Együttműködés a kisvállalkozásokkal a COVID-19 oltások megszerzésében az alapvető munkavállalók számára

Avatar admin | 2021.04.16. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Az állami, helyi, törzsi és területi egészségügyi osztályok segíthetik a kisvállalkozásokat abban, hogy támogassák munkavállalóikat abban, hogy a COVID-19 oltásokban részesüljenek, amint jogosultak. Az 50 vagy annál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások alkotják a vállalatok többségét szinte minden alapvető iparágban; ezek a vállalkozások a kis környéki élelmiszerboltoktól az építőipari vállalatokig terjednek. A kisvállalkozások számos nélkülözhetetlen dolgozója oltásra jogosult, vagy hamarosan jogosult lesz. A kisvállalkozásoknak gyakran kevesebb erőforrásuk van a munkavállalók biztonságára és egészségére fordítani, és további támogatásra lehet szükségük, mivel kockázatosabb gazdasági környezettel kell szembenézniük és nagyobb pénzügyi korlátokkal kell rendelkezniük, mint a nagyobb vállalkozásoknak. Az egészségügyi osztályok segíthetnek a kisvállalkozások tulajdonosainak megállapítani alkalmazottaik alkalmasságát, és információkat nyújthatnak arról, hogy mikor, hol és hogyan lehet oltani őket.

A kisvállalkozások elérése

A kisvállalkozások elérésének legjobb módja az egészségügyi osztályok számára megbízható forrásokon keresztül, ahol a kisvállalkozások tulajdonosai már tájékozódnak, például:

 • Helyi kereskedelmi kamarákkülső ikonra: Az Egyesült Államokban több mint 4000 kamara működik, legalább egy teljes munkaidős alkalmazottal, és méretükben és hatókörükben eltérőek. A legtöbb kamarát egy meghatározott földrajzi területnek szentelik, de egyesek egy adott ipari szektor vállalkozásaira vagy egy adott típusú vállalkozás tulajdonosaira koncentrálnak (pl. Faji / etnikai kisebbségi csoportok, nők). Számos kamara felajánlja a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági programokat tagjainak, és már tájékoztatást nyújt a COVID-19-ről és az oltásokról annak megelőzése érdekében.
 • Munkavállalói kártérítési biztosító társaságok: Ezek a szervezetek a kisvállalkozók munkáltatóinak kiterjedt hálózatával potenciális partnerek lehetnek a nagy rendezvények tervezésében és lebonyolításában több munkáltatóval.
 • Szakmai szervezetek, szakszervezetek és állami engedélyező ügynökségek helyi fejezetei.

Kisvállalkozások előkészítése az oltásokra

Logisztika

Kis méretük és korlátozott erőforrásaik miatt a legtöbb kisvállalkozás nem lesz képes egyénileg otthont adni a munkahelyi oltási klinikáknak. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor több kisvállalkozás közösen nyújthat be munkahelyi oltási klinikát a közösségében. A legtöbb helyzetben azonban a kisvállalkozásoknál dolgozó alkalmazottaknak közösségi alapú oltási stratégiákat kell alkalmazniuk. Fontos, hogy az egészségügyi osztályok megbízható, például a fentiekben említett partnereken keresztül nyújtsanak információt az elérhető szolgáltatókról és az időpontok egyeztetéséről.

 • Hangsúlyozza a kisvállalkozások tulajdonosainak, hogy a COVID-19 vakcinák minden Egyesült Államokban élő ember számára ingyenesen elérhetőek, tekintet nélkül a bevándorlás vagy az egészségbiztosítás státuszára.
  • Minimalizálja a személyazonosításra alkalmas információk gyűjtését, és tegye lehetővé a munkavállalók oltását, még akkor is, ha nincs vezetői engedélyük vagy más azonosítójuk, amely állami vagy megyei címmel rendelkezik.
  • Az alkalmazottaktól nem szabad semmiféle díjat fizetni, ideértve az oltóanyag adminisztrációs díját sem, és nem tagadhatják meg tőlük az oltást, ha nincs biztosítási fedezetük. A szolgáltatók számlázhatják biztosítási tervüket vagy programjukat az adminisztrációs díj ellenében, ha rendelkeznek biztosítással.
 • Mondja meg a kisvállalkozóknak a dokumentáció típusát, ha van ilyen, a munkavállalóknak magukkal kell hozniuk, hogy igazolják alkalmasságukat arra, hogy alapvető munkavállalóként oltást kapjanak, miközben az oltóanyag-készlet korlátozott. Bár ez szolgáltatónként eltérő lehet, ajánljon fel információkat arról, amit általában elfogadnak az Ön területén való alkalmasság igazolásaként. Lehet, hogy a kisvállalkozások nem rendelkeznek munkavállalói igazolvánnyal, de a munkáltatók betűket vagy utalványokat adhatnak át.
 • Bátorítsa a kisvállalkozásokat foglalkoztató munkaadókat, hogy kövessék a legjobb gyakorlatokat munkahelyi oltási programok, például a vakcinázási idők megdöbbentése a műveletek folytonosságának biztosítása érdekében, valamint rugalmas és büntetés nélküli betegszabadság-lehetőségek (pl. fizetett betegszabadság) felajánlása az alkalmazottak számára, akik mellékhatások oltás után.
 • Ossza meg az Egészségügyi Akció Szövetséget Kisvállalkozási útmutató a COVID-19 oltásokhozkülső ikonra.

Az oltásokkal kapcsolatos bizalom építése

Mutasson a munkaadókra a Alapvető munkavállalók COVID-19 Vaccine Toolkit hogy segítsen nekik növelni az alkalmazottak bizalmát ezekben a fontos új vakcinák iránt. Az eszközkészlet a különböző iparágak munkáltatóinak segítséget nyújt a munkaerő oktatásában a COVID-19 oltásokkal kapcsolatban, felhívja a figyelmet az oltás előnyeire, és foglalkozik a gyakori kérdésekkel és aggályokkal.

Biztonságban maradni az oltás előtt és után

Miután az alkalmazottak teljesen beoltva, képesek lehetnek elkezdeni néhány olyan dolgot, amelyet a világjárvány miatt abbahagytak. Ugyanakkor a kisvállalkozások tulajdonosai előtt tisztázza, hogy nekik és alkalmazottaiknak továbbra is követniük kell a Útmutató vállalkozások és munkaadók számára, akik reagálnak a COVID-19-re oltás előtt és után.

 • A munkahelyen mindenkinek továbbra is jól illeszkedő maszkot, társadalmi távolságtartást és gyakran kézmosást kell viselnie.
 • A munkáltatóknak továbbra is arra kell ösztönözniük az alkalmazottakat, hogy oltási állapotuk legyen, maradjanak otthon, ha beteg.
 • Ha más munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseket telepítettek, például mérnöki kezelőszerveket (pl. Akadályvédelem), azoknak az alkalmazottak oltása után is a helyükön kell maradniuk.

A kommunikációs vonalak nyitva tartása

Folytassa a frissítések megosztását a kisvállalkozásokkal rendszeresen, például amikor a területe a következő oltási szakaszba lép, és a jogosultság kiszélesedik. Amint az oltások szélesebb körben hozzáférhetővé válnak, ossza meg az információkat a kisvállalkozásokkal a környék új szolgáltatóiról és klinikáiról, és közölje velük a közösségi oltási események dátumát és idejét.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok