Az oltások biztonságának figyelemmel kísérése és jelentése a létesítményben

Avatar admin | 2021.01.29. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Annak ellenére, hogy a COVID-19 vakcinákat nagyon gyorsított ütemben fejlesztették ki és adták ki, ugyanolyan biztonsági előírásoknak felelnek meg, mint az összes többi vakcinát. A szövetségi kormány azóta dolgozik, hogy a járvány egy vagy több COVID-19 vakcinát a lehető leghamarabb elérhetővé tett, miközben az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságán (FDA) keresztül biztosította azok biztonságosságát és hatékonyságát. Sürgősségi használat engedélyezése (EUA) hatóság. A COVID-19 vakcinákat nagy tanulmányokban tesztelték, amelyekben több tízezer ember vett részt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak, és hogy megvédjék a különböző korú, fajú és etnikai hovatartozású embereket. A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy az oltás előnyei meghaladják a lehetséges kockázatokat, és védelmet nyújtanak a COVID-19 ellen.

Amint az egyének megkezdik a COVID-19 vakcinázást, a CDC és az FDA a meglévő robusztus rendszereket és adatforrásokat használja az oltások biztonságának szoros ellenőrzéséhez. A biztonsági ellenőrzés egy további rétege hozzáadásra került, amely lehetővé teszi a CDC és az FDA számára, hogy szinte azonnal értékelje a COVID-19 vakcina biztonságát. Tudj meg többet A COVID-19 vakcina biztonságának ellenőrzése.

Különleges szempontok

Noha nagyon ritkán fordul elő, néhány súlyos allergiás reakcióról (például anafilaxia) számoltak be olyan személyeknél, akik COVID-19 vakcinát kaptak.

A CDC az oltásokra vagy bármely injekciós kezelésre (intramuszkuláris, intravénás vagy szubkután) adott kórtörténetében súlyos allergiás reakciót tart elővigyázatosságnak, de nem indok az oltás elhagyására. Ha valaha is súlyos allergiás reakciója volt a COVID-19 vakcina bármely összetevőjével szemben, a CDC azt javasolja, hogy ne kapja meg az adott vakcinát. Azokat az embereket, akiknek kórtörténetében anafilaxia szerepel (bármilyen okból), az oltást követően 30 percig kell megfigyelni. Minden más embert 15 percig kell megfigyelni. A CDC ajánlásokkal kapcsolatos részletes információk a Az mRNS COVID-19 vakcinák alkalmazásának ideiglenes klinikai megfontolásai Az Egyesült Államokban jelenleg engedélyezett.

Munkatársainak tisztában kell lenniük a súlyos allergiás reakció lehetőségével, és kéznél kell tartaniuk a szükséges tárgyakat, ha súlyos allergiás reakció lép fel. Továbbá:

 • A személyzetnek tisztában kell lennie a súlyos allergiás reakcióval küzdő lakosok sürgősségi ellátására szolgáló idősek otthoni protokolljaival.
 • Szükség esetén legyen elérhető epi toll (epinefrin).
 • Ha epi tollat ​​használ, akkor azonnal tárcsázza a 911-et.

További információkért keresse fel a következő webhelyeket:

A COVID-19 oltásbiztonság ellenőrzésének módjai

Ön kulcsfontosságú szerepet játszik a rezidensek és a tartós gondozó intézet (LTCF) személyzetének az oltások biztonságával kapcsolatos oktatásában és a COVID-19 oltás utáni lehetséges mellékhatások bejelentésében. Az oltást követő bármilyen mellékhatásról be lehet és kell számolni. Többet látni információk a lehetséges mellékhatásokról.

Minden beoltott LTCF alkalmazott és okostelefonnal rendelkező lakos részt vehet v-biztonságos. V-biztonságos egy új okostelefon-alapú, oltás utáni állapotfelmérő azok számára, akik COVID-19 oltásokat kapnak. V-biztonságos szöveges üzenetküldést és webes felméréseket tesz lehetővé annak érdekében, hogy a vakcinázottak elmondhassák a CDC-nek, hogy érzik magukat a COVID-19 oltás megszerzése után. Válaszaiktól függően hívhat valaki a CDC-től, hogy ellenőrizze az illetőt. V-biztonságos emlékeztetőket is ad a COVID-19 vakcina második adagjának beszerzésére, ha erre szükség van. V-biztonságos a beiratkozás és a bejelentkezés gyors és egyszerű, és mindez okostelefonon végezhető el.

 • A COVID-19 ellen beoltott LTCF összes munkatársát arra ösztönzik, hogy jelentkezzen be v-biztonságos.
 • Ebben az időben csak az okostelefonnal rendelkező emberek vehetnek részt v-biztonságos Az LTCF lakói kevésbé valószínű, hogy hozzáférnek egy okostelefonhoz, és ezért nem jelenthetik a mellékhatásokat vagy a nemkívánatos eseményeket az v-biztonságos.
 • Az LTCF munkatársainak figyelemmel kell kísérniük a nemrég beoltott lakosokat az esetleges mellékhatások és esetleges nemkívánatos események esetére, és jelenteniük kell a VAERS-nek (lásd alább).
 • Az LTCF lakói beiratkozhatnak v-biztonságos. Az egészségügyi szolgáltatók és gondozóik segíthetik a lakosokat a beiratkozásban, de nem végezhetik el a bejelentkezéseket a lakosok számára.
 • Az oltáskor minden egyes vakcinázottnak meg kell adni a biztonságos adatlapot.
 • További információért nézze meg gyakran feltett kérdések v-biztonságos.

A létesítmény adminisztrátorainak együtt kell működniük a munkatársakkal, hogy az oltás után felmerülő egészségügyi problémákról jelentést tegyenek a Kórháznak Vakcina nemkívánatos események bejelentési rendszere (VAERS)külső ikonra, még akkor is, ha nem biztos benne, hogy a vakcina okozta az egészségügyi problémát. A VAERS egy nemzeti oltásbiztonsági ellenőrző rendszer, amely segíti a CDC-t és az FDA-t az oltás utáni egészségügyi problémák nyomon követésében. A VAERS összegyűjti és áttekinti az oltás után előforduló lehetséges mellékhatásokról (nemkívánatos eseményekről) szóló jelentéseket. Az egészségügyi szolgáltatóknak akkor is be kell jelenteniük a nemkívánatos eseményeket a VAERS-nek, ha nem biztosak abban, hogy az oltás okozta-e a nemkívánatos eseményt. Bár a VAERS nem határozza meg, hogy a vakcina okozta-e az eseményt, azt meg tudja állapítani, hogy szükség van-e további vizsgálatokra.

A törvény előírja az egészségügyi szakemberek számára, hogy jelentést tegyenek mellékhatások a COVID-19 vakcina után.külső ikonra A vakcina biztonságának az Egyesült Államokban történő ellenőrzéséről további információt a CDC webhelyén talál A COVID-19 vakcinák biztonságának biztosítása az Egyesült Államokban.

Bárki jelentést nyújthat be a VAERS-hez.

 • A lakosok, gondozóik, egészségügyi szolgáltatók, az ápolási otthon személyzete és az oltóanyaggyártók jelentést nyújthatnak be a vakcinázást követő nemkívánatos eseményről a VAERS-hez.
 • A lakosokat, családtagjaikat vagy gondozóikat arra ösztönzik, hogy súlyos nemkívánatos esemény vagy vészhelyzet esetén haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot az egészségügyi szolgáltatóval. Az egészségügyi szolgáltatók és az LTCF munkatársai segíthetnek a VAERS jelentési folyamatában.
 • A Nemzeti Egészségügyi Biztonsági Hálózatot (NHSN) használó létesítmények a létesítményükben történő oltásfelvétel nyomon követésére az NHSN-en keresztül is csatlakozhatnak a VAERS-hez.
 • Az FDA kötelezi az egészségügyi szolgáltatókat a nemkívánatos események bejelentésére a vakcina EUA szerinti követelményeinek megfelelően. Javasoljuk a jelentést bármely más klinikailag jelentős mellékhatásról, még akkor is, ha bizonytalan, hogy a vakcina okozta-e az eseményt.

Source link


20 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok