COVID-19 oltás hosszú távú gondozási létesítményekben: kérdések

Avatar admin | 2021.01.29. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Nem. A tartós gondozási intézményekben és más gyülekezetben élő személyeknél nagy a SARS-CoV-2 fertőzés kockázata, és a lakosokat a lehető leghamarabb be kell oltani. Az aktív járványokkal rendelkező létesítményekben lakó személyek (kivéve azokat, akiket az akut SARS-CoV-2 fertőzés miatt izoláltak) a lehető leghamarabb oltást kell kapniuk, hogy elkerüljék a késéseket és az elmaradt lehetőségeket, tekintettel a betegségek nagy terheire ezekben a populációkban.

Ha lehetséges, a létesítményeknek meg kell próbálniuk az egész létesítményre kiterjedő tesztet lefolytatni egy olyan időtartamon belül, amely lehetővé teszi a vizsgálati eredmények rendelkezésre állását az oltás előtt. Nem szükséges azonban megvárni a vizsgálati eredményeket, ha ez késlelteti az oltást.

A SARS-CoV-2 vírusvizsgálata kizárólag az oltással kapcsolatos döntéshozatal céljából nem ajánlott. Olyan helyzetekben, ahol a teszt eredményei függőben vannak, a tünetmentes lakosokat be lehet oltani. Ha azonban a vizsgálati eredmények várnak egy olyan lakosra, akinek a COVID-19-nek megfelelő tünetei vannak, az oltást el lehet halasztani, amíg meg nem kapják a teszt eredményeit.

Amíg a létesítményben vannak, az oltási személyzetnek be kell tartania az összes ajánlást fertőzésmegelőzési és -ellenőrzési gyakorlatok, beleértve a megfelelő egyéni védőeszközök (PPE) használatát.

Intézkedéseket kell tenni a SARS-CoV-2 ismert vagy feltételezett expozíciójának kitett személyek és más lakók vagy egészségügyi személyzet közötti szétválasztás fenntartására is azokon a területeken, ahol az oltást beadják, és ahol az oltást követően a lakosokat figyelik.

Megjegyzés: Az mRNS vakcinák jelenleg nem ajánlott járványkitörés kezelésére vagy expozíció utáni profilaxisra, amely oltás a SARS-CoV-2 fertőzés kialakulásának megelőzésére egy ismert ismert expozícióval rendelkező személynél. Ennek oka, hogy a jelenleg engedélyezett mRNS vakcinák elleni védelem nem azonnali. Két adagra van szükség, és a második adag után 1-2 hétre van szükség, mire az ember teljes oltásnak minősül. Ha a SARS-CoV-2 medián inkubációs ideje 4-5 nap, az oltás valószínűleg nem lesz hatékony a betegségek megelőzésében az expozíciót követően.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok