Gyors Kimchi (Mak Gimchi) recept

Avatar admin | 2021.01.12. 113 Views 0 Likes 0 Ratings

113 Views 0 Ratings Rate it

Ez általában egy fő zöldségfélék (például Napa káposzta vagy retek), fokhagyma, gyömbér, chilei por, só és sózott tenger gyümölcsei vagy halszósz kombinációja. A legnépszerűbb változat a baechu kimchi, amely Napa káposztából készül, de Koreában közel 200 „hivatalos” fajta van!

Ebben a gyors változatban a káposztát harapás nagyságú darabokra vágjuk, és összekeverjük az ételízesítővel. Az eredmény egy könnyed kimchi, még mindig kissé harapva, és minden olyan sós, savanyú, fűszeres és csípős íz, amit elvárhat egy halmártással és fokhagymával savanyított zöldségtől.

Személyes Kimchi-történetem

Koreában nevelkedve a kimchi-készítés közösségi ügy volt, mert minden háztartás liter kimchit tett fel, hogy az egész családját télen megetetje.

A „Kimjang” egy környéki parti volt, ahol a falu hölgyei felváltva segítették egymást a háztartások kimchi készítésében. Az ősz volt az idő, amikor húgommal húztam meg fontot és fokhagymát az anyám éves kimchihez.

Szerencsénk, most már kisebb tételeket is készíthetünk, mivel hűtésünk van, és nem kell egy teljes szüretet megőriznünk az első havazás előtt.

Két tégely könnyű házi Kimchi fém pálcikával, amely feltart egy darabot.

Miért jó neked Kimchi?

A kimchi készítésének fermentációs folyamata probiotikumokat eredményez, mint például a joghurtban és a savanyú káposztában található baktériumok.

A probiotikumok nemcsak az emésztés jó egészségét segítik elő, hanem támogatják az immunrendszert, a szív egészségét és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. A kimchi egyetlen hátránya a magas sótartalma.

Tippek a Kimchi elkészítéséhez

Ha hagyományosan kimchit készítek, az egyes leveleket üvegbe töltem, de ez sok időt vesz igénybe. Ennél a változatnál a káposztát harapásméretű darabokra aprítom, és a zöldségeket és a fűszereket egy mozdulattal összekeverem.

Nem csak könnyebb elkészíteni, hanem kényelmes is enni, mert már előre felvágva készen áll a tálalásra.

  • Válasszon zöldségeket, amelyek sűrűek és méretüknél fogva nehéznek érződnek.
  • Viseljen kesztyűt a kimchi készítésekor, nemcsak azért, mert a chili por megéghet és elszennyezheti a kezét, hanem a fokhagyma és a halmártás is csípős.
  • Használat négyzet nagyságú műanyag fedelű konzervedények. A só korrodálja a fém fedeleket, és nincs szükség az üvegek lezárására, ami azt jelenti, hogy a műanyag fedelek jól működnek itt.

A Kimchi recept adaptálásának módjai

Kimchi könnyen alkalmazkodik a személyes étrendi és ízlési preferenciákhoz.

  • Legyen vegetáriánus: Cserélje ki a halmártást egyenlő mennyiségű tengeri sóval és egy evőkanál moszallal az extra mélységű íz hozzáadásához.
  • Állítsa be a hőt: Adjon hozzá kevesebb chili port, vagy készítsen fehér kimchit, chili por nélkül. Így szokták megenni a királyiak, mert a fűszeres ételeket túl gyakran tartották a királyi szájpadlás számára!
  • Chile Opciók: A legjobb, ha koreai chili port használ, ha megtalálja. Ha nem, használhat cayenne paprikát, chile de arbol vagy pirospaprikás pelyhet.

Fél literes üvegek, tele házi készítésű kimchivel.

Honnan tudod, mikor áll készen Kimchi?

Fogyaszthatja a kimchit frissen elkészítve – olyan, mint egy saláta, megszórva pirított szezámolajjal és szezámmaggal. Azonban a legjobb, ha evés előtt legalább egy-két napig hagyja erjedni.

Meddig fog tartani a gyors Kimchi?

A kimchit legfeljebb három hétig tárolhatja hűtőszekrényben. Savanyúbb és erősebb ízű lesz, még kissé pezsgő is lesz, annál tovább erjed.

Mit tálaljunk Kimchivel

Bármely koreai étel mellé tálalhatunk rizst és különféle egyéb banchant (köreteket). Fűszerként jó az olyan húsételek vagy saláták fűszerezése is, amelyekhez rúgásra van szükség.

Minél tovább erjed Kimchi, annál savanyúbb lesz. Amikor túl savanyú lesz ahhoz, hogy önmagában elfogyaszthassa, összetevőként felhasználhatja a kimchi mandu (gombóc), kimchi jjigae (pörkölt), sült rizs, kimchi buchingae (lapos sütemény), vegyes tészta vagy bármennyi kimchi étel elkészítéséhez. .

A tégely előtt egy tál, házi készítésű kimchivel, mögötte fehér rizs.

További egyszerű receptek a zöldségek megőrzéséhez


Source link


113 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok