Házunk takarítási ütemezése és nyomtatható ellenőrzőlista

Avatar Gadam | 2021.01.13. 63 Views 0 Likes 0 Ratings

63 Views 0 Ratings Rate it

A ház takarítási ütemterve fantasztikus módja annak, hogy csökkentse a túlterheltséget, amikor a ház tisztán tartása szükséges! Ez a kinyomtatható fájl segíthet végigvinni a takarítási folyamatot, és észben tarthatja otthonát.

Ingyenes nyomtatható háztisztítási ellenőrzőlista

Pár hónappal ezelőtt megosztottam egy Instagram-történet tisztítottam a fürdőszobánk padlóját, és mindannyian voltatok ide érte. Kiderült, mintha látnád, ahogy súrolom a dolgokat!

Haha! Félretéve azt gondolom, hogy az a visszhangot váltotta ki, hogy valódi ember vagyok, valódi WC-ket kell takarítani, akárcsak mindenki.

Kicsit bekukkantott a függöny mögé, hogy hogyan működik az otthonunk, és az a tény, hogy az összes takarítást magunk végezzük.

És sokan kértétek a ház takarítási ütemtervének lebontását, ezért jobban teszünk nektek: a ház takarítási ütemtervünk és a nyomtatható ellenőrzőlista hogy takarítás közben is letöltheti.

Mielőtt belevágna, győződjön meg róla, hogy megragadta-e a letölthető anyagunkat gyerekek házimunkája így ők is tudnak segíteni! Nézze meg ezeket is 13 termelékenységi tipp hogy levegye a stresszt és elárasztja a napjait.

Rózsaszín kanapé ülősarok egy otthoni irodában

Miért kell egy ház takarítási ütemezése?

Kezdjük egy kis háttértörténettel. Egész életemben takarítottam a saját otthonom, kivéve körülbelül egy évvel Maggie születése után. Lenyűgözött és ezért takarítottunk egy takarítást. Körülbelül 3 órán át minden második héten jöttek, és alaposan súrolták a házat.

Mindig magam csináltam a napi rendet, mosogattam, mosogattam stb. De azok az órák, amelyeket padlók és WC-k súrolásával töltöttek, teljesen felbecsülhetetlenek voltak.

Körülbelül egy év után elkezdtünk takarékoskodni, hogy Maggie-t óvodába küldjük, így felhagytunk a takarítással. Azonban úgy döntöttem, hogy megpróbálom a lehető legjobban tartani a menetrendjüket.

Körülbelül két év telt el, mióta ezt megtettük, és eddig ez a folyamat nagyon jól működik a családunk számára. Meg akartam találni egy módot, amellyel tisztán tudnám tartani a házunkat anélkül, hogy elárasztanám vagy megemészteném. Tehát itt van a ház takarításunk menetrendje.

ház takarítási ütemterve

Házunk takarítási ütemezése

Napi

Két kisgyermekes játék, és nem mindig vagyunk rajtunk, de igyekszünk minden nap rendetlenség nélküli házzal zárni. Dolgozunk a gyerekekkel, hogy megtanítsuk őket takarítani menet közben (azaz el kell tüntetniük az egyik rendetlenséget, mielőtt újabbat csinálnának).

Körülbelül 5 percet veszünk igénybe családként lefekvés előtt, hogy mindent megtisztítsunk, amit csak lehet.

A játékokat megtisztítják, az edényeket elteszik stb. Mindenki bejár és viszonylag gyorsan megy.

Mint mondtam, nem mindig tökéletes, de még a rendrakási kísérlet is megakadályozza, hogy a hét folyamán a dolgok egymásra rakódjanak.

tiszta sárga csempe padló a fő fürdőszobában

Heti

Itt kezdődik a ház takarításának ütemezése. Péntek a mosodai napom. Mivel otthon dolgozunk, képes vagyok egész nap be- és kikapcsolni a ruhaneműket.

Péntekenként általában körülbelül 4-5 ruhanemű ruhaneműnk van az összes ruhánk és a törölközők / ágyneműk között.

Végigfuttatom őket, és csak a tiszta ruhákat hagytam az étkezőasztalon, a nap végéig, amikor egyszerre hajtogattam. (Batch dolgozik a győzelemért!) Minden második héten ágyneműt cserélünk.

Van ez a dolog, amit „Tidy Fridynek” hívunk. (És igen, pénteken kívül hagytam az „a” -t, hogy rímeljen. Ne ítélj meg, a rímek miatt kevésbé tűnik tisztításnak és inkább szórakozásnak. 😉)

Pénteken, a nap végén felrúgjuk a mindennapi rendrakási rutinunkat, és megbizonyosodunk arról, hogy minden el van helyezve és tiszta.

Ennek két oka van: először is tiszta házzal szeretem kezdeni a hétvégét. Másodszor pedig minden második szombat a súrolás napja.

tiszta vendég fürdőszoba

Minden másik héten

Ha takarítási hét van, akkor megpróbálok behatolni néhány házimunkába pénteken, hogy a szombat gyorsabban menjen. Általában a ház összes szobáját leporolom, hogy az szerepeljen a listán. Néha, ha szerencsém van, a porszívózást is be tudom szorítani.

Egyébként minden második szombat reggel takarítunk és alkalmazzuk a ház takarítási ütemtervét.

És itt van a mi nyomtatható tisztítási ellenőrzőlista jól jön! Megtalálja a bejegyzés alján!

Fiú nagy gyerekszoba ötletei

TISZTÍTÓ RUTINOM

Ha előző nap leporoltam, a fürdőszobákban kezdem. Nekünk három van. Az Instagramon sokan azt mondtátok, hogy minden fürdőszobában vannak tisztítószerek. De szívesebben hordok magammal egyetlen takarító papírt.

Van egy kis kosaram, amelyet a kedvenc tisztítószereinkkel, rongyainkkal és kesztyűinkkel elláttam. (Mindig viselek kesztyűt, vagy a kezem kiszárad és megreped!)

Tehát mindent leellenőrzök a fürdőszobák listájáról, majd átköltözök az olyan extra helyiségekbe, mint a Mosoda vagy az Iroda, hogy véletlenszerű mosogatókat vagy felületeket kapjak.

Megpróbálom késleltetni a konyhát az utolsóig, mert nagyobb az esély, hogy hosszabb ideig tiszta marad, ha várok. Amint a gyerekeknek ételt készítünk odabent, kész.

Miután minden be van jelölve, az összes padlót megbeszélem. A konyhában keményfa van csempézett fürdőszobával és linóleummal, ezért általában a teljes padlót (beleértve a szőnyegeket is) porszívózom.

Aztán visszamegyek, vagy a felszíntől függően vagy pormosót, vagy felmosót. A fürdőszobák padlóit csinálom, amikor befejezem az egyes fürdőszobákat. Akiket old school-ban csinálok, kezemen és térdemen, egy palack tisztítószerrel és egy ronggyal.

tiszta gyerekszoba a házban, sárga szekrényajtókkal

Szezonálisan

Mindenképpen van néhány olyan dolog, amelyet nem minden takarítási napon kezelünk a házak takarításának ütemtervén, amiket csak belenyomok, amikor eszembe jut.

Ilyenek például az alaplapok portalanítása, a fagyasztó tisztítása stb. Igazság szerint valószínűleg ritkábban végeznek, mint kellene, de hé, ebben jól állok.

Mennyi ideig tart a ház takarítása?

Mindent összevetve, ha mindent egyedül csinálok, akkor kb. 2,5 órába telik. Ha előző nap porolok és / vagy porszívózom, vagy ha Ryan teszi nekem a padlót, akkor az egész lista kevesebb, mint két órát vesz igénybe.

Nyilvánvalóan az otthoni méret befolyásolja az időt. 3 hálószobás, 3 fürdőszobás otthonban lakunk, két nagy lakóterülettel és étkezővel. Valószínűleg azt találja, hogy a fürdőszobákban töltik az idő nagy részét, így több vagy kevesebb fürdő megváltoztatja az idővonalat.

Ez vonatkozik a minden második héten szokásos takarítási ütemezésemre. Ha valami szezonális vagy havi adatot adok hozzá, például az alaplapokat, akkor ez nyilvánvalóan egy kicsit tovább tart.

De mindent összevetve a ház takarítási ütemterve segít abban, hogy megszervezze úgy, hogy a házimunkája közel sem tartson annyi ideig, mint gondolja.

Továbbá, most, hogy a gyerekek idősebbek, annyira tudnak segíteni! Ez csökkenti a saját időm is.

Töltse le a ház takarítási ütemtervét

Az alábbi linkre kattintva letöltheti a háztisztítási táblázatot és az ellenőrzőlistát!

Az ellenőrzőlistát otthonunk és néhány visszajelzés alapján hoztuk létre az otthon méretével és típusával kapcsolatban te neked is. Ha módosítania kell, egyszerűen adjon hozzá dolgokat az „Extrák” listához, vagy nyomtasson ki egy második táblázatot további helyiségekhez.

Ezeket is ajánlom önrétegző lapok ha laminálni és újrafelhasználni szeretné az ütemtervet.

És ennyi, banda! Remélem, hogy a takarítási táblázata és a ház takarítási ütemterve segít abban, hogy kevésbé érezze magát túlterheltnek a hely tisztántartásában. Ha bármilyen kérdése van, üsse meg velük a megjegyzéseket! xo

PS Szerezd meg Gyerekek házimunkája itt!

Aktív idő
3 óra

Teljes idő
3 óra

Nehézség
Könnyen

Becsült költség
2 USD

Anyagok

  • Nyomtatható ház takarítási ellenőrzőlista

Utasítás

  1. Töltse le és nyomtassa ki a ház takarítási ütemtervét.
  2. Adjon hozzá minden extrát a nyomtatott listához.
  3. Döntsön egy takarítási napon (azaz kéthetente súroljuk).
  4. Minden nap végén tegyen rendet otthonában a családjával. Szánjon 5 percet, és tegyen meg mindent, amit csak tud.
  5. Foglaljon mosodai napot hetente egyszer.
  6. A kijelölt takarítási nap előtti napon tegye rendbe házát. Ha teheti, poroljon és porszívózzon is.
  7. A takarítás napján kövesse az ellenőrzőlistát, hogy hatékonyan kezelje az egész házat.
Source link


63 Views 0 Ratings Rate it