Chai Tea | SimplyRecipes.com

Avatar admin | 2021.01.29. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Hagyományos chai tea recept, testes fekete teával, csillagánizssal, szegfűszeggel, szegfűborssal, fahéjjal, fehér borssal, kardamonnal, teljes tejjel és cukorral.

Fotókredit: Elise Bauer

Amikor először volt chai, egy kis bérelt szobában voltam a hongkongi Chungking kúriában (köztudottan olcsó szállások). A mi kis blokkterületünkön valószínűleg 4 hálószoba volt, és egy kis öreg kínai hölgy, aki a bejáratban ült és kezelte őket.

Az érkezésem utáni reggel még mindig megdöbbentem az elvárásaim döbbenettől, amikor lefoglaltam a helyet („Chungking Mansion, ez nagyon szépen hangzik”), összehasonlítva a hely valóságával, amikor a kicsi idős hölgy megkérdezte tőlem: „Chai ? ”- mutatva a kályha fazékjára.

– Persze – válaszoltam, nem tudva pontosan, mi következik, esetleg tea?

Fiú meglepődtem, és a lehető legjobb módon. A Chai tea, fekete tea, de tejbe áztatott tea, olyan fűszerekkel, mint fahéj, kardamom, csillagánizs, és cukorral vagy mézzel édesítve.

Ez a csodálatos chai volt a legjobb felfedezés Hongkongban; Alig vártam, hogy töltsek még egy éjszakát a Kúriában, csak reggelre még egy kis chai-t. Ez több mint 30 évvel ezelőtt történt, azóta a chai itt sokkal népszerűbb.

Chai tea

A minap Suzanne barátom felajánlott egy finom chait, és többet mesélt nekem az afrikai Peace Corp-ban töltött tapasztalatairól. Suzanne szerint a családoknak vannak chai receptjeik, ahogyan curry receptjeik vannak, mindegyik egy kicsit más és minden egyes család.

Kényelmesen elkészíthető minden egy fazékban, és használhat cukrozott sűrített tejet egy kannából – ami a trópusokon fontos. Ha nagyon szeretné a hiteles élményt, igyon meg egy ónpohárból. Suzanne így csinálja a chait:


Chai recept

Hozzávalók

Fűszerösszetevők egy teáskanálhoz:

 • 1/2 csillagánizs csillag
 • 10-12 egész szegfűszeg
 • 6-7 egész szegfűbors
 • 1 púpozott teáskanál fahéj kéreg (vagy 2 rövid bot)
 • 6-7 egész fehér bors
 • 1 kardamon hüvely nyílt a magok felé

Egyéb hozzávalók:

 • 1 csésze víz
 • 4 csésze teljes tej
 • 2 halom evőkanál kiváló minőségű testes széles levelű fekete tea (Ceylon, vagy angol reggeli, ha nem áll rendelkezésre széles levelű Ceylon)
 • Cukor

Módszer

1 2 qt-es serpenyőben adjunk hozzá fűszereket 1 csésze vízhez. Felforral; Vegyük le a tűzről; hagyja meredeken 5-20 percig, attól függően, hogy milyen erős fűszerízt szeretne.

2 Adjon hozzá 4-6 csésze teljes tejet a vízhez és a fűszerekhez. Ha nincs teljes tej, akkor használhat zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tejet is, csak adjon hozzá egy kis tejszínt, néhány evőkanál. A tejet és a fűszerkeveréket forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

3 Adja hozzá a teát a tejhez, és hagyja 5-10 percig száradni ízlés szerint. (Ezen a ponton lehetőség – melegítse újra párolásig, és vegye le a tűzről.) Ekkor hozzáadhat cukrot, vagy cukor nélkül tálalhatja, és hagyhatja, hogy az emberek a kívánt mennyiségű cukrot beletegyék. Hagyományosan tálalás előtt cukrot adnak hozzá.

4 Szűrjük egy edénybe. Szolgál. Ízlés szerint adj hozzá cukrot.

Szia! Minden fénykép és tartalom szerzői jogi védelem alatt áll. Kérjük, ne használja előzetes írásbeli engedély nélkül fényképeinket. Köszönöm!


Ez a bejegyzés tartalmazhat linkeket az Amazon-hoz vagy más partnerekhez; ezeken a linkeken keresztüli vásárlásai az Egyszerűen receptek előnyeit szolgálhatják.
További információ az affiliate linkelési irányelvünkről.

Elise Bauer

Elise Bauer az Simply Recipes alapítója. Elise 2003-ban dobta piacra az Egyszerűen recepteket, hogy nyomon követhesse családja receptjeit, és útközben a világ egyik legnépszerűbb főző webhelyévé nőtte ki magát. Elise elkötelezett amellett, hogy segítse az otthoni szakácsokat, hogy sikeresek legyenek a konyhában. Elise a Stanford Egyetemen végzett, a kaliforniai Sacramentóban él.

Több Elise-től


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok