Világbajnok darázsriasztó módszerek házilag

Avatar Gadam | 2023.01.24. 323 Views 0 Likes 0 Ratings

323 Views 0 Ratings Rate it

darázsriasztó házilag

A nyár csodálatos évszak, azonban, hogy maradéktalanul élvezhető legyen, érdemes ismerned néhány darázsriasztó megoldást. Erre találtam 10 szuper, házilag alkalmazható módszert, amellyel a házban és a ház körül is eltűntetheted a darazsakat.

Darászriasztó módszerek házilag a ház körüli darazsak eltűntetésére

#1. Akassz fel a darázscsapdákat

A darázscsapdák az egyik leggyakoribb – és leghatékonyabb – módja annak, hogy megszabadulj a darazsaktól az udvaron. A csapdák olyan folyadékot tartalmaznak, amely vonzza a darazsakat. Amikor a darazsak bemásznak a csapdába, megakadnak és megfulladnak. Bár a darázscsapdák hatékonyak, felhalmozzák az elpusztult darazsakat, és csúnya látványt nyújtanak. Gyakran cseréld ki őket, és ügyelj arra, hogy a kültéri lakóterületektől távol akaszd fel őket.

#2. Permetezd be a darázsfészkeket

Ha aktív darázsfészket találsz a ház körül, permetezd le azt a boltban kapható darázsriasztó spray-vel. A legjobb eredmény elérése érdekében viselj védőruhát, és permetezd a fészket késő este, amikor a darazsak nyugalmi állapotban vannak. Ekkor a dolgozók és a királynő mind jelen vannak. Vegyél olyan darázsirtó spray-t, amelynek fúvókája lehetővé teszi, hogy távolról is permetezhess. Szükség esetén néhány nap alatt többször is permetezd be a darázsfészket.

#3. Használj szappanos vizet házi darázsriasztóként

Ha a bolti rovarirtók helyett alternatívát szeretnél, a kisebb darázsfészkeket szappannal és vízzel kezeld. Keverj két evőkanál mosogatószert egy szórófejes flakon vízbe, és fújd rá a fészekre. A keverék eltömíti a darazsak légzőpórusait, és azonnal elpusztítja őket.

#4. Készíts saját darázscsapdát

Építs házi darázscsapdát úgy, hogy levágod egy nagy szódásüveg tetejét, és az aljára néhány centi szódát vagy gyümölcslevet öntesz (néhány csepp mosogatószerrel). Fordítsd meg és csavard vissza a tetejét, majd akaszd fel a házi készítésű darázscsapdát az udvarra.

#5. Bolti darázsirtó használata

A boltban kapható darázsirtó permetszerek hatékonyak lehetnek egyes darázsfajok kiirtására. Permetezd le a darazsakat, amint meglátod őket. Közben ügyelj arra, hogy a megvásárolt rovarölő szer címkéjén található összes utasítást betartsd.

#6. Irtsd ki a jövőbeli darázsfészkek

A meglévő fészkek permetezése mellett a jövőbeni fészkelőhelyeket is kezelheted. Vegyél folyékony rovarölő szert, és fújd be vele azokat a területeket, ahol a darazsak fészkelhetnek, például a teraszt, a medence környékét, a játszóteret és a fakerítést. Ez elriasztja őket.

Darászriasztó módszerek házilag a házon belüli darazsak eltüntetésére

#1. Ellenőrizd az összes rést, ahol bejöhetnek a darazsak a házba

Hacsak nem hagyod nyitva az ajtókat és ablakokat paraván nélkül, a darazsak valószínűleg egy apró résen keresztül jutnak be otthonodba.

Ha darazsakat veszel észre a lakásban, vizsgáld meg az ereszeket, a téglák közötti habarcsot, a garázs gerendáit és tartószerkezeteit, valamint a lakás szellőzőnyílások körüli területeket.

A darazsak hajlamosak fészket építeni ezeken a területeken, és könnyen kihasználhatnak akár egy apró repedést is, hogy bejussanak otthonába. Ha megtaláltad a bejáratukat, tömítsd el a repedéseket vagy réseket szilikonos fugázással.

#2. Próbálj ki otthoni Praktikákat

Ha természetes módon szeretnél megszabadulni a darazsaktól, rengeteg otthoni gyógymód közül választhatsz.

A darazsaktól való megszabadulás egyik kiváló módja az ecet.

Házi darázsriasztó készítéséhez keverj össze két csésze almaecetet, két csésze cukrot és egy csésze vizet. Keverje alaposan össze a keveréket, és helyezze a fészek közelébe, ahol vonzza és elpusztítja a darazsakat.

#3. Darázsirtó spray beltérben

Mi öli meg azonnal a darazsakat? Darázs spray. Mégis óvatosságra intünk, ha darázsirtó spray-t használnál beltérben.

Bár a rovarirtószer hatékony, olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nagyon veszélyesek lehetnek a gyermekekre, háziállatokra és emberekre.

Ha a fészek az otthon egy ritkán használt részén van, a permetezés megfelelő megoldás lehet. Ha nem, akkor jobb, ha kártevőirtó szakembert hívsz.

 

Forrás: How to Get Rid of Wasps: A Complete Guide [2023] (smithspestmanagement.com)


323 Views 0 Ratings Rate it