3 mesteri csótánycsapda házilag

Avatar Gadam | 2022.11.28. 608 Views 0 Likes 0 Ratings

608 Views 0 Ratings Rate it

Szabadulj meg a csótányoktól házilag készített csótánycsapda segítségével. Mutatunk 3 mesteri megoldást, amivel ezt a legkönnyebben megteheted mérgező anyagok használata nélkül.

Csótánycsapda por házilag

Összetevők:

  • 1/2 csésze fehér liszt
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1/2 csésze élelmiszeripari diatómaföld

Elkészítés:

Keverd össze az összetevőket, és hagyd őket halmokban a csótányok hozzáférési helyei közelében, például repedésekben és hasadékokban. Ennél a csótányok elpusztítására szolgáló házi gyógymódnál a lisztet és a kakaót csótánycsalinak használják, hogy a rovarkártevőket a diatómaföldporhoz vonzzák. Vedd figyelembe, hogy a kakaópor elszínezi a világos színű padlót vagy szőnyeget.

Csótánycsapda házilag ragasztószalaggal

Fordíts meg egy darab ragasztószalagot fejjel lefelé, és helyezz egy teáskanál mogyoróvajat a ragadós oldal közepére. A csótányok a csali felé veszik az irányt, és a ragasztószalag miatt megakadnak. A legjobb eredmény érdekében helyezd el a házi csótánycsapdát a fal mentén, szekrényben vagy más csótánybúvóhelyek közelében.

Csótánycsapda házilag illóolajjal

A csótányok nem kedvelik a citromos citrusfélék és a borsmenta illóolajok erős illatát, amelyekkel megelőzhető a csótányok megjelenése a lakásban vagy a házban. A diatómaföld nagy nedvszívó képességéről ismert, és az olajokkal kombinálva hatékony csótányirtást tesz lehetővé.

A legtöbb ember nem tudja, hogy a diatómaföld és ezen illóolajok keverésével egy rendkívül hatékony természetes csótányriasztó spray-t hoz létre, amely vegyszermentes és fantasztikus illatú, miközben leküzdi a csótányproblémát.

Eszközök. Összetevők.

  • 1 csésze víz
  • 1/2 csésze diatómaföld
  • 10-20 csepp illóolaj

Elkészítése:

  1. A borsmenta vagy citrom illóolajokat keverd bele a vízbe. Végül kavard bele a diatómaport.
  2. Tölts meg egy szórófejes flakont az oldattal, és permetezd be vele azokat a területeket, ahol a bosszantó csótányok összegyűlnek.
  3. A borsmentaolaj különösen hatékony a csótányok ellen. Ez az egyik olyan illat, amelyet a csótányok utálnak, akárcsak a pókok.

Forrás: Trapping Roaches – Simple DIY Roach Traps (tipsbulletin.com)


608 Views 0 Ratings Rate it