6 ütős fejtetű elleni szer házilag

Avatar Gadam | 2022.11.19. 2506 Views 0 Likes 0 Ratings

2506 Views 0 Ratings Rate it

Szabadulj meg végre a fejtetűtől! Összegyűjtöttünk fél tucat fejtetű elleni szert, amit házilag is elkészíthetsz. Élj vele.

#1. Fejtetű elleni szer házilag: Ánizsolaj

Egy 2018-as, a gyermekek tetvesség elleni természetes gyógymódokat vizsgáló tanulmány szerint az ánizsolaj volt az egyik leghatékonyabb természetes gyógymód.

Bár más természetes gyógymódok is gyakran hatásosak voltak, az ánizsolaj egyike volt annak a kettőnek, amely tartósan megszüntette a tetüket. Azok, akik más növényi gyógymódokat használtak, jellemzően néhány hónapon belül újrafertőződésről számoltak be.

Az ánizsolajat az egészségügyi élelmiszerboltokban és az interneten is megtalálhatod.

#2. Fejtetű elleni szer házilag: Olívaolaj

Az olívaolaj hasonló előnyöket kínál, mint az ánizsolaj, potenciálisan megfojtja a tetveket, és megakadályozza a visszatérésüket. Az ánizsolajhoz hasonlóan ugyanebben a 2018-as tanulmányban is a leghatékonyabb gyógymódok közé sorolták. Hogyha rendkívül hatékony házi gyógymódot szeretnél, érdemes együtt használnod az olíva -és az ánizsolajat.

#3. Fejtetű elleni szer házilag: Kókuszolaj

A kókuszolaj a száraz bőr és haj népszerű kezelési módja. A kutatók egy 2010-es brazil tanulmányban több természetes fejtetű elleni szer hatását vizsgálták, és összehasonlították az eredményeket a vény nélkül kapható (OTC) kezelések eredményeivel.

A vizsgált gyógymódok közül a csapat azt találta, hogy a tiszta kókuszolaj volt az egyetlen hatékony kezelés. Az olaj alkalmazását követő 4 órán belül a fejtetvek átlagosan 80%-a elpusztult.

A két leghatékonyabb gyógyszeres sampon ugyanezen idő alatt a tetvek 97,9%-át, illetve 90,2%-át pusztította el.

#4. Fejtetű elleni szer: Teafa olaj

A teafaolaj antimikrobiális tulajdonságai miatt népszerű házi gyógymód számos bőrbetegségre.

Más kutatások azonban, amelyek a teafaolajat a fejtetvek kezelésére értékelték, kevésbé találták hatásosnak a szert. Emellett a teafaolaj néha irritálhatja a bőrt és kiütést vagy viszketést okozhat.

#5. Fejtetű elleni szer házilag: Vazelin

A vazelin a tetvek és esetleg a petesejtek megfojtásával elpusztíthatja a tetveket. A vazelin zsíros és piszkos lehet, és eltávolítása többszöri mosást igényelhet. A kezelésre rezisztens tetvekkel vagy a fejtetű elleni samponokra allergiás emberek számára azonban hatékony megoldás lehet.

#6. Fejtetű elleni szer házilag: Majonéz

A majonéz elnyomja a tetveket, és megkönnyíti, hogy simán kifésülhesd a hajadból őket. Egyesek szerint a majonéz enyhítheti a tetvek által okozott viszketést és fejbőrirritációt is.

Viszont egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a majonéz megölné vagy kezelné a tetveket.

 

Forrás: 6 best home remedies for lice (medicalnewstoday.com)


2506 Views 0 Ratings Rate it