Elsődleges jelszó beállítása a Firefox Jelszókezelőjében

Avatar Gadam | 2021.03.16. 133 Views 0 Likes 0 Ratings

133 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Firefox logó egy lila háttér

A Mozilla Firefoxban beállíthat egy elsődleges jelszót (korábban „fő jelszónak” hívták), amely megvédi az összes tárolt bejelentkezési nevet és jelszót. Ez a jelszó akkor védheti meg webes fiókjait, ha számítógépet oszt meg másokkal. Így állíthatja be.

Mikor kell elsődleges jelszót használnom?

Mozilla ajánlja Elsődleges jelszó használata a Firefoxszal azokban az esetekben, amikor számítógépet oszt meg másokkal, például egyetlen felhasználói fiók megosztását is beleértve. Így az Ön böngészőjét véletlenül használók nem lesznek képesek egyszerűen bejelentkezni a webhelyekre „ahogy Ön” (a következővel: a Firefox által tárolt jelszavak).

Amikor beállít egy elsődleges jelszót, a rendszer arra kéri, hogy munkamenetenként egyszer adja meg, amikor először látogat el egy webhelyet, ahol a Firefox beépített jelszókezelője megjegyezte és kitöltheti bejelentkezési adatait. Ezt követően a Firefox jelszavai fel vannak oldva, amíg ki nem lép a Firefoxból.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mentett jelszó megtekintése Firefoxban

Elsődleges jelszó beállítása a Firefoxban

Először nyissa meg a Mozilla Firefox programot. Kattintson bármelyik ablak jobb felső sarkában a „hamburger” gombra (három vízszintes vonal). A megjelenő menüben kattintson a „Bejelentkezés és jelszó” elemre.

Kattintson a Bejelentkezés és jelszavak elemre a Firefoxban

A „Bejelentkezés és jelszavak” lapon kattintson az oldal jobb felső sarkában található három pont (három pont) gombra, és válassza a menüből az „Opciók” lehetőséget.

A Firefox bejelentkezés és jelszó elemben kattintson az ellipszis gombra, majd válassza a lehetőséget "Lehetőségek."

Az Opciók fül „Bejelentkezés és jelszavak” szakaszában kattintson az „Elsődleges jelszó használata” elemre.

Kattintson a gombra "Használjon elsődleges jelszót."

Új ablak nyílik meg, amelyben jelszó megadását kéri. A jelszó beállítása közben figyelheti a jelszó erősségét, ha gépelés közben a „Jelszóminőség mérője” kitöltését figyeli. Ha elkészült, kattintson az „OK” gombra.

Figyelem: Ha elfelejtette ezt a jelszót, akkor nem férhet hozzá a mentett bejelentkezési adatokhoz a Firefox böngészőben. Ne felejtsd el emlékezni rá – például érdemes írja le és tárolja biztonságos helyen.

A Firefox beállításai között írja be az elsődleges jelszót, majd kattintson a gombra "RENDBEN."

Ezt követően a Firefox megjelenik egy előugró ablak, amely megmutatja, hogy az elsődleges jelszó be van-e állítva. Zárja be az „Opciók” és a „Bejelentkezés és jelszavak” fület.

Amikor legközelebb meglátogat egy webhelyet egyezik a Firefox által tárolt bejelentkezési adatokkal, meg kell adnia az imént beállított elsődleges jelszót. Ezt követően csak addig kell újra megadnia zárja be vagy indítsa újra a Firefoxot.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes Firefox Windows bezárása egyszerre

Hogyan lehet eltávolítani az elsődleges jelszót a Firefoxban

Az elsődleges jelszó eltávolításához ismernie kell magát a jelszót. Nyissa meg a Firefox böngészőt, és kattintson a hamburger gombra a Firefox bármelyik ablakának sarkában, majd válassza a „Bejelentkezések és jelszavak” lehetőséget. A „Bejelentkezés és jelszavak” lapon kattintson az ellipszis gombra, és válassza az „Opciók” lehetőséget.

A Firefox bejelentkezés és jelszó elemben kattintson az ellipszis gombra, majd válassza a lehetőséget "Lehetőségek."

Az Opciók „Bejelentkezés és jelszavak” területén törölje a jelölést az „Elsődleges jelszó használata” melletti négyzetből.

A Firefox Bejelentkezés és Jelszó beállításaiban törölje a jelet "Használjon elsődleges jelszót."

Amikor a jelölőnégyzetre kattint, hogy törölje a jelölést, megjelenik egy ablak, amely az aktuális elsődleges jelszó megadását kéri. Írja be, és kattintson az „OK” gombra. Az elsődleges jelszó eltávolításra kerül. Boldog böngészést![ad_2]
Source link


133 Views 0 Ratings Rate it