COVID-19 oltóanyag-allokáció átadása és újraelosztása az IHS és a törzsi létesítmények számára

Avatar admin | 2021.03.18. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Amit tudnod kell

Az ezen az oldalon vázolt oltóanyag-átadási / újraelosztási folyamatok a legális módszerek az oltóanyag-kínálat és -kereslet változásaihoz való alkalmazkodáshoz. Számos figyelmeztetést kell szem előtt tartani a COVID-19 vakcina átadásakor vagy újraelosztásakor:

 1. Egy joghatósági megállapodás. Ha egy I / T / U két jogrendszerrel írt alá oltóanyag-szolgáltatói megállapodást, akkor egyetlen oltalmat kell választania az oltások terjesztésének összehangolására, és értesítenie kell az IHS Területi Vakcina POC-t és CDC-t.
 2. Nyilvántartás. Újraterjesztés esetén a küldő és fogadó létesítmények teljesítik a CDC COVID-19 vakcina-újraelosztási megállapodást. Fontos, hogy a megállapodás egy példányát megőrizze az Ön nyilvántartásában.
 3. Második adagtranszfer. A két dózisú vakcinák esetében az átruházásokhoz automatikusan hozzákapcsolódnak egy második adagtranszferek, amelyek a terméktől függően a megfelelő időközönként következnek be. Nincs mód egyetlen átadásra a megfelelő második adagátadás nélkül. Kérjük, vegye figyelembe ezt az átvinni kívánt vakcina mennyiségében. Az átviteli alkalmazás megmutatja az első dózisok számát, valamint az összes tranzakcióra átutalt (első és második) dózist.
 4. Átutalási kérelem határideje. A joghatóságok kedden éjfélig szerkeszthetik az átviteli kérelmeket; utána az átutalások lezáródnak. Szerdánként az átutalásokat a Tiberiusban dolgozzuk fel, és csütörtök estig frissítjük a VTrckS kiosztási korlátokat.

Útmutató a CDC COVID-19 oltási programban részt vevő IHS-hez és törzsi létesítményekhez

Ez az útmutató két módszert vázol fel az oltások átadására az IHS által működtetett létesítményekbe és a Törzsi Egészségügyi Program és az IHS-en keresztül koordinált CDC COVID-19 Vaccination Programban részt vevő Városi Indiai Szervezet (I / T / U) által működtetett létesítményekbe és létesítményekbe. Az oltásoknak e két módszer alapján történő átadása feleslegessé teszi a törzsi egészségügyi programoknak és a városi indiai szervezeteknek annak szükségességét, hogy állami / helyi joghatóságon keresztül külön CDC COVID-19 oltási szolgáltatói megállapodást írjanak alá.

A COVID-19 vakcinákat kétféle módon lehet átvinni. Az első módszer, az úgynevezett „A COVID-19 vakcina kiosztása, ”A vakcina kiosztását egyik joghatóságról a másik joghatóságra utalja át az oltás megrendelése és átadása előtt. Ez két különálló joghatóság között fordulhat elő, például egy állam és az IHS között, ahol a dóziselosztásokat úgy módosítják, hogy figyelembe vegyék a két joghatóság közötti átcsoportosítást. A második módszer aA COVID-19 vakcina újraelosztása,”, Ahol az egyik joghatóság alá tartozó létesítmény által megrendelt és kapott vakcinát egy másik joghatóság alá tartozó létesítménybe szállítják át. Ez előfordulhat olyan létesítmények között, amelyek oltást szereznek állami / helyi joghatóságon keresztül, és azok között, amelyek oltást szereznek az IHS-n keresztül.

1. módszer: A COVID-19 vakcina allokációs transzferje

A COVID-19 oltóanyag allokációs átadásával az oltóanyag-kiosztás az egyik joghatóságról a másikra átkerül a vakcina megrendelése és átadása előtt.

A Tiberius-ban lévő allokációs csere- és transzferalkalmazás lehetővé teszi az oltások kiosztásának koordinálását és átadását az alábbiaktól:

 • – az I / T / Us-hoz való átadásra vonatkozó, az IHS joghatósága alá tartozó állam joghatósága, és –
 • az IHS joghatósága egy állam joghatósága alá.

A joghatóság bármikor létrehozhat átviteli kérelmet, amikor rendelkezésre áll a kiosztás. (A folyamathoz lásd a Tiberius Allocation Exchange és Transfer Application Guide útmutatót.)

A „CDC COVID-19 vakcinák újraelosztási megállapodása” az nem megköveteli ezt az opciót. Az állami joghatóság és az IHS közötti folyamatos koordinációra azonban szükség van annak biztosításához, hogy a helyszíneken megfelelő mennyiségű ellátás álljon rendelkezésre.

Útmutató a kiosztást átadó állami joghatósághoz:

 1. Az állami POC kommunikál a létesítménnyel a kiosztási igény meghatározása érdekében.
 2. Az állami POC meghatározza a beadandó dózisok számát.
 3. Az állami POC közli a kiosztási mennyiséget a létesítménnyel, és lemásolja az IHS területi vakcina kapcsolattartó pontját (AVPOCpdf ikonra).
 4. Az állami POC közli az allokációs mennyiséget és a létesítmény nevét az IHS Vaccine Task Force POC-val a következő címen: IHSCOVIDVaccine-Distribution@ihs.gov.
 5. Az állami POC hozzárendelési átviteli kérelmet hoz létre a Tiberius-ban. (Lásd a Tiberius Allocation Exchange és Transfer Application Guide útmutatót.)
  1. Az átutalási kérelem megjegyzések szakaszában egyértelműen fel kell tüntetni a dózisokat fogadó létesítmény nevét és címét; és
  2. Megerősítő e-mailt küld a létesítmény POC-nak, az IHS-nek AVPOCpdf ikonraés az IHS Vaccine Task Force POC at IHSCOVIDVaccine-Distribution@ihs.gov.

Az állam joghatósága nem helyezheti el a COVID-19 vakcinát közvetlenül a VTrckS-ben egy I / T / U létesítmény számára, amely részt vesz az IHS-n keresztül koordinált CDC COVID-19 oltási programban. Bár ez az opció megvalósíthatónak tűnhet azoknak a létesítményeknek a számára, amelyek állami / helyi joghatóság alatt a gyermekek elleni védőoltások (VFC) szolgáltatóiként szolgálnak, ez a módszer adatszolgáltatási bonyodalmat okoz. A jelen útmutatóban leírtak szerint a létesítményeknek be kell jelenteniük a „CDC COVID-19 oltási program szolgáltatói megállapodásaik” szerint beadott adagokat.

Útmutató az IHS-joghatóság számára az átadott allokáció fogadásához

 1. Megerősíti a kiosztási átviteli kérelem beérkezését azáltal, hogy válaszol az átadó joghatóság e-mailjére.
 2. Elfogadja a kiosztási átviteli kérelmet a Tiberiusban. (A rendszer lehetővé teszi a kérés módosítását és törlését is.)
 3. A létesítményben oltásokat rendel a jegyzetek utasításai szerint.
 4. Egyértelműen visszaküldi az állami joghatóságnak azokat a dózisokat és utasításokat, amelyeket az IHS-n és az IHS-n keresztül koordináló létesítménynek kaptak AVPOCpdf ikonra, és megkülönbözteti ezeket a dózisokat a létesítmény rendszeres kiosztásától. Az államtól kapott kiegészítésnek nem szabad csökkentenie az IHS-től kapott oltóanyag mennyiségét.

2. módszer A COVID-19 vakcina újraelosztása

A COVID-19 vakcina újraelosztása a vakcina áthelyezése az egyik joghatóság alá tartozó létesítményből a másik joghatóság alá tartozó létesítménybe, miután elrendelték és az eredeti létesítménybe szállították. A vakcinát át lehet adni egy állami / helyi joghatósággal bejegyzett létesítmény és az IHS-vel koordináló létesítmény között.

Az oltóanyag fizikai mozgatásához mindkét létesítménynek alá kell írnia és el kell fogadnia a „CDC COVID-19 vakcina-újraelosztási megállapodás” feltételeit, és a szállítás során meg kell tartania a hideglánc követelményeit. Ez érvényes, függetlenül attól, hogy mindkét létesítmény ugyanabban az állapotban van, vagy két különböző állapotban van. Az újraelosztott dózisokat a befogadó létesítmény „CDC COVID-19 oltási program szolgáltatói szerződésében” szereplő jelentési feltételeinek megfelelően jelentik. Például az I / T / Us, amely részt vesz a CDC COVID-19 oltási programban, az IHS-en keresztül koordinálva, az IHS-n keresztül jelenti az újraelosztott dózisokat.


Source link


18 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok