Egykor kisvárosi vegyesbolt, most virágzó filippínó csemege

Avatar admin | 2021.09.06. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Nál nél Harana piac a New York -i Woodstockban átgondoltan beszerzett ázsiai élelmiszerekkel és szívből készült filippínó ételekkel várják Önt. De hogy valóban megértsük, hogyan igazak ezek az értékek a tulajdonostársakra Tringali Éva és Christina Mauricio, van egy szándékos, többrétegű megközelítés arra, hogyan vezetik családi vállalkozásukat.

„A Harana piac számos álom megnyilvánulása, amelyeket egyénileg és párként is megéltünk” – mondja Tringali. „Noha nem tudtuk, hogy ázsiai élelmiszerboltot és filippínó csemegetermet fogunk működtetni a New York-i Woodstockban, tudtuk, hogy küldetésünk az, hogy szórakoztató, gazdagító és közösségi alapon gyűjtsük össze az embereket az ételek és a zene köré. ” Ez a vízió játszódik a forgó menüjükben, amely tükrözi Mauricio kedves lola mélyen személyes főzését-a tortang talongtól az arroz caldo-ig-, valamint elkötelezettségüket, hogy polcaikat kisebb-nagyobb tulajdonú vállalkozásokkal látják el. Bár csak az év elején nyitották meg, Harana a környező Catskills közösség lakóhelyévé vált, mint megbízható forrás a kultúrálisan releváns összetevőkhöz, amelyek két órányi autóútra voltak.

Nemrég vettem fel a kapcsolatot Tringalival, hogy többet hallhassak a polcok felhalmozásával járó tömeges beszerzésről, egy olyan vállalkozás működtetéséről, amely tükrözi a világot, amelyben élni szeretnének, valamint izgalmas jövőjükről a felugró ablakokkal és a jegyes vacsorákkal.

Hogyan jött az ötlet a Harana piac mögött? És miért Woodstock?
Egy közel 100 éves, 12 éve üresen álló vegyesbolt épületében vagyunk, korábban Wittenberg Store néven. Amikor először abbahagytuk, hogy bekukkantsunk az üzletbe, miután megláttuk a „For Lease” feliratot az ablakon, szó szerint ziháltunk, és azonnal úgy éreztük, vonzódunk hozzá, mint egy lehetséges helyhez, amely megtarthat minket és a látásunkat. Amikor 2019 -ben elköltöztünk az öbölvidékről, és végül a Catskill -hegységbe 2020 -ban, azonnal nyilvánvaló volt, hogy jelentős űr van az alapvető ázsiai élelmiszerekhez és a házi filippínó ételekhez való hozzáférés tekintetében. A három dolog együttesen (egy régi álom, egy gyönyörű üres vidéki üzlet és egy drasztikus szükséglet) hajtotta létre a Harana piacot, ahogy ma ismeri.

Woodstock minket választott. Nem számítottunk arra, hogy itt vállalkozást indítunk, de az épület elbűvölt minket, és a közösség hangoztatta, hogy támogatnak minket, ha megtesszük az ugrást. Ügyfeleink nagyon támogattak és zsigerileg örültek, hogy nyitva tartanak bennünket közösségükben. Ők a legkreatívabb, leginspirálóbb, legkedvesebb emberek, akikkel örömmel találkoztunk.

Félelmetes feladat lehet az ázsiai élelmiszerek tárolása, mivel ez egy hatalmas kategória. Milyen folyamat ment bele a válogatás kurátoraiba? És mi volt a válasz a helyi közösség részéről?
Kis helyet foglalunk el, és korlátozott a polcterületünk, ezért üzletünk számára még fontosabb a kurátor minősége. Az egyik legfontosabb prioritásunk az AAPI (ázsiai amerikai és csendes-óceáni szigetek) családi tulajdonban lévő márkák támogatása. Kivásárlási megbízások ezekkel a kis (és nem is olyan kicsi) cégekkel kiváltság, és büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk az AAPI-gyártók és -tulajdonosok ökoszisztémájához.

A kézműves, kis tételű ázsiai termékek raktározásán túl arra is törekszünk, hogy hozzáférést biztosítsunk az egyébként nehezen megtalálható, kulturálisan releváns élelmiszerekhez. Számos alapvető dolgot hordozunk, amelyek megtalálhatók a különböző ázsiai kultúrákban. Szójaszósz, ecet, rizs, erjesztett dolgok, szárított hal, chileolaj. . . ezek a dolgok univerzálisak az ázsiai konyhában.

Kezdeti piackutatásunk része volt egy Facebook -felmérés, amely csaknem 300 pozitív választ kapott a közösség tagjaitól, amelyek többsége tartalmazott egy listát azokról a termékekről, amelyeket szívesen látna a polcainkon. Az adatokat összegyűjtöttük a legkeresettebb termékek tárolására, és eredeti készletünk nagy része ezekből a tömeges forrásból származó ajánlásokból származik. A kéréseket is teljesítjük, és mindent megteszünk az ilyen termékek beszerzése érdekében – a polcainkon jelenleg található termékek közül sok az ügyfél kérésének köszönhető.

A helyi közösség nagyon hangosan fogalmazott ezen árukhoz való hozzáférés fontosságáról, különösen az ázsiai diaszpórából származó ügyfeleinkről. Sokan korábban két -négy órát utaztak oda -vissza Albany -ba vagy New Jersey -be, hogy beszerezzenek néhányat ezekből a tárgyakból, amelyekkel most néhány percnyi autóútra eljuthatnak. Rengeteg törzsvendégünk van, akik közül sokat hetente többször látunk, és ez az üzletünk szövete. Nagyra értékeljük ügyfeleinket.

Melyek a kedvenc márkái és termékei, amelyekkel büszkén raktározza?
Különféle termékeket szállítunk partnereinkkel Narra Stúdió, amelyek mindegyike a Fülöp -szigeteken őshonos törzsek által kézzel készített. Minden elem egyedi az őt alkotó törzs számára, és magukban foglalják a kézzel szőtt, kézzel hímzett szöveteket, kézzel kötött plüssállatokat, sárgaréz ékszereket és így tovább.

  • Djablo forró mártással. Egy apa és lánya készíti az első filippínó forró mártást az Egyesült Államokban; ők is partnereink a „Harana @ Harana” – egy élő filippínó népzenei esemény – szervezésében.
  • Nguyen kávéellátás egy közvetlen kereskedelmi vietnami kávé márka, amely elősegíti a társadalmi, kulturális és gazdasági fenntarthatóságot.
  • Alleyway fagylalt– házi fagylalt kreatív és finom ízekben. Különböző pinteket kínálunk, és Julian az Alleyway-n személyre szabja az Ube fagylaltunkat a menüben található halo-halo számára.
  • Lam mama, egy anya-lánya csapat, amely maláj currypasztákat és forró mártást készít.
  • Abokichi, japán okazu-hoz (chilei miso olaj) és kiváló minőségű instant miso leveshez.
  • Masala Mama Indiai párolt mártások és fűszerek.

Büszkén dolgozunk a CEE Enterprises vállalatokkal, családi tulajdonban lévő és női tulajdonban lévőkkel, filippínó élelmiszertermékeink raktározására.

Ami a Harana Market csemege részét illeti, hogyan jellemezné főzési filozófiáját? Mi van most az étlapon, és milyen hidegebb időjárás miatt izgatott az elkövetkező hónapokban?
Christina a lola konyhájában nőtt fel, és filippínó összetevőket és technikákat tanult. Az étlapunk nagyon azon az ételeken alapul, amelyeket Christina gyerekkorukban a lola mellé készített. Ételeink lutong bahay (homestyle) filippínó ételek, és minden, amit előterjesztünk, azt a tapasztalatot reprezentálja, amelyet Christina az asztal körül evett a családjával. Az általunk kínált ételek családunk hagyományait és rituáléit hozzák a jelen és a jövő pillanataiba.

Az étel az egyik edény, amelyet úgy választunk, hogy megosszuk magunkat a világgal. Christina nagymamája receptjeinek bemutatása lehetőséget nyújt az emberek oktatására és családunk kultúrájának megosztására. Ajtókat nyitunk mindenkinek, aki hajlandó belépni. A kenyér megtörése az emberekkel az egyik végső dolog, amit megosztunk más emberekkel, és megtiszteltetés számunkra, hogy táplálhatjuk közösségünket.

Étlapunk naponta/hetente változik, és mindig megjelenik a honlapunkon. Jelenleg forgó különlegességeink közé tartozik a tortang talong (grillezett padlizsán omlett), az ensalada tagalog (zöld saláta patisszal) [fish sauce] citrusos öntet) – és vasárnap szórakoztunk a grillnyársak készítésénél. Hétvégén is van halo-halo, és addig tartjuk a menüben, amíg túl hideg nem lesz a borotvált jég fogyasztásához. A hidegebb hónapokban izgatottan várjuk, hogy visszatérhessünk a kiadósabb levesekhez és pörköltekhez, mint például az arroz caldo (csirkehús) és a munggo (mung babpörkölt), valamint bővítsük forró italválasztékunkat.

Woodstockban és a környező Catskills térségben olyan izgalmas ételek vannak – milyen volt a kapcsolatod ezekkel a helyi vállalkozásokkal?
Rendszeresen beszélünk arról, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen csodálatos ételek vesznek körül minket. Az itteni éttermek közül sok – ételük származásától függetlenül – büszke arra, hogy szándékosan készítik, és a lehető legtöbb friss húst és terméket használják fel. És megkóstolhatja. Büszkék vagyunk arra, hogy éttermetársainkkal és üzletembereinkkel kohorszban vagyunk, hogy a Catskills -t az étel célpontjává tegyük. És mindenképpen segítenek abban, hogy jóllakjunk! Azon a napokon, amikor egyszerűen nem tudunk főzni magunknak, büszkén támogatjuk a környék éttermeit, és van néhány nagyon rendszeres kísértetünk, amelyek segítenek táplálkozásunkban.

Mindenki nagyon támogatott az első naptól kezdve. Táblagyártónk azt mondta nekünk azon a napon, amikor ledobta a „Hamarosan” jelünket, hogy ez nem egy „kutyaevő-típusú hely”, és hogy mindannyian „felemeljük egymást”. És ez működésünk minden egyes napján igaz volt. Az összes helyi vállalkozás – beleértve az éttermeket is – olyan hangosan támogatott és kegyes volt, hogy felajánlotta perspektíváját és támogatását. New York, és különösen ez a terület, olyan együttműködési hely, amely igazán bátorító a miénkhez hasonló fiatal üzlettulajdonosok számára az ugráshoz.

Mit jelent mindkettőtöknek, hogy küldetésvezérelt és családi tulajdonúak vagytok? És hogyan jelenik meg ez az üzenet a gyakorlatban?
A küldetés-vezérelt és a családi tulajdonban lévők lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy közvetlenül hozzájáruljunk ahhoz a világhoz, amelyben élni szeretnénk. Megválaszthatjuk prioritásainkat, és ennek érdekében üzleti döntéseket hozhatunk. Hogy néz ez ki nekünk? Középpontban tartjuk az ázsiai diaszpóra embereit, és láthatóvá tesszük az ázsiai-amerikai élményt a Hudson-völgyben. Előnyben részesítjük embereinket, és olyan munkakörnyezetet teremtettünk alkalmazottaink számára, amely befogadó, felhatalmazó és támogató. Ünnepeljük alkalmazottainkat és üzleti partnereinket, és azokat, akik identitásuk és tapasztalataik minden területén. Előnyben részesítjük az AAPI-, BIPOC-, nő- és transz-tulajdonú vállalkozásokkal való együttműködést. Ez nem mindig a legolcsóbb vagy legegyszerűbb útvonal, de ez az egyik eszközünk annak biztosítására, hogy „emelkedő dagályunk minden hajót felemeljen”, minden nap élni kell.

És végül, vannak izgalmas projektek vagy cseppek a készülőben?
Előugró ablakot csinálunk a Woodstock Farm Fesztivál szeptember 15 -én, szerdán, és ősszel és télen privát/jegyes vacsorákat tervezünk. Tárgyalásokat folytatunk néhány együttműködésről, és reméljük, hogy több élőzenei eseménynek is otthont adunk. Kövess minket Instagramon a legfrissebb hírekért!

Ezt az interjút tömörítettük és szerkesztettük az egyértelműség kedvéért.

Vásárolható, olvasható és főzhető könyvek:
Forrás


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok