Az előrejelezhetetlen előrejelzése: kevesebb adat, több ismeret

Avatar admin | 2021.03.06. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Hogyan lehet előrejelezni bármit is egy olyan év után, mint 2020?

A hagyományos előrejelzés és tervezés – az előző évek adatainak felhasználásával a következő 12 hónap előrejelzésére – megalapozott. De 2020-ban ez kemény volt. Lehetetlen, még. Ha a COVID-19 hatása nem volt elegendő, a Brexit bizonytalansága növelte a kétséget.

Sokak számára a 2020-as adatok túl ferdeek ahhoz, hogy 2021-ben sok hasznát lehessen venni. Ha rossz éve volt, akkor talán ez jobb lesz, különösen, ha vendéglátásban van, mert legalábbis képes lehet nyisd ki. Ha jó éve volt, akkor a helyzet megváltozhat, amikor a pandémia alábbhagy, és az üzleti élet viszonylag normális szokásai visszatérnek. Vagy nem, adott esetben. Nehéz vitatkozni a számokkal. De amikor tévednek, a következmények súlyosak.

Van egy nagyszerű hirdetés az Adobe Marketing Cloud számára amelyben egy halandó enciklopédia-kiadó hirtelen több ezer új megrendelést kap. – A kattanások – suttogja döbbent kivégző. – Nem szerepelnek a listán.

A kiadó több ezer könyvet rendel. A fákat kivágják, a papírt megőrlik, a nyomdák felforgatják. Az utolsó jelenet egy kisgyermekről szól, akinek iPad-je van, és többször megérinti a Buy it now gombot a enciklopédiák számára. Ha 2020 az a kisgyermek, akkor vigyáznunk kell arra, hogy ne váljunk enciklopédia-kiadókká, akiket elvakítanak az adatok – jó vagy rossz. Ez az az év, amikor az előrejelzésnek és a tervezésnek túl kell lépnie a kvantitatívon.

Nézze meg a kiskereskedők előrejelzéseit, általában annyira pontosak, hogy pontosan meg lehessen előre jelezni az adott napra eső mennyiséget. 2020 adatai haszontalanok. Tehát a 2019-es adatok megjósolhatják a 2021-es lábnyomot? Valószínűtlen. Gondoljunk inkább a 2021-es megközelítés új módjaira, vagy akár azon túlra is. Kevesebb számítógép mond nemet (vagy igen), annál többet mond el tapasztalataink és intuíciónk? És hogyan használhatjuk ezeket a készségeket az adatok mellett a helyzet kihasználására?

A válasz kevesebb adat és több tudás.

A nagy utcai kiskereskedők tudják, hogy új okokat kell találniuk arra, hogy az emberek hűek maradjanak hozzájuk. A kiskereskedelem nem csupán a pénzköltést jelenti: bárhol és könnyebben vásárolhat dolgokat, mint boltba járni. Itt az ideje annak a tudásnak a felhasználására, hogy mit akarnak az emberek átgondolni a főutca és az út közepén lévő kínálat homogén jellegénél, oly sok kiskereskedőtől.

A városon kívüli helyek és a zónás utcák helyett a vegyes használat segíthet az élet visszaszerzésében a kiskereskedelemben. Használja üzletének terét események megrendezésére az ügyfelek számára, és tegye azt közösségük részévé. Hagyja abba az értékesítést, és hozzon létre valami újat a digitális élmény kiegészítésére, ahelyett, hogy versenyezne vele.

“Soha ne hagyd, hogy egy jó krízis veszendőbe essen” – mondta egyszer valaki, felismerve a nehéz időkből adódó lehetőségeket. Procter és Gamble tudta ezt. A nagy gazdasági világválság után, miközben mások csökkentették a marketing és a reklámköltségeket, ez fordítva történt.

Oxydol szappanmárkájával új nappali rádiódrámát szponzorált Ma Perkins néven, azon az ötleten alapulva, hogy az emberek szívesen szórakoztatnák magukat házimunka közben. A márka és a show közötti kapcsolat olyan erős volt, hogy „Oxydol’s Own Ma Perkins” néven vált ismertté, 26 évig működött, és a szappanopera kifejezés eredete volt.

Ilyen volt a P&G későbbi rádióhirdetésekbe és szponzorokba történő befektetése, azt mondják, hogy a vállalat ténylegesen nappali rádiót hozott létre az Egyesült Államokban. Ez egy jó ötlet volt, amely tudásból, nem pedig adatokból született. De az ötleteket nehezen lehet táplálni olyan nagyvállalatoknál, amelyek kizárólag adatokra támaszkodnak, mert az adatok nem árulják el, hogy valami jó-e.

A vállalatok egy ötlettel indulnak. 2021-ben a vállalatok életben maradása és boldogulása lesz.


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok