4 trükkös cipő csúszásgátló házilag

Avatar Gadam | 2022.11.23. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Télen kifejezetten jól jön, ha ismersz cipő csúszásgátló trükköket. Most abban szeretnénk segíteni, hogy házilag hogyan tudod extrém stabillá tenni a cipődet. Mivel magas vagyok, és ingatag az egyensúlyom, ez engem is kifejezetten érdekelt. Megmutatom, hogy a neten melyik megoldások jöttek be nekem a leginkább.

Cipő csúszásgátló házilag #1: Ragtapasz

Cipő Csúszásgátló házilag. Ragtapasz.

Ragtapasz, sűrített levegő, padlóviasz és egy szivacs vagy rongy. Erre lesz szükséged. Ha nincs sűrített levegőd, akkor egy régi hajszárítóval és dörzsölő alkohollal segíthetsz megszárítani a cipőt, és elég szilárddá tenni.

Az ilyen rugalmas ragtapaszok a leghatékonyabb tapadást teszik lehetővé a cipők esetében. Vágd ketté, és egy rongy vagy szivacs segítségével vidd fel a cipőjére. Miután megszáradt, távolítsd el a felesleget az aljáról egy fémkanállal, régi cipőkanállal vagy lapos csavarhúzóval.

Cipő csúszásgátló házilag #2: Tapadókorongok

Ami kelleni fog:

  • Fogóbetétek
  • Fogóviasz
  • És Egy kendő.

Ha először használsz tapadókorongot cipőhöz, az elég furcsa érzés lesz. De megtapasztalod majd, hogy kiválóan alkalmasak tapadás biztosítására.

Ha ezeket a termékeket külső és belső cipőfutófelületeken egyaránt használnád, próbáld meg elkerülni a túl sok viasz használatát. Miután a viaszt felkented a cipőre, ne viseld azt 10 percnél tovább. Miután eltávolítottad a tapadópárnát, töröld le egy ronggyal vagy kefével.

Cipő csúszásgátló házilag #3: Hajlakk

Mi kell hozzá?

  • Hajlakk
  • 1 doboz sűrített levegő,
  • padlóviasz
  • És Egy ecset.

Az is működik, hogy tiszta ruhára fújsz egy kis hajlakkot. Ezután dörzsöld azt ruhával a cipő felületére, hogy ragadósabb legyen.

A hajlakk azért működik olyan jól, mert sok közülük olyan oldószert tartalmaz, amely tapadást biztosít. A száraz felületet ezzel az oldószerrel bedörzsölve ragacsosabbá válik, ami hasznos lehet a cipő csúszásának megakadályozására.

Bármennyire is érdekesnek tűnik ez a lehetőség, van néhány hátránya annak, ha hajlakkal permetezed a cipődet. Elég rendetlen lehet, és nagyon sokáig tarthat a száradás, ami miatt a szabadban várakozhatsz, mert a kiszellőztetéshez több időre lesz szükség. Emellett a termék vegyszertartalma miatt ragacsossá és nehezen járhatóvá teheti a cipőt.

Cipő Csúszásgátló házilag #4. Gumiragasztó

Amire szükséged lesz:

  • Gumiragasztó
  • Kés

Ez egy másik technika, amely segít csúszásgátlóvá tenni bármely cipőt. Itt egy kést – vagy valami éles tárgyat kell használni, attól függően, hogy milyen típusú. Vannak, akik inkább habkövet használnak helyette, amelyet szintén erre a célra terveztek.

Annyit kell tenned, hogy egy kis sót szórsz a cipő sarkára vagy a lábujj részre. Ezután a só közepén egy kis, kör alakú lyukat vágj ki. Miután ezt megtetted, töltsd ki azt némi gumiragasztóval. Így a cipő talpa sokkal könnyebben tapad majd a talajhoz. Ezután vedd fel a cipőt, és néhány percig sétálj benne, hogy a helyére álljon, mielőtt sportolásra vagy más tevékenységre használnád.

Nézd meg ezt a videót a legjobb tippekért, amikkel csúszásgátlóvá teheted a cipődet.

Forrás: 10 Hacks to Make Shoes Non-Slip – Hood MWR


27 Views 0 Ratings Rate it