Házi szobanövény talaj, amelyet növényei szeretni fognak

Avatar admin | 2021.03.12. 37 Views 0 Likes 0 Ratings

37 Views 0 Ratings Rate it

Biztosítson szilárd alapot az egészséges növények számára ezzel a szobanövény talaj receptjével. 6 különböző fenntartható és organikus összetevő használatával a szobanövényekben minden megvan, amire szükségük van ahhoz, hogy nagyok és erősek legyenek, és ezáltal otthona örömközpontjává válnak!

Szobanövény talaj recept beltéri növény

Minden egészséges növény, a talaj alapja biztosítja, hogy növényeink el tudják tartani magukat, elegendő vizet és minden szükséges tápanyagot kapjanak a legzöldebb levelek és a legnagyobb virágok előállításához. Ha egészséges szobanövényekre vágyik, a kezdéshez jó cserepes talajra van szükség.

A mai szobanövény talaj receptje a könyvemből származik, Kerti alkímia. Ha mélyen át akar merülni a talaj és egyéb biokertészeti receptek és módszerek terén, ez a könyv az Ön számára! Belül több mint 80 receptet tartalmaz beltéri és kültéri kertészkedésre, mindez organikus módszerekkel.

szobanövény virágföld a kezében

Használhatok bármilyen talajt szobanövények számára?

A kertünk növényeihez képest a szobanövények hátrányos helyzetben vannak. Cserepekben élve nincs lehetőségük a földből származó tápanyagok és a mély talajban tartott extra nedvesség összegyűjtésére. Ezért különösen fontos, hogy a lehető legjobb esélyt adjuk nekik, ha kiváló minőségű cserepes talajba ültetjük őket.

Észrevette már, milyen gyakran kell öntöznie a szobanövényeit? Hajlamosak gyorsan kiszáradni, és olyan cserepes keveréket igényelnek, amely valóban jobban meg tudja tartani a nedvességet, hogy hidratáltan tartsa őket. A beltéri növények gyökereihez légkeringésre és vízelvezetésre is szükség van. Tehát egy beltéri talajkeveréknek ki kell egyensúlyoznia a nedvesség megtartásának szükségességét, légzsebeket kell létrehozni, és lehetővé kell tennie, hogy a felesleges víz szabadon lefolyhasson a fazékában lévő vízelvezető lyukakon keresztül. Összefoglalva, a jó cserepes talajszerkezethez három dolog szükséges:

  1. vízvisszatartás
  2. levegőztetés
  3. vízelvezetés

A beltéri talaj egyéb kulcsfontosságú tényezői egyáltalán nem a talajról szólnak, hanem arról, hogy mibe tesszük a talajt és mit teszünk bele. Biztosítanunk kell a növényeknek elég hely a növekedéshez es van a megfelelő tápanyagok.

  • Ahhoz, hogy elegendő teret engedjenek nekik a növekedéshez, elég nagy edény lesz.
  • Adjon műtrágyát szobanövényeinek, hogy megfelelő tápanyagot adjanak nekik.

terrárium növény egy halom könyvet

Használhatok kültéri talajt beltéri növényekhez?

Mennyit beszélek arról, hogy a kültéri talaj mennyire nélkülözhetetlen a növényegészségügy szempontjából, azt gondolhatja, hogy a szobanövények számára is megfelelő. De már tápanyagokkal teli talajt hozva be, tele van mikroorganizmusokkal és a talaj élővilágával (például férgekkel és poloskákkal) is. Azzal, hogy ezt a talajt beviszi, behozza ezeket az organizmusokat is … DE nem a ragadozóik. A szabadban létező teljes ökoszisztéma nélkül a szervezet populációja rossz úton gyorsan kiszabadulhat a kezéből.

Noha imádom a fickókat a kertben, a legjobb, ha ott tartom őket! Ellenkező esetben olyan kártevőket kaphat, mint gomba rágók a házban. Ehelyett használjon steril szobanövényi talaj receptet, és tápanyagokat adjon hozzá egy beltéri növényi műtrágya.

A szobanövényeim abszolút boldogulnak ezzel a szobanövény talaj receptjével, megkapva az összes tápanyagot és nedvességet, ami a növekedéshez és a növekedéshez szükséges. Először is bontsuk szét az összetevőket és azt, hogyan készítsük el a talajt a cserepezésre.

szobanövény talaj receptje

Készítse elő a komposztját

Készítsd el a komposztodat

Ennek a szobanövény talajreceptnek a legfontosabb összetevője a komposzt, ezért meg kell győződnie arról, hogy helyesen készült-e! A komposzt lebontott szerves anyagból áll, amely mikroorganizmusokban gazdag és életet ad a talajnak. Tartja a nedvességet, és lehetővé teszi a tápanyagok hozzáférhetőségét a növények számára; a minőség azonban nagymértékben eltér az inputoktól és a komposztálási módszerektől.

A városi és a mezőgazdasági komposzt is nélkülözheti a megfelelő tápanyagokat, és nemkívánatos anyagokat, például peszticideket, herbicideket és műanyagokat tartalmazhat. Használat megfelelően kiegyensúlyozott házi komposzt vagy megbízható forrásból vásároljon kiváló minőségű kereskedelmi komposztot.

Marék komposzt

Sterilizálja a komposztját

A komposztja majdnem készen áll. Nagyon fontos azonban, hogy a komposztot sterilizáljuk, mielőtt behoznánk a házba, és távol tartanánk a szarvasmarhákat, gombákat és baktériumokat. A megfelelően elkészített és átvilágított komposzt számos cserepes talaj építésének alapköve. Sterilizálása segít a káros baktériumok elpusztításában (a jó baktériumok megtartása mellett), a kártevők távol tartásában és a betegségek megelőzésében.

Szeretek komposztot előkészíteni a szobanövények talajához úgy, hogy nedves komposztot sütök a napon. Vagy használhat sütőt, és hagyja működni legalább harminc percig 180 ° F (82 ° C) hőmérsékleten. Figyelem, ez a módszer kissé büdös lesz!

Alternatív megoldásként vásárolhat sterilizált komposztot. Tárolja a megmaradt komposztot légmentesen lezárt tartályban a jövőbeni beltéri és magvető cserepes keverékekhez.

A komposzt kivételével az ebben a receptben szereplő többi talajösszetevő nem rendelkezik aktív biológiával, így vásárláskor hozzáadhatók.

A legjobb szobanövény talajmódosítások

Megvan az első számú összetevője, a komposzt. Szóval, mi kell még? A szobanövények számára a legjobb talaj előállításához a megfelelő összetevőket kell beépítenie. Ezek az összetevők együtt alkotják a szobanövény-talaj receptemet, de ha a jelenlegi talaja nem teljesít jól, nagyszerű szobanövény-talajmódosításokat is végeznek.

kígyó növény cserepes talajjal

Sphagnum tőzegmoha alternatív

A Sphagnum tőzegmoha természetes előfordulású, nedvességtartó anyag, amely mentes a növényi kórokozóktól, a gyommagtól, az ásványi sóktól vagy a nehézfémektől. A sphagnum tőzegmoha betakarítása azonban számos fenntarthatósági kérdéssel jár, amelyeket figyelembe kell venni.

A tőzegmoha lápokból származik, amelyek kiválóan felszívják és tárolják a szenet az éghajlatváltozás csökkentése érdekében. Betakarításukkor ez a szén felszabadul.

Ezenkívül a tőzeglápokban számos vadon élő állat és növényfaj is él. Sajnos sok országban túlzottan betakarították a tőzegmohát, és a fenntartható betakarítási gyakorlatok javítása is évekig tart, miközben rengeteg szén szabadul fel.

A fenntarthatósági kérdéseken túl a sphagnum tőzegmoha is nagyon savas és nehezen hidratálható. A savas pH, az újrahidratációs kérdés és a fenntarthatósági aggályok elég erős okok arra, hogy tőzeg alternatívát alkalmazzanak. A kókuszdió kókuszrost vagy fás anyagok, mint például a fűrészpor, a komposztált kéreg vagy a farost, helyettesítik ezt a receptet.

Tudjon meg többet arról, hogy miért van szükségünk tőzegmoha alternatívákra, valamint megragadhatja az Barkács tőzeg a leg alternatívabb itt.

Féregöntvények

A féregöntvények féreg által emésztett szerves anyagok AKA vermikompost. Tápanyagokban gazdagok és sok mikrobát tartalmaznak. A féreg öntvények megtartják a talaj tápanyagát és nedvességét, lehetővé téve mindkettő számára, hogy a növények felszívódása érdekében elérhetőbbek legyenek. A férgek kiszűrik a nehézfémeket és a szennyeződéseket a talajból, ami az öntvények kiváló műtrágyája az organikus kertek számára. Csomagolt féregöntvényeket vásárolok, nem pedig azokat, amelyeket otthon készítek, hogy biztosan ne hozzanak be baktériumokat, gombákat, kártevőket vagy más szervezeteket. A vermikompostom helyett a külső növényeket táplálom.

Perlit

A perlit egy természetesen előforduló vulkanikus üveg, amely nagyon porózus és könnyű. Hevítve felpuffad és úgy néz ki, mint a hungarocell golyója. A talajhoz adják, hogy növelje a vízelvezetést és a levegőztetést, így a talaj könnyű és szabadon folyik. Jó lehetőség zamatos / kaktusz keverékhez, gyökérdarabok szaporításához és konténerkertészkedéshez.

Vermikulit

A vermikulit a természetben előforduló ásványi anyagok csoportja, amelynek pelletekké (forgácsokká) történő feldolgozása szivacsos szerkezetű. Felszívja és megtartja a nedvességet és levegőzteti a talaj szerkezetét. A vermikulit pH-értéke semleges, és gyakran alkalmazzák a kiindulási keverékekben. Kizárólag kertészeti minőségű vermikulit használható talajok cserepezésére.

Homok

A homok finom szemcsés kőzet, amely szerves anyagokkal párosítva javítja a vízelvezetést. A túl sok homok a talajban befolyásolhatja a talaj szerkezetét és csökkentheti az áteresztőképességet. Keressen kertészeti vagy játékhomokot cserepes keverék összetevőként, mivel a tengerparti homok tartalmazhat sót, üveget és műanyagot.

díszes cserepes szobanövény

A szobanövények legjobb talaja

Fogja meg a szobanövény talajomra vonatkozó információkat az alábbi receptkártyán.

Ne feledje, hogy ez a keverék beltéri trópusi növényekre vonatkozik. Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt összetevők sterilek, hogy elkerüljék a növényi kártevők és betegségek bejutását.

A szobanövény talaj receptje, amelyet a növényei szeretni fognak

Tápanyagokkal csomagolva ez a 6 összetevő tökéletes cserepes keveréket biztosít beltéri növényeinek.

Szobanövény talaj recept beltéri növény


Source link


37 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok