5 világklasszis atkaölő házilag

Avatar Gadam | 2022.11.29. 90 Views 0 Likes 0 Ratings

90 Views 0 Ratings Rate it

Ha Te is úgy érzed, eleget szenvedtél már az atkáktól, ideje olyan házilag alkalmazható megoldást választani, amivel tényleg megszabadulhatsz tőlük. Én az alábbi 5 atkaölő módszert találtam a neten, ami nálunk a legjobbra vizsgázott.

Atkaölő házilag #1. Szappanoldat

A folyékony mosogatószappan és víz összekeverése remek módja az atkák elleni védekezésnek, mivel a szappan megtapad és megfojtja őket. Keverj össze egy liter langyos vizet egy teáskanál folyékony mosogatószappannal, rázd fel az oldatot, és öntsd egy szórófejes flakonba. Rendszeresen permetezd be a levelek alját a szappannal, amíg az atkák el nem tűnnek.

Atkaölő házilag #2. Dörzsölő alkohol

A dörzsölőalkohol egy másik házi atkaölő szerként működhet. Csepegtess egy keveset egy zsebkendőre vagy vattapamacsra, tartsd feszesen a levelet, és óvatosan simítsd végig a levélen. Ez a folyadék kiszárítja és elpusztítja az atkákat. Néhány órával később egy kerti slaggal mosd át a növényeket. Ha a növények érzékenyek, érdemes lehet hígítani a dörzsölő alkoholt. Használj egy egységnyi alkoholt három egységnyi vízhez.

Atkaölő házilag #3. Vess be ragadozókat:).

A rovarirtó szerek nem mindig hatnak az atkák ellen. A természetes ragadozók biológiai védekezésként működnek. A rovarölő szerektől mentes, atkás kertek vonzhatják a csipkeszárnyasokat, tripszeket, katicabogarakat és más hasznos rovarokat.

Atkaölő házilag #4. Használj neem olajat

Ez a kertészeti olaj természetes rovarirtóként működik, de nem mérgező a háziállatokra, az emberekre vagy más állatokra. Ez a természetes kivonat megfojtja az atkákat, és gyorsan elpusztítja őket. Keverj össze egy evőkanálnyit belőle egy vízzel teli üvegben, rázd fel, és permetezd be az érintett területet. Ügyelj rá, hogy ne kerüljön belőle ruhára vagy bútorra.

Atkaölő házilag #5. Rozmaringolaj

A rozmaringolaj háziállatbarát és biztonságos az emberek számára, de halálos az atkákra nézve. Keverj össze egy teáskanál rozmaringolajat egy liter vízben. Öntsd az oldatot szórófejes flakonba, és permetezd be a fertőzött növényeket. Mivel a rozmaringolaj biztonságos az emberek és a háziállatok számára, ez az oldat jól működik a gyümölcs-, zöldség- vagy szobanövény-kártevők ellen.

Ez volt a mi 5 tippünk, hogyan készíts házilag világklasszis atkaölőt. Reméljük, segítettünk vele.

 

Forrásunk: How to Get Rid of Spider Mites on Plants – 2022 – MasterClass


90 Views 0 Ratings Rate it