Különleges házi joghurt készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.10.31. 107 Views 0 Likes 0 Ratings

107 Views 0 Ratings Rate it

házi joghurt készítése

Ha érdekel a házi joghurt készítése, jó helyen jársz. Főleg akkor fogod imádni ezt a megoldást, ha igazi rajongója vagy ennek a desszertnek. Én is odavagyok érte, ezért kutattam át a netet, hogy megtaláljam a legjobb receptet. Megmutatom, mit találtam.

Házi joghurt készítése ügyesen és gyorsan

Elsőként vegyük sorra, hogy milyen hozzávalók szükségesek egy kiváló házi joghurthoz. Szerencsére pusztán 2 összetevőre lesz szükség.

Hozzávalók

  • 4 csésze teljes tej 960 ml
  • ¼ csésze sima bolti joghurt, 60 g-os (A dobozon legyen feltüntetve az „élő” vagy „aktív” flórás felirat).

Ha ezeket a hozzávalókat beszerezted, jöhet a legkellemesebb rész. Az elkészítés.

Házi joghurt készítése

  1. Tegyük a tejet egy közepes méretű edénybe, és melegítsük fel 85-93 °C-ra, gyakran kevergetve, hogy megakadályozzuk a bőrképződést.
  2. Aztán hűtsük le. A tejet tartalmazó edényt tegyük át jégfürdőbe, hogy a tejet 37-43°C fokra hűtsük.
  3. Öntsünk ½ csésze meleg tejet egy külön tiszta üvegbe vagy tálba. Keverjük bele a natúr joghurtot, és addig keverjük, amíg a joghurt jól el nem keveredik. Adjuk hozzá a maradék tejet, és keverjük alaposan össze.
  4. Hagyjuk állni. Fedjük le az üveget vagy tálat egy fedővel, tekerjük be egy nedves, meleg törülközőbe a hőtartás érdekében, és tegyük a sütőbe.
  5. Kapcsoljuk be a sütő világítását, hogy melegen tartsuk, és hagyjuk, hogy a baktériumok 4-8 órán át (vagy egy éjszakán át) tegyék a joghurtkészítő varázslatukat.
  6. A joghurtot így is fogyaszthatjuk. Ha görög joghurtot szeretnél belőle készíteni, akkor szűrd le. A szűréshez béleljünk ki egy hálós szitát sajtvászonnal (vagy papírtörlővel, kávéfilterrel stb.), és öntsük bele a joghurtot. Tegyük egy nagy tál fölé, és hagyjuk a hűtőben néhány órán át (vagy egy éjszakán át), amíg el nem éri a nekünk tetsző állagot.

Forrásom: How to Make Greek Yogurt (No Special Equipment) (liveeatlearn.com)


107 Views 0 Ratings Rate it