennyi ecetet adsz hozzá. Mindig egy font bogyóval kezdem, összekeverem 2 csésze cukorral (ebben az esetben 1 csésze fehér és 1 csésze barna), néhány napig hagyom ülni, majd leszűröm és megmérem a szirupos leveket. Ezután bedobok ennek az ecetmennyiségnek a felét, megkóstolhatja, és ha szükséges, adjon hozzá még többet. Ha megvan a savasság tárcsázta, most meg fogom adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük meg, kóstoljuk meg, és ismételjük, amíg a cserje íze nem lesz jobb, de nem egyenesen sós. Ha ez homályosan hangzik, ne izguljon. Tudni fogja, ha eltalálja azt a „jobb, de nem sós” helyet, mert azon kapja magát, hogy a seltzer (vagy a napszaktól függően pezsgő) után nyúl.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok