Felveszi-e az önéletrajzába a mail címét?

Avatar admin | 2021.04.29. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, ha szerepelnie kell az önéletrajzában?

Fénykép: 9dream stúdió (Shutterstock)

Minden önéletrajz sablon tartalmaz egy helyet az otthoni címhez, de valóban meg kell adnia? Ha magánéleti sólyom, akkor megzavarhatja ezt, és nem csak azért, mert a leendő munkaadók nem valószínű, hogy úgy döntenek, hogy csiga-levélben veszik fel Önnel a kapcsolatot: Ha címét felteszi olyan nyilvános dologra, mint egy önéletrajz, bizonyos mértékű társadalmi-gazdasági elfogultságot eredményezhet. részt vehet a toborzási / felvételi folyamatban, és ez potenciálisan károsíthatja esélyeit egy új koncert fellépésén.

Ezen aggodalmak miatt az ügyben jelenleg uralkodó bölcsesség, hogy amikor csak lehet, hagyja el a levelezési címét karrier site karrier után Az oldal szakértői tudást kínál, ragaszkodva ahhoz, hogy a címe felesleges legyen. Ott azonban kiderül vannak okokból beleértve a címét is, és ők is gyakrabban bukkan fel mint gondolnád.

Miért hagyja ki a címét

Először azonban vegyük fontolóra a cím elhagyásának tipikus indokait. Mint említettük, mindig fennáll annak a kockázata, hogy a címe valamilyen szintű megkülönböztetést idézhet elő a toborzók részéről, legyen szó társadalmi-gazdasági elfogultságról vagy egyszerűen attól, hogy az irodába történő ingázás túl hosszú lesz. (Semmit nem ér A Lifehacker korábban kifejezetten foglalkozott ezzel a kérdéssel.)

Egy másik kérdés – amiről valószínűleg sok álláskereső nincs tisztában – abból ered, hogy a Pályázó Nyomkövető Rendszerek cégek az önéletrajzok beolvasására és tárolására használják. Mint Caitlin Proctor ír a ZipJob-nak, néhány vállalat programozza ATS-jét a címek kiszűrésére, mivel azok összegyűjtése technikailag az ATS-t eredményezheti a személyazonosító törvények megsértése.

Ha arra kérik, hogy önéletrajzot nyújtson be ezen automatizált rendszerek egyikén, Proctor csak azt ajánlja, “Város, állam és irányítószám az önéletrajzban, amikor online benyújtja.”

Vannak okai miért kellene tartalmazza, azonban

Ezeket az aggályokat félretéve, ott énsokféle oka van a címét is jól szolgálhatja az interjú folyamata során. Mint Dan Schawbel, managing pa HR tanácsadás művésze Munkahelyi intelligencia, mondja a Lifehacker-nek, beleértve levelezési címek továbbra is hasznos a vállalatok számára, különösen a távmunka új korszakában.

“A valakinek a lakhelye fontos a kártérítés, az adók és a jogosultság meghatározása szempontjából” – magyarázza – és így a címét is megadja vagy nem befolyásolhatja, hogy végigcsinálja-e az interjút megelőző szűrési folyamatot, vagy sem.

Ezenkívül bármit meg kell adnia a címe felettút ha a vállalat háttér-ellenőrzés elvégzése mellett dönt – ez egy gyakorlat „Szinte univerzális” az egész vállalati spektrumban, a HR.com 2019-es tanulmánya szerint és a Szakmai Háttérszűrők Országos Szövetsége.

Az is igaz, hogy a leendő munkáltatójának végül megvan a címe így elküldhetik Önnek az adóügyi dokumentumait és a foglalkoztatásával kapcsolatos egyéb szükségleteket. Schawbel a levelezési címéről azt mondja: „Igenmunkáltatónknak szüksége van rá a nyilvántartás vezetéséhez és az iratokhoz, amelyeket őriznek, ha végül felvesznek. ”

Amint a pandémia visszahúzódik és az irodák lassan életre kelnek, a munkáltatók a gazdaság egészében valószínűleg hajlandóbbak lesznek erre találkozzon munkásaikkal igények hibrid menetrendhez. Ismételten Schawbel hangsúlyozza, hogy ehhez miért van szükség a munkavállalók címének teljes átláthatóságára.

Például szeretném biztosítani, hogy a nálam dolgozó emberek ugyanabban az időzónában legyenek, így szinkronban vagyunk. Sok munkáltató hibrid munkamegállapodásokat fog kínálni a Covid után, és ez figyelembe veszi, hogy kiket vesznek fel, mert ezeknek a jelölteknek minden héten legalább néhány nap el kell jönniük az irodába.

énf a figyelmességed felülírja ezeket gyakorlati szempontból, te talán lőj magadba, ha jelentkezel egy új munkát anélkül, hogy nyilvánosságra hozná a címét.


Forrás link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok