Anglia megváltoztatja a nedves fa és szén elégetéséről szóló törvényt

Avatar admin | 2021.05.13. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Remélhetőleg nem kell azon gondolkodnunk, hogy ebben az évben sokkal hosszabb ideig tűzzünk, de tudta-e, hogy megváltoztak a törvények a fatüzeléssel kapcsolatban?

Angliában a szén és a fa elégetésére vonatkozó új korlátozások azt jelentik, hogy bárkinek, aki kályhával vagy nyílt tűzzel rendelkezik, tisztább alternatívákat kell égetnie. Ezek a hevítési formák kicsi szennyező részecskéket hoznak létre, amelyek bejuthatnak a véráramba, hogy a test szerveiben elhelyezkedhessenek, és ma ezek a részecskék a legnagyobb forrása, amelyek az Egyesült Királyságban károsítják leginkább az egészséget.

A kormányzati adatokról itt olvashat bővebben.

Vágott rönkhalom

A szállítók csak akkor köthetnek 2 köbméternél kisebb mennyiségű fatüzelőanyagot, ha az „égésre kész” minősítéssel rendelkezik. Ez megerősíti, hogy a nedvességtartalma 20% vagy kevesebb. Ez vonatkozik a tűzifára és a brikettre.

A 2m-nél nagyobb nedves fa, más néven zöldfa vagy fűszer nélküli fa szállítóinak tanácsokat kell adniuk arról, hogyan szárítsák meg égetés előtt, és a vásárlóknak be kell tartaniuk ezeket az irányelveket vagy kockázati bírságokat.

A szilárd tüzelőanyag-gyártóknak be kell mutatniuk, hogy termékeik kéntartalma nagyon alacsony, és csak kis mennyiségű füstöt bocsátanak ki.

Mi az a nedves tűzifa?

A nedves fát gyakran hálókban értékesítették, és olcsóbb volt megvásárolni, de nedvességet tartalmaz, amely elégetve több füstöt és káros levegőszennyező részecskét (PM2,5) eredményez, mint a száraz fa.

A nedves fa több kárt is okozhat, ha lehetővé teszi a kátrány és a korom felhalmozódását.

Száraz vagy fűszerezett fa, amelyet gyakran kemencében szárított fának neveznek, nedvességtartalma legfeljebb 20%. Ha kisebb mennyiségben (2 M-nél kisebb kockákon) értékesítik, akkor fel kell tüntetnie a Ready to Burn logót, a tanúsítási számot és a szállító vagy a gyártó adatait, hogy megfeleljen az új előírásoknak.

Bírságok az eladóknak

Ha rönköt és tűzifát értékesít, akkor bírságot szabhat ki, ha:

  • Ön engedély nélküli üzemanyagot árul
  • Ön üzemanyagot tárolt, így annak nedvességtartalma meghaladja a 20% -ot
  • Az üzemanyag nem rendelkezik „Ready to Burn” logóval, vagy nincs megfelelően címkézve

A bírság a helyi hatóság által kiszabott 300 font összegű fix bírságot, vagy akár a bíróság által kiszabott bűncselekmény súlyosságától függően akár 300 fontot is meghaladó bírságot vonhat maga után.

Jelenleg ezek a rendelkezések nem vonatkoznak Walesre vagy Skóciára, de fontolóra veszik a törvény hasonló változtatásait is.

A szénre és a „füst nélküli” üzemanyagokra vonatkozó előírások

Minden szállító, forgalmazó és kiskereskedő továbbra is értékesítheti ezeket a „füstmentes” üzemanyagokat:

  • antracit szén
  • fél-antracit szén
  • alacsony illékony gőzszén

Csak regisztrált szénkereskedők, akik tagjai a jóváhagyott szénkereskedőknek, törvényesen értékesíthetnek hagyományos házi szenet (más néven bitumenes szenet) Angliában 2021. május 1. és 2023. április 30. között. Angliában 2023. május 1-jétől.

A hagyományos házi szenet ömlesztve vagy lezáratlan zsákokban kell értékesíteni közvetlenül az ügyfél számára. Most már törvénytelen a zsákos szén értékesítése.

A hagyományos házi szenet Anglia füstgátló területein csak akkor engedélyezik, ha megfelelő mentesített készülékben használják.

Ez jelenti a kormány tiszta levegő stratégiájának legújabb lépését – állítja Rebecca Pow környezetvédelmi miniszter.

A tisztább üzemanyagok elégetése hatékonyabb megoldás a háztartások számára Angliában, segít csökkenteni ennek a hihetetlenül káros szennyeződésnek való kitettségünket, és előnyös a környezet számára

A lépést Harriet Edwards, az Egyesült Királyság Asthma és a British Lung Foundation vezető levegőminőségi politikai tanácsadója üdvözölte, aki arra figyelmeztetett, hogy a légszennyezés különösen káros a tüdőbetegségben szenvedőknek, például asztmának vagy krónikus obstruktív tüdőbetegségnek (COPD).

Felmerülhet a potenciálisan életveszélyes asztmás rohamok vagy fellángolás veszélye

Más tüdőszakértők úgy vélik, hogy csak idő kérdése, hogy az összes rönkégőt és egyéb tüzet betiltják-e a beépített területeken.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok