Brutális chili paprika krém készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.11.20. 1749 Views 0 Likes 0 Ratings

1749 Views 0 Ratings Rate it

chili paprika krém készítése házilag

A chili paprika krém készítése házilag nem ördöngösség, ha tudod a legtutibb receptet. Ebben próbálunk segíteni. A chilipaprikakrém (vagy mártás) az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb, mivel minden ételnek egyedi ízt ad. Használhatod bruschettához, tésztákhoz és főételekhez, húsokhoz és második fogásokhoz. De csak, ha imádod a csípős kaját.

Brutális chili paprika krém készítése házilag

A fűszeres olaj égető érzést hagy maga után, és a különleges chilipaprika íze csökken. A krém viszont magas fokú csípősséget hagy maga után, átadva a felhasznált chilipaprika ízét és aromáját.

Mi kell hozzá?

  • Friss chilipaprika (üvegenként legalább 250 g)
  • Olaj
  • Fokhagyma

Hogyan készítsd el azt a chili paprika krémet házilag, amitől tüzes lesz a leheleted? 

  1. Vágd le a chilipaprika szárát, és turmixold durvára.
  2. Hagyjuk őket szűrőben kb. 12 órán át száradni.
  3. Turmixold újra a chilipaprikát, adj hozzá egy csipet sót, egy gerezd fokhagymát és olajat, amíg el nem éred a kívánt állagot.
  4. Azután forrald fel az üres üvegeket, hogy sterilizáld őket, adj hozzá a chilipaprikakrémet, és töltsd föl extra szűz olívaolajjal egészen a tetejéig. Egy másik tárolási módszer, amelyet nagyszüleink is széles körben alkalmaztak, hogy megtöltöd az üveget, hermetikusan lezárod, és körülbelül fél órán át forralod, hogy mind az üveg, mind a krém sterilizálódjon. Ez utóbbi módszerrel akár két évig is tárolhatod az üvegeket a szekrényben.

Miután felbontottad, hűtőben kell tárolnod.

 

Forrás: How to make hot chilli pepper cream – ItalianChilli


1749 Views 0 Ratings Rate it