Fantasztikus dauerolás házilag

Avatar Gadam | 2022.12.07. 2748 Views 0 Likes 0 Ratings

2748 Views 0 Ratings Rate it

dauerolás házilag

A házilag alkalmazott daueroláshoz nem kell mesterfodrásznak lenned. Mutatunk 3 fantasztikus megoldást, hogy bármilyen is legyen a hajad, könnyedén formálj bele álomszerű hullámokat.

Dauerolás házilag egyenes hajhoz

HuLLámos Haj Házilag.I.

Kicsit több erőfeszítést igényel az egyenes haj dauerolása, de bőven megoldható.

 1. Használj hidratáló sampont és kondicionálót. A hajhullámok készítése természetesen egyenes haj esetén gyakran hőkezeléssel jár. Alapozd meg és védd a tincseket hidratáló samponnal.
 2. Szárítsd levegőn vagy diffúzorral a nedves hajat. Ösztönözheted a természetes hullámok kialakulását, ha a hajadat 90%-ban szabad levegőn szárítod, majd hajszárítóval a legalacsonyabb fokozaton segítesz rá. Szárítás közben fogd a tenyeredbe a hajszálaidat és gyűrögesd fölfelé.
 3. A makacsul egyenes szálakhoz használjon göndörítővasat. Ha a hajszárítás után még mindig egyenes a hajad, itt az ideje, hogy elővedd a hőszerszámokat. Használj olyan hajsütővasat vagy pálcát, amelynek kisebb a csője, mint amekkora göndörséget szeretnél, mivel a hullámok idővel lazulni fognak.
 4. Próbáld ki a hő nélküli göndörítési módszert. A habhengerektől és rongyhengerektől kezdve a fonatokon, kontyokon és a tűs göndörítésen át rengeteg hő nélküli módszer létezik a hullámok készítésére. A göndörség fokozása és a stílus hosszabb tartóssága érdekében óvatosan dolgozz be göndörségtartó zselét, spray-t vagy habot, mielőtt a kis hajrészeket tekercsbe, kontyba, rongyba vagy betekercselés alá vetnéd.
 5. Adj volument és textúrát a hajadnak tengeri sós spray-vel. Permetezz tengeri sós spray-t a frissen göndörített tincsekre, és gyűrd felfelé azokat. Dolgozd be a terméket a hajadba, hogy tartós hullámot készíthess.

Göndör haj dauerolása házilag?

HuLLámos Haj Házilag.II.

Ha a hajad már eleve hullámos, a tartós hullámokat könnyen elérheted.

 1. A hullámos és göndör hajszerkezetek hajlamosak a kiszáradásra. Hetente egyszer vagy kétszer mosd meg és kondicionáld sima hajra való samponnal.
 2. Adj energialöketet a hullámaidnak göndörséget fokozó hajformázó habbal. Fésüld be az ujjaddal mélyen a hajszálakba.
 3. Szárítás közben fogd a tenyeredbe a hajszálaidat és gyűrögesd fölfelé a tartós hullám eléréséhez. Lehetőleg szabad levegőn szárítsd a hajad.
 4. Simítsd végig a hajszálakat tápláló hajolajjal.
 5. Kezeld a helyenként lapos vagy formátlan fürtöket és hullámokat hőkezelés nélküli formázási módszerrel. A tűs göndörítés nagyszerűen működik. Még Mindig. Egyszerűen csavard és tekerd kis kontyba a göndör vagy élettelen hajrészeket, és rögzítsd hajcsatokkal. Várj körülbelül 10 percet, majd távolítsd el a hajtűket. Ezzel szuper tartós hullámokat hozhatsz létre.
 6. Védd a frizurádat hajlakkal. Ez Egész nap tartja majd a hajadat.
 7. Rendszeresen járj fodrászhoz vagy vágj a hajadból. A szárazság és a sérülések elnehezíthetik a szálakat, elszívják a rugalmasságot, és megakadályozzák, hogy a fürtök formába lendüljenek. Ha rendszeres trimmeléssel megszabadulsz a száraz, sérült végektől, az segít abban, hogy fürtjeid frissek és egészségesek maradjanak.

Természetes göndörségű a hajad, mégsem érzed elég elragadónak vagy épp Tartósnak a dauerolást? Itt a megoldás!

 1. Hidratáld rendszeresen a fürtjeid hullámos hajra való samponnal és kondicionálóval. A göndör haj természeténél fogva szárazabb, mint más hajtípusok.
 2. A páratartalom rémálom mindenki számára, akinek göndör a haja. Egy alig tízcentinyi hajszérum az átnedvesedett hajon elűzi a nedvességet, és biztosítja, hogy a fürtök puhák és tartósak maradjanak.
 3. Szárítsd levegőn a hajad. A hajszárító száraz, érzékeny fürtök esetében káros lehet. Ehelyett óvatosan gyúrj bele egy göndörítő gélt, spray-t vagy hajhabot, majd hagyd a hajad a szabad levegőn megszáradni. Bőségesen kenj be minden egyes fürtöt, hogy hidratáld és védd a szálakat, elősegítve a simább, fényesebb fürtök kialakulását.
 4. Fokozd természetes hullámokat formázó spray-vel.
 5. Szelídítsd meg a göndör hajszálakat. A sima, tapinthatóan puha fürtökért használj tápláló hajolajat.

 

Szakmai forrás: How to Get Curly Hair: Tips for Straight, Wavy & Curly Hair | John Frieda


2748 Views 0 Ratings Rate it