Frissítse iPhone-ját, iPadjét és iPod Touch-ját most egy kritikus biztonsági hiba javításához – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar admin | 2021.01.26. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Egy iPad betegesen zölddel a képernyőn.
alma

Meglepő módon az Apple azt mondja, hogy frissítést küld az iOS és az iPadOS számára annak érdekében, hogy kijavítsa azokat a sebezhetőségeket, amelyekkel a hackerek aktívan visszaélnek. Az Apple szerint a hibák lehetővé tették a távoli szereplők számára, hogy „önkényes kódfuttatást okozhassanak”, ami komoly kérdés. A lehető leghamarabb frissítse eszközeit iOS és iPadOS 14.4 rendszerre.

A hír az Apple-n keresztül érkezik támogatási oldal az iOS 14.4 rendszerhez. Ebben az Apple a Kernel és a Webkit rész alatt kijelenti:

Hatás: Egy távoli támadó képes lehet önkényes kódfuttatásra. Az Apple tud egy olyan jelentésről, amely szerint ezt a problémát aktívan kihasználhatták.

A potenciális sebezhetőségeket felismerő vállalatok létezhetnek, és ezeknek a lyukaknak a lezárása nem ritka. De az Apple ritka elismerése, hogy látta, hogy nem fogta fel a problémát, mielőtt a hackerek visszaélni kezdtek volna a hibával. Pontosan nem világos, hogy a rossz színészek mit teljesítettek, de az önkényes kód végrehajtásának képessége riasztást okoz.

Sajnos nagyon keveset tudunk, mivel az Apple nem adott meg részleteket. Nem lehetünk biztosak abban, hogy hány embert érintettek, vagy mit sikerült elérniük a hackereknek. Megfelelő eseménylánccal nagyon rossz lehet, de az is lehetséges, hogy az összhatás viszonylag jóindulatú. De mindent figyelembe véve az előbbi sokkal valószínűbb. Különösen, ha több sérülékenységet is fel lehet használni tandemben.

Az Apple szerint később további részleteket közöl, és ez valószínűleg valamikor azután lesz, hogy a 14.4-et széles körben elfogadták. Ha most több információt nyújt, más hackereknek módot adhat a biztonsági rés reprodukálására, mielőtt mindenki védelmet élvezne.

Ha iPhone 6s és újabb, iPad Air 2 és újabb, iPad mini 4 és újabb, valamint iPod touch (7. generáció) készülékeket használ, azonnal ellenőrizze a frissítéseket. Vagy, ha nem Wi-Fi-t használ, a lehető leghamarabb töltse le a frissítést. Jobb félni, mint megijedni.

keresztül TechCrunch
Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok