Hogyan befolyásolta a pandémia az ABM költségvetését és céljait

Avatar Gadam | 2021.01.30. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

A COVID-19 járvány sok B2B marketingszakaszt arra késztetett, hogy a számlaalapú marketing (ABM) céljait és taktikáját megváltoztassák, alapján legújabb kutatások ITSMA és a ABM Vezetői Szövetség.

A jelentés 2020 augusztusában és szeptemberében végzett felmérés adatain alapult a B2B technológiai és üzleti szolgáltató vállalatok 420 marketingese között.

A megkérdezett marketingszakemberek mintegy 42% -a szerint ABM üzleti céljaik megváltoztak a világjárvány miatt, 54% -uk szerint célkitűzéseik nem változtak, és 4% -uk nem biztos.

ABM taktika: Covid hatása


Azok a marketingesek, akik megváltoztatták ABM taktikájukat a járvány miatt, 49% szerint a növekvő üzlet meglévő számlákkal sokkal fontosabbá vált, és 37% szerint a konkrét főbb lehetőségek támogatása sokkal fontosabbá vált.

A járvány néhány B2B marketingszakembert arra is késztetett, hogy alkalmazzák az új ABM taktikákat. Különösen sokan azt mondják, hogy az ABM stratégia részeként virtuális eseményeket, virtuális találkozókat és webes szemináriumokat kezdtek el tartani.

Tevékenységalapú költségvetés-tervezés: Covid hatása

A B2B marketingszakemberek mintegy 30% -a szerint ABM-költségvetésük csökkent a járvány miatt, 26% -uk szerint növekedett, és 44% -uk szerint nem történt változás.

A kutatásról: A jelentés 2020 augusztusában és szeptemberében végzett felmérés adatain alapult a B2B technológiai és üzleti szolgáltató vállalatok 420 marketingese között.


Source link


20 Views 0 Ratings Rate it