Bryant Terry átírja a szakácskönyv könyvét

Avatar admin | 2021.05.24. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Termékeny szakács és szakácskönyv szerző, Bryant Terry volt a séf a rezidencián a Az afrikai diaszpóra múzeuma 2015 óta San Franciscóban, és két alapvető művet jelentetett meg, amelyek az ételek révén ünneplik a fekete konyhát és a kulturális identitást. Terry 2014-es könyve, Afro-vegán, vegán keretek közé dolgozta át az afrikai diaszpóra klasszikus ételeit, míg a 2020-as évek Zöldség Királyság megmutatta a szerző ügyességét a körültekintő receptírás iránt, amely történetek, zenei lejátszási listák és éles művészeti irány közé ékelődött. Ezek az apró részletek azok a kötőszövetek, amelyek a legjobb szakácskönyveket nem csupán összetevők és útmutatók kötőanyagává teszik, és Terry a nagyszerűségre figyel.

Tehát nem volt meglepetés, amikor nemrégiben bejelentették, hogy Terry felügyel 4 színes könyv, a Ten Speed ​​Press új kiadói ága, különféle életmód-témákra összpontosítva, beleértve az ételt, a művészetet, a kultúrát, a wellness-t és az öngondoskodást. Az impresszum ősszel indul a Fekete ételaz afrikai diaszpóra hangjának ünnepe Zoe Adjonyoh, Leah Penniman, Michael W. Twitty és Thérèse Nelson írásaival, valamint több mint száz közreműködő eredeti művészetével és fotójával. Főszerkesztőként Terry az általa választott munkatársak mellett dolgozik (erről bővebben alább), valamint a Ten Speed ​​szerkesztői és produkciós csapata mellett. Nemrég kerültem kapcsolatba Terryvel, hogy értesüljek a nagy tervekről.

A kiadványok ritkán fordulnak elő a kiadványokban – és nem is tudnék jobb embert elképzelni, ha van nálad. Hogyan jött az ötlet? Megszólította? És mindig a „4 színes könyvre” gondolt, mint cím?
Nagyra értékelem a kedves szavakat! Irodalmi ügynökömmel, Danielle Svetcovval régóta látomásom van arról, hogy kiadói lenyomatot vezetek (ő és én több nevet is elgondolkodtunk, és a „4 Color” -ra kerültünk). Sok szempontból a 4 Color egyszerűen formalizálja azt, amit évek óta csinálok – támogatja a kezdő szerzőket és az ételek kreatívjait, különös tekintettel a BIPOC-ra.

Amikor az első könyvem Grub, 2006-ban jelent meg, társszerzőm, Lappé Anna, és megtiszteltetés számomra, hogy az édesanyjával, Frances Moore Lappé-val néhány eseményt rendezhettem, mert ő ünnepelte alapvető könyvének 35. évfordulóját Diéta egy kis bolygó számára. Annyit tanultam tőle – a mesterség folyamatos fejlesztésétől kezdve a sajtóinterjúkra való felkészülésig. Megfogadtam, hogy előre fizetem, és támogatom a feltörekvő élelmiszer-kreatívokat és a kezdő szerzőket. Aztán jött 2020. – mondta Nuff. Nem volt jobb alkalom, hogy eljuttassa az ötletet Aaron Wehnerhez, a Crown Publishing / Random House ügyvezető alelnökéhez. Nagyon fogékony volt, és elindultunk a közös elképzelés felé, hogy mi lehet a 4 szín. A könyvek kiadása mellett a 4 Color erőforrásokat fog fordítani a BIPOC élelmiszer-kreatívok támogatására, ideértve az ősszel a fekete élelmiszer-csúcstalálkozót az afrikai diaszpóra múzeumában, San Franciscóban.

Úgy értem, ez egy teljes munkaidős munka, nem? Biztosan izgatott vagy a jövő miatt – de hogyan lehet ezt egyensúlyba hozni a többi munkáddal?
Csillagcsapatot építettem az összes projektem támogatására – ettől az impresszumtól kezdve a kreatív ügynökségig, Zenmi. Amikor olvastam Gondolkodj és gazdagodj húszas éveimben megismertem a Mastermind csoport fogalmát, egy olyan társak körét, akik ötletbörze megfogalmazására, közös tanulásra, egymás elszámoltatására, jobb emberek és szakemberek létére állnak rendelkezésre. Nem vagyok mindenben jó, de tudom, hogyan lehet olyan fantasztikus munkatársakat beíratni, akik ragyogóak abban, amit csinálnak. Tanultam Kanye Westet, mióta rajongóvá váltam a korai életkorban, és a két legnagyobb tanulságot, amit tőle tanultam: 1. Higgy magadban és fektess be magadba, és 2. Vedd körül egy tehetséges csapattal. Kiáltás az ügynökömnek; szerkesztőm, Kelly Snowden; kreatív igazgatóm, Amanda Yee; és kulturális stratégám, Ashara Ekundayo. Nagy szeretet mindenben a legkövetkezetesebb és legtámogatóbb partneremnek, a feleségemnek.

Mi volt a legnagyobb kihívás a szerkesztésben Fekete étel? Ambiciózus könyv és igazán egyedi. Becsomagolva vagy még mindig dolgozik?
Hadd kezdjem azzal, hogy ezt a KÖNYVET TÖBB KILENC HÓNAPBAN TETTÜK! Egyrészt dolgozni Fekete étel megmentette az életemet azzal, hogy egy olyan projektet adott nekem, amelyre összpontosítottam, miközben a helyükön menedéket kaptunk. Másrészt egy járvány idején a fenekemet ledolgoztam. Azt a célt tűztem ki, hogy kiterjedt beszélgetést folytassak szinte minden hozzászólóval, hogy megosszam elképzeléseimet és motiváljam őket, hogy részt vegyenek a projektben (kiáltás azoknak, akik az első percekben igent mondtak). Tehát körülbelül egy hónapig fél tucat találkozót tartottam a munkanap minden napján a világ minden tájáról érkező lehetséges közreműködőkkel. Ennek közepette annyi dologgal zsonglőrködtem – meghatároztam a könyv szerkezetének legjobb módját; az egyes fejezeteket megnyitó műalkotások kurátora; a csapat összeállítása a fényképek elkészítéséhez (kiáltás Oriana Korennek, Lillian Kangnak és Jillian Knoxnak); ragyogó művészeti igazgatónkkal / tervezőnkkel, George McCalman-nal és asszisztensével, Aliena Cameronnal együtt dolgozni a borító elképzelésében; a könyv vizuális nyelvének beállítása; és biztonságos fotózások tervezése folyamatosan változó CDC tanácsokkal. Olyan szerencsés voltam, hogy a zseniális kiadói veterán Jenny Wapner volt Fekete ételprojektmenedzsere. Ez a könyv nem jött volna össze ilyen gyorsan kemény munkája, kiadói szakértelme és általános ragyogása nélkül. Végül ez kollektív erőfeszítés volt, és sok ember hozta az A játékát ennek a fontos könyvnek a megalkotása érdekében.

Mindannyian örültünk annak, hogy első könyvét Rahanna Bisseret Martinez írta – Anna Hezel, a TASTE vezető szerkesztőjével dolgozott együtt. ez a nagyszerű történet és recept, és mindannyian láttunk egy jövőbeni könyvet a munkájában. Mi vonzotta magához?
Néhány évvel ezelőtt hallottam zümmögést Rahanna-ról, miután megjelent Főszakács Junior. Végül találkoztunk, amikor ő és családja részt vett az egyik rendezvényemen az Afrikai Diaspora Múzeumában. Ezt követően minden rendezvényemen láttam, a közönségben ülve, bőséges jegyzeteket készítve. Sok régebbi ételkreatívhoz hasonlóan izgatottan tettem meg mindent annak érdekében, hogy támogassam kezdő karrierjét, ezért mentor lettem, és gyakran alkalmaztam őt, hogy magánrendezvényeken segítsen velem főzni. Nagyon lenyűgözött az intelligenciája, a mesterség iránti elkötelezettség és a büszkeség a családja táplálékútjának felemelésében. Amikor egyértelmű volt, hogy ez a lenyomat valósággá válik, tudattam vele, hogy a könyvét szeretném megszerezni. Amellett, hogy kiadója és mentora vagyok, HATALMAS rajongó vagyok.

Ki tervezte a 4 színes logót? Ez nagyon kedves.
Joshua Lunsk barátom tervezte a logót. Két évtizede az én tervezőm. Az első logó, amelyet számomra készített, a b-healthy, a közösségi alapú szervezet emblémája volt, amelyet 2001-ben alapítottam New Yorkban. Ha vannak olyan projektek, amelyeket én vezetek, valószínűleg ő tervezte a logót. Nagyon vizuálisan gondolkodó vagyok, ráadásul a szimbólumok az egyik eszköz, amellyel megmutatom a vágyott dolgokat. Azonnal, miután ügynökemmel egy névre találtunk, küldtem egy üzenetet JG-nek, és megkértem, hogy készítsen logót a lenyomathoz. Miután elküldte őket, ez a koncepció valósággá vált számomra. Kinyomtattam mind a hat tervét, felragasztottam a palatáblára a munkaterületemen, és minden nap időt töltöttem a kedvencem elmélkedésével, miközben öt év múlva elképesztően sikeres lenyomatot láttam elképzelni. Ahogy a rapper, Tobe Nwigwe rímel a dalában:Apa figura“” Minden gyümölcsdarabot elképzeltem, amit gyümölcsözővé tettem, ó. “

Amikor tavaly tavasszal csatlakoztunk, megvitattuk a zenét – amely Zöldség Királyság van betöltve. Annyi remek pálya van. Zenei és művészeti könyvekkel, valamint szakácskönyvekkel foglalkozik? Hogyan működik a keverék? Melyik zenésszel szeretnél dolgozni egy könyvön?
Fontosnak tartom, hogy szakácskönyvekkel építsem meg a 4 Color alapját, mivel ez az én kormányom, de könyveket fogunk kiadni mindarról, amit szeretek – zenéről, képzőművészetről, költészetről, önsegítésről. Ha rendkívül látványos négyszínű könyvről van szó, potenciálisan a 4 szín listájába tartozik. És igen, szívesen dolgoznék néhány zenésszel. Együtt akartam lenni Juicy J-vel, a memphisi Three 6 Mafia hip-hop csoport alapító tagjával, de neki már van valami eladva, és készül. Álom lett volna, ha Don Bryant nagybátyámmal dolgoznék egy könyvön. Emeletes pályafutása dalszerzőként, és 2020-as albuma, Azt érezteted velem, Grammy-díjra jelölték. Ez az ember 79 éve él és még mindig erős.

Kapott már beadványokat? Mi a legjobb módja annak, hogy ötletet adjon neked?
Azon a napon, amikor bejelentettük a 4 Color alkalmazást, elkezdtük kapni a beadványokat. Nagyon jó látni, hogy az emberek min dolgoznak. A javaslatokat a submissions@4colorbooks.com címre kell elküldeni.

Mi az a két könyv, amelyet kiadni szeretne? Ez lehet olyan konkrét vagy olyan széles, amennyit csak akar. De biztos vagyok benne, hogy van listád.
„Amerikában a leginkább megbecsülhetetlen ember a fekete nő. Amerika legvédtelenebb embere a fekete nő. A leginkább elhanyagolt személy Amerikában a fekete nő ”- idézet Malcolm X 1962-es beszédéből, amelyre gyakran gondolok. Mindig a helyzetemet, a platformomat és az erőmet fogom használni a fekete nők felemelésére. Ezért volt az első rendezvényem, amikor séfként a MoAD-ban tartózkodtam 2015-ben: „Fekete nők, élelem és hatalom”. Ezért Rahanna könyve volt az első beszerzésünk. Várom, hogy sokféle szerzővel dolgozhassak együtt, és mindig keményen fogok lovagolni nővéreimért. Általánosságban elmondható, hogy az ég a határ a könyvprojektek szempontjából: művészeti könyv a BIPOC-ról és a szabadtéri szubkultúrákról; grafikai regény az afro-ázsiai szolidaritásról; kedvenc költőm, Michael Molina könyve; és zinák. Számítson észbontó zinákra a 4 Color-tól. Az ég a határ.


Forrás


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok