Friss korszak a fagyasztott ételekhez

Avatar admin | 2021.03.17. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A fagyasztott ételek elengedhetetlenek az amerikai házi szakácsok milliói számára, a szezonon kívüli februári rizottóba esett borsótól a tökéletesen fűszerezett gumbóban lévő tenger gyümölcseihez – ez kényelmes, költséghatékony, és hozzájárulhat az élelmiszer-pazarlás csökkentéséhez -, de talán nem meglepő, hogy el lehet kerülni a kulináris világ sznob szögleteitől. De most, mivel a COVID-19 több ételkészítésre és a polcon stabil lehetőségekre vezetett, néhány házi szakács újragondolja a fagyasztott élelmiszerekkel való kapcsolatát – új hagyatékot nyitva a fagyasztott élelmiszerek számára, ahol a „felkészültség” teljesen valamit jelent saját.

És ügyes márkák sorakoznak fel a kínálattal, amely igazodik a változó ízléshez: az új vállalatok kedvelik Ipsa rendelkezések és Mozaik ételek ígérje az étkezéseket helyérzékkel, csúcsszakácsok tervezték. Az Ipsa olyan előkészített vacsorákat értékesít, mint a mujadara és a pozole, amelyeket nagyobb adagokban szolgálnak fel, megosztásra szánva vagy több étkezésbe nyújtva. A Mosaic az egészséges táplálkozás köré helyezi magát, olyan zöldségfélék-előre opciókkal, mint a szenegáli ndambe változata, Pierre Thiam séf által készített recept. Mindkét márka online értékesíti termékeit, hogy megkísérelje a világ minden tájáról származó konyhák által befolyásolt ételeket kínálni; olyan ízek, amelyek jellemzően alulreprezentáltak néhány nagy láncüzlet fagyasztott élelmiszer-folyosóiban.

Ahol ezek a márkák nyugalmat nyújthatnak a munka utáni főzéshez, ott van lehetőség okosabb kapcsolatok kialakítására fagyasztóinkkal. Valójában egy új szakácskönyvet szentelnek a megfagyott építőelemek tanításának.

Friss korszak fagyasztott ételek

“Senki más szakácskönyv nem beszélt igazán a fagyasztókról, mint a minőség eszközéről” – mondja Kaitlyn Goalen készülő szakácskönyvéről, Mindig fagyasztó szezon van (április 6-án), amelyet feleségével, Ashley Christensennel, a séffel közösen készített. Noha a világjárvány előtt kezdték el dolgozni a könyvön, a jelenlegi főzési éghajlatra tekintettel ez még inkább előtérbe került. A szerzők álláspontja szerint egy fagyasztó jobban képes a második kamra, amely váratlan mise en elemeket helyezhet a fájlba, például egy teljesen főtt csirke konfit, béchamel gyógynövény, pesto vagy összetett vaj, amelyet néhány perc alatt (azonnali fazékban) vagy néhány óra alatt ki lehet olvasztani a sütő). Remélik, hogy könyvük segít eloszlatni a fagyasztó élelmiszerek körüli tévhiteket, például kiemelni a fagyasztott élelmiszerek hosszú élettartamát és azt a tényt, hogy a termékek gyakran csúcspontjukon gyorsan fagyasztottak.

Talán minden eddiginél jobban a fagyasztók archívumként működnek az ízek, igen, de az emlékek számára is. Az erre az időszakra jellemző kollektív veszteség leküzdhetetlen, és nem tudom elképzelni, mennyire értelmes lenne maradványokat találni egy olyan időszakból, amikor a társadalmi összejövetelek biztonságosak voltak, vagy ami még megrendítőbb, egy házilag készített étel, amelyet késő szeretett ember készített .

Ugyanez mondható el a kedvenc kisvállalkozásokról. Amikor a New York-i kínai negyed, a 88 Lan Zhou bejelentette, hogy 2020-ban redőnyöt vet be, sokan kétségbeesetten elindultak, hogy megragadják ömlesztett méretű fagyasztott gombócukat. Míg más fagyasztóeszközöket főzök olyan napokon, amikor különösen lassúnak érzem magam, ezek a gombócok különleges alkalmakra szolgálnak, amelyeket szelektíven ízlelek. És tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Mivel több folt nem képes anyagilag fenntartani magát ebben az időszakban, a fagyasztóinknak sokkal többet kell kapaszkodniuk.

MIRE KÉSZÍTENI A FAGYASZTÓJÁT, ÉS HOGYAN VEGYE

  • Ipsa, fine dining alums alapította, többféle étkezési lehetőséget kínál marokkói párolt csirkéhez, örökös bableveshez és még sok máshoz.
  • Mozaik ételek partnerek olyan főszakácsokkal, mint Greg Baxtrom, Pierre Thiam és Einat Admony olyan zöldségalapú tálakban, mint a fekete szemű borsó és az édesburgonya ndambe.
  • Egunsi Az élelmiszerek, a nyugat-afrikai levesek márkája, csak országosan bővítette kínálatát és hajóit.
  • Nem főzhető lekvárok, szeletelt kenyér pirításhoz igény szerint, kövér pelmenik, és fényes termékeket.
  • Abban az időben, amikor az utazás bőséges, a legjobb éttermek fagyasztott formában kínálják ételeiket. A Los Angeles-i családi kézben lévő Woon Kitchen-ben például megragadhatja a sajátját különleges alkalmi gombócok készítette Fong mama. Máshol online, olyan webhelyek, mint Goldbelly engedélyezzék az olyan éttermeket mint A szürke a grúziai Savannah-ban, hogy bővítsék elérhetőségüket.

Forrás


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok