Agilis marketing: 3 tipp a poszt-pandémiás gazdasághoz

Avatar admin | 2021.01.30. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Úgy tűnik, hogy a jelen pillanatra készült az Agile Marketing, amely a gyors, fürge és a változásokra való reagálásra összpontosít.

Az agilis marketing természetesen a COVID-19 előtt volt, de népszerűsége növekszik, és könnyen belátható, hogy miért: Amikor a terveket egy fekete hattyú A marketingeseket természetesen egy iteratív megközelítés vonzza, amely lehetővé teszi számukra a gyors irányváltást.

A digitális csatornákra való áttérés az Agile Marketing trend másik oka. Egy újabb Twilio-jelentés a pandémiát az “évtized digitális gyorsítójának” nevezte, megjegyezve, hogy a COVID-19 hat évnek megfelelő mértékben felgyorsította a digitális átalakulást világszerte. Több marketingszakember agilis módszereket alkalmaznak, és még többen tervezik azok alkalmazását, hivatkozva az Agile Marketing képességére, hogy segítsen nekik kezelni a változást, növeli a termelékenységet, és szorosabban igazodik más üzleti egységekhez.

Mindennek értelme van egy zavart gazdaságban. De ha hátrál egy lépést, akkor egyértelmű, hogy az agilis gyakorlatok egyre nagyobb teret hódítanak, mert az agilis marketing hatékony megközelítés a modern gazdaságban – a világjárvány előtt, alatt és után.


Az agilis marketingszakemberek elégedettebbek a munkájukkal (74%), mint a hagyományos megközelítést alkalmazók (58%) vagy az eseti stratégiát alkalmazók (34%) – derül ki egy nemrégiben Agilis állapotjelentés írta: AgileSherpas. A projekt befejezésével járó teljesítménytudat része annak, de az elégedettség magasabb aránya valószínűleg az időknek megfelelő megközelítés használatából is fakad.

Az agilis domináns marketingstratégiává válik, de a legtöbb szakember szerint megközelítésük és folyamataik “még érlelődnek” – állapította meg az agilis marketing jelentés. Ha készen áll arra, hogy az ön agilis megközelítése érett legyen, íme néhány tipp, amelyek segíthetnek.


1. Szervezze fel csapatát az Agile Marketing sprinthez

Szoftverfejlesztési gyökereihez hűen az Agile Marketing jellemzően kicsi, többfunkciós csapatokat (nyolc vagy annál kevesebb) vesz részt, korlátozott időtartamú projektekben, amelyek a “sprint” koncepció köré szerveződnek a sebesség érdekében.

A csapatot egy scrum mester vezeti, aki meghatározza a tempót és biztosítja az elszámoltathatóságot a teljesítésekért. A csapat tartalmazhat grafikust, copywritert, SEO szakértőt és médiavevőt, a célkitűzéstől függően; szükség szerint másokat is bevonhat (például valakit a jogi vagy informatikai szakemberekből).

Az 1-3 hétig tartó sprint alatt minden projekt teljesítése esedékessé válik, és a csapatnak rövid (15-30 perces), de gyakori találkozói vannak a pályán maradás érdekében. Az agilis értekezleteken a csapattagok áttekintik az előrehaladást, azonosítják és terveket készítenek az esetleges szűk keresztmetszetek orvoslására, valamint új feladatokat rendelnek hozzá, hogy tartsák a lendületet a teljesítések felé.

A tömörített időkeret koncentrálja az embereket és hajlamos növelni a morált, mert mindenki a teljesítményének érzését kapja, ha megteszi a részét.

2. Érezze jól magát a kudarccal, mint tanulási eszközzel

Az agilis marketing megközelítés egyik leginkább felszabadító aspektusa, hogy kiszámított kockázatok vállalására épül. Mivel a sprintek rövidek és a csapatok kicsiek, nincs nagy idő- vagy pénzbefektetés az Agile kampány végrehajtásában.

Az agilis megközelítés támogatja a kísérletezést, ami viszont a marketing innovációt ösztönzi.

Ennek ellenére fontos szem előtt tartani, hogy amikor a kísérletek kudarcot vallanak, a csapatoknak tanulniuk kell abból a kudarcból, hogy a következő vállalkozásuk sikeresebb legyen. A sprint egyik legfontosabb eredménye – függetlenül attól, hogy sikeres-e vagy sem – az elvihetők listája, amelyek alkalmazhatók a következő sprint (és az utánaiak).

Az agilis megközelítés másik kulcsfontosságú eleme a sebességváltás képessége, ha egy koncepció nem működik. A sikert már az elején gondosan meg kell határozni, a csoportnak meg kell állapodnia és a scrum mesternek kell támogatnia. A sprint utáni értekezletnek jelentést kell készítenie az érdekelt felek számára, valamint fel kell venni az elvihetők listáját.

3. Tartson egyidejű mérési sprintet

A mérési sprint – egy új koncepció – egy kapcsolódó gyakorlat, amely az ütközés helyett a munka sebességének mérésére összpontosít. Az Agile Marketing sprinttel egyidejűleg futva a mérési sprint maximalizálhatja az Agile Marketing projekt sikerét.

Az elemzés elengedhetetlen az agilis marketing folyamat minden szakaszában. A B2B marketingben a siker bevételként történő meghatározásához teljes értékesítési ciklusra van szükség (és a bevételek kampányokhoz történő pontos hozzárendelésének képességére). Mivel a B2B értékesítési ciklus általában hosszabb, mint a B2C, a tölcsérmutatók kritikus fontosságúak a sprintteljesítmény méréséhez.

Az első lépés az alapérték megállapítása az értékesítési ciklus felhasználásával, majd az előrelépés mérése a sprint ideje alatt. Például, ha a csapat új ajánlatokat vagy marketingüzeneteket tesztel a projekt sprintje alatt, a mérési sprint a hatás értékelésére összpontosít, tekintve, hogy a marketing és az értékesítési csatorna révén hogyan vezet a haladás.

* * *

A sikeres agilis marketing megköveteli, hogy a csatorna minden szakaszában mérni lehessen a bevételre és a marketing teljesítményére gyakorolt ​​hatást. Amint a marketingszakemberek fokozzák martech befektetéseiket az agilis stratégia támogatása érdekében, elengedhetetlen olyan megoldásokat keresni, amelyek a hatást mérik a szervezet egészében, nemcsak a marketing osztályon hiteles adatok felhasználásával.

Azok a marketingszakemberek, akik megtalálják a megfelelő teljesítménymérési eszközöket, és munkájukat agilis megközelítéssel szervezik, jobban reagálhatnak a feltörekvő piaci trendekre, nagyobb érzelmet teremthetnek a munkával való elégedettség terén, és bizonyíthatják azt az értéket, amelyet a Marketing hozzájárul a vállalat sikeréhez.

Ez egy nyerő formula a változások idején – és kulcs a sikerhez a világjárvány utáni gazdaságban.


Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok