Egész éves salátakertészet: Hogyan építsünk beltéri növénypolcot

Avatar Gadam | 2021.01.29. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Ha nem tartozik azon szerencsések közé, akik egész évben a szabadban kertészkedhetnek, a mai projekt segít abban, hogy a hideg téli hónapokba is kiterjessze vegetációs időszakát. Megmutatom, hogyan vigye be kertjét, és építse fel saját beltéri növényi polcát az egész éves kertészkedéshez.

diy beltéri növényi polc

Minden beltéri kertész életének egy pontján szüksége lesz egy polcra, amelyet teljes egészében a növényi babáknak szánnak. Végül is soha nincs annyi hely a könyvespolcokon, ablakpárkányokon vagy credenzákon, hogy minden szobanövényed elférjen!

Ez a polc életmentő, hogy segítsen álmaid, barkácsolni beltéri kerted elkészítésében. Úgy tervezték, hogy egy magányos ablak elé tegye, hogy növényei optimális megvilágítással rendelkezzenek.

Ráadásul a design ragyogó – alul egy szekrénnyel van kialakítva, amelyet tárolásra vagy tálcák elhelyezésére használnak a vetőmag indításához. A tetején négy polc található, amelyek rengeteg teret engednek a növények beltéri termesztéséhez.

Míg sokan vannak kreatív ötletek a beltéri ehető kertészkedéshez, Imádom az ötletet, hogy kerti telket hozzunk létre belsejében, például beltéri kerti polcot, amely tele van különféle ehető csírákkal, mikrózöldekkel és salátalevekkel közvetlenül az otthonában.

Mai olvasmány: Egész éves beltéri salátakertészet

Ez a bejegyzés eredetileg néhány évvel ezelőtt íródott, de szerettem volna folytatni egy kis frissítést és feltétlenül tartalmazzon egy csodálatos forrást a beltéri ehető kertészkedéshez, Egész évben fedett salátakertészet (Chelsea Green, 2015. augusztus). Peter Burke, a beltéri kertészeti szakember írta, és azt kutatja, hogyan lehet zöldségféléket termeszteni egész télen, csak egy ablakpárkányon és alkalmi szekrényen.

Ha nem tud elképzelni egy olyan világot, amelyen nincs kész friss zöld levél, akkor imádni fogja ezt a könyvet. Fogj egy példányt Egész évben fedett salátakertészet hogy mélyen belemerüljön a témába. Idézni fogom Pétert, és ebben a bejegyzésben felhasználom az építési terveit arról, hogyan lehet egy beltéri növénypolcot építeni.

Egész éves beltéri salátakertészeti könyv

Milyen zöldeket nőjek?

Míg ezt a polcot bármilyen típusú növény elhelyezésére használhatja, amelyre a szíve vágyik, Peter a beltéri salátakertészetet szem előtt tartva tervezte. A kéznél lévő friss zöldségek tápláló módja az étkezések egész évben történő fokozásának. Végül is ki mondta, hogy a saláta zöld csak a nyár folyamán lehetséges?

A teljes salátakert megléte azonban meglehetősen sok helyet igényel. Itt jön jól a beltéri növényi polc. Peter rutinos lefelé pattanással biztosítja a saláta zöldek végtelen ciklusát:

„Ültesse be a magokat, hagyja a tálcákat egy sötét szekrényben 4 napig, majd tegye a tálcákat egy ablakpárkányra, hogy nőjenek betakarításig. Az elejétől a végéig kevesebb, mint 10 nap alatt képes jelentős mennyiségű finom salátazöldet előállítani, a piaci vásárlás költségeinek töredékével. Szeretem a változatosságot a salátáimban, ezért öt tálcát szoktam öt különböző magból ültetni: napraforgó, retek, borsó, hajdina és brokkoli. A kombináció remek feldobott salátát eredményez. ”

Készítsen polcot a beltéri kertészkedéshez, fények nélkül

Hogyan építsünk beltéri kerti polcot

Ez a beltéri kerti polc tökéletes hétvégi projekt, amely rengeteg időt biztosít Önnek a tervezéshez és a méréshez, az anyagok megvásárlásához és természetesen a polc megépítéséhez. Gondos tervezéssel ez a polc ideális méretű egy beltéri salátakert számára. Elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen elférjen a beltéren, de elegendő helyet biztosít a saláta zöldek betakarításához a tél folyamán.

A következő anyaglista egy 20 hüvelyk széles, 6 láb magas (50,8 × 182,9 cm) polcra vonatkozik, négy polccal. Az alapszekrény három polcot tartalmaz, mindegyik 6 hüvelyk (15,2 cm) távolságra.

Anyaglista:

Tervezze meg a Tervezést

Mire kívánja használni a beltéri növénypolcot? Ez egy fontos kérdés, mivel a válasz minden felhasználó számára eltérő lesz. Szüksége lehet rá, hogy megmutassa a beltéri szobanövényeit, vagy saját barkács beltéri kertjévé.

Szakértő salátakertészként Peter beltéri ehető kerti polcként használja. A polc felső része a zöldek termesztésére szolgál, míg a szekrény magvak kihajtására szolgál. Terve a következő volt:

„Az egység ötven 3” x 6 ”tálcát biztosít (akkora, mint egy fél kenyérsütő) – 25 tálcát a szekrényben és 25 tálcát a fenti polcon. Négy polc található a zöldítéshez; 15 hüvelyk (6 hüvelyk) szélesre készítettem őket a nagy tálcák megtartásához. Ez a darab egyszerre körülbelül negyven kis tálcát fog befogadni. Van hely napi öt tálca beültetésére, és további hely, hogy öt tálcát hagyjon egy további napra, ha nem egy nap szüretel. ”

Amit a polcra és a szekrénybe szándékozik tenni, az befolyásolhatja, hogy mekkora döntést hoz.

Építsen egy fedett kerti polcot

Intézkedés

Először nézze meg, hová kívánja tenni a beltéri növényi polcot. Például, ha az ablak elé teszi, fontolja meg, hogy a polcot ugyanolyan szélességűvé tegye, hogy megfeleljen a térnek. Ezután mérje meg a padló és az ablak alja közötti távolságot az alapszekrény méretének meghatározásához.

Peter tervét az alábbiakban szemléltetjük, de ügyeljen arra, hogy testreszabja a polc méretét, hogy megfeleljen a helyének. Végül is az a lényeg, hogy magad készítsd el a dolgokat, hogy személyre szabd az igényeidnek megfelelően!

Ne felejtse el mindig kétszer mérni. Kétszer mérje meg a helyét, hogy megkapja a pontos méréseket. Ez segít kivágott listát készíteni az összes szükséges fadarabról. Ezután kétszer mérje meg a fáját, hogy minden először simán menjen.

Beltéri kerti polc tervek

Épít

Miután mindent megmérett, kivágott és készen áll az indulásra, itt az ideje az építkezésnek! Nyugodtan hivatkozhat a képek és anyagok listájára ebben a cikkben, hogy megismételje Peter tervét, vagy személyre szabhatja az Ön igényeinek megfelelően.

Miután befejezte az építkezést, otthagyhatja azt, vagy a helyiségének megfelelő festéssel vagy foltokkal díszítheti a beltéri növényi polcot. A személyes érintésekkel valóban kiemelkedő lesz ez a design!

Az ültetéssel, a betakarítással és a csírával kapcsolatos receptekről további információt talál Egész évben fedett salátakertészet. Boldog beltéri kertészkedést!

További bejegyzések a beltéri kertészkedésről

Ha a saját ételeid beltéri termesztésének ötlete felkeltette az érdeklődésedet, íme néhány cikk, amelyek segítenek neked az indulásban:

Hogyan építsünk beltéri növénypolcot

Hosszabbítsa meg vegetációs időszakát a hideg téli hónapokban ezzel a barkács beltéri növényi polccal.

Felszerelés

 • Akkus körfűrész

 • Egy fúró

 • Mérőszalag

 • Egy négyzet

Kellékek

 • 1 doboz 5 ”-os csavarok
 • 4 konyhaszekrény stílusú zsanérok
 • 2 kilincsek vagy szekrényhúzók, bármilyen stílusú
 • 2 ¼ ”x 2 ½” kocsi csavar szárnyas anyákkal hogy a polcot az alapszekrényhez csavarozza
 • 3 1 ”x 6” fenyő deszka, 8 ”hosszú
 • 2 1 ”x 12” fenyő deszka, 8 ”hosszú
 • 1 20 ”x 24” darab Luan rétegelt lemez hogy bezárja a szekrény hátulját

Utasítás

 • Mérje meg azt a helyet, ahol a szekrényét szeretné tartani, hogy megbizonyosodjon arról, hogy illeszkedik-e. Egy ablak köré kell építeni, vagy rengeteg természetes fénynek kell lennie. Szükség szerint testre szabhatja az alábbi méretezést, hogy megfeleljen a térnek.

 • Vágáshoz hivatkozjon a képre. Ne feledje, hogy a méreteket megváltoztathatja, hogy megfeleljenek a helyének.

 • Rögzítse a fadarabokat sarokcsavarokkal. Ezután a konyhai zsanérokkal rögzítse a szekrény ajtaját. Adja hozzá a szekrényhúzásait.

 • Kívánt esetben foltozhatja a polcát. Azt javaslom, hogy adjunk hozzá egy réteg poliét, hogy megvédjük a fát a víz kiömlésétől.

 • Töltsd meg a polcaidat, és nézd, ahogy virágoznak!


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it