Hogyan hívja meg hideg állásbehívót (és miért kellene)

Avatar admin | 2021.07.10. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Hogyan hívjuk meg az állás-toborzót (és miért kellene) cikkhez

Fénykép: NabuPhotoBank (Shutterstock)

A legutolsó Munkaügyi Statisztikai Hivatal a jelentés szerint az Egyesült Államok 850 000 munkahelyet adott hozzá júniusban, és ki tudja – oezek közül lehet az álmai munkája! Vagy az álmai munkája lehet olyan, amelyet még nem pótoltak ki, de esetleg legyen, ha a megfelelő cég döntéshozói csak rólad, a képességeidről és a céljaidról tudtak.

Függetlenül attól, hogy ideális munkája „bármi más”-e a jelenlegi mellett, vagy valami hiperspecifikus, valószínűleg sok időt tölt el nyitott pozíciós hirdetések vonóhálójával, lesve LinkedIn, vagy akár pénzt kioszt a listaszerverekhez és adatbázisokhoz, amelyek olyan szerepekre mutathatnak meg, amelyek kitöltését igénylik.

Van valaha celgondolkodva egyenesen a forráshoz és a reklámozáshoz saját magad ahelyett, hogy megvárnák, amíg a felvételi menedzser közzéteszi nyitott koncert? Persze, ez gömbölyű lépésnek tűnik – de a munkáltató igen mint gömbölyű mozdulatok, és ha nem, akkor ez jó jel lehet Ön és a cég amúgy sem felel meg egymásnak. Igen, beüthet egy toborzót, és ütemezheti az idejét, amint azt a biz-ban mondjuk: „ugorj hívásra”.

Tim Sackett, a kontingens személyzeti cég vezérigazgatója szerint így teheti meg HRU Tech és szerzője A tehetségjavítás: vezetői útmutató a nagy tehetségek toborzásához.

Szerezd meg a megfelelő toborzó nevét

Szánjon komoly időt arra, hogy rájöjjön, ki az az érdekelt cég legjobb kapcsolattartója.

„Hogyan találja meg őket? Valószínűleg a LinkedIn, és átkutatta a vállalatot és az alkalmazottakat, akik abban a cégben dolgoznak, majd felkérik az adott cég toborzóit, hogy csatlakozzanak. “ Sackett azt mondja, “Vagy kapcsolatba lépni valakivel abban a cégben, amely a kívánt típusú munkát végzi, és megkérdezni tőle, melyik toborzó támogatja a részlegüket / osztályukat / helyüket.”

Itt az ideje elkezdeni a hálózatot – még ha csak online is. Ha az álláskeresési zónában tartózkodik, valószínűleg már megnézi a vállalatok GlassDoor áttekintéseit és a magas beosztású alkalmazottak LinkedIn profiljait. Menj tovább egy lépéssel, és fordulj oda valakihez, még akkor is, ha nincs látszólagos bérleti képességük.

Mondja, hogy könyvelő szeretne lenni egy nagy cégnél. Tegye magát annak a cipőjébe, aki már ott könyvelő. Persze, elfoglaltak az álmod és mindennel, de rendes ember, akárcsak te, és hízelgőek lehetnek – vagy egyszerűen kíváncsiak -, ha felbukkan a postaládájukban, és valami irányt keres. Eltarthat egy ideig, mire felmerül a bátorság, hogy idegentől kérje a toborzó nevét, de valójában csak néhány másodpercbe telik, amíg válaszolnak vele. Ideális esetben valamiféle pénzbeli jutalmat kapnak az új bérlet átadásáért, így a tiszta jóakarattól eltérő okok miatt hajlamosabbak lehetnek segíteni egy képzett álláskeresőt, mint gondolná. Használja ezt előnyére.

Vagy tényleg tudott legyen benne a jó akaratért.

“A LinkedIn-en a legtöbb ember hajlandó segíteni a kapcsolattartásban, ha ugyanabban a szakmában vagy ugyanazon a földrajzi területen élsz, vagy – még jobb – iskolájuk egyik diákja.” Sackett azt mondja.

Hogyan kell nyúljon egy munkához toborzó

Miután megkapta a megfelelő toborzó nevét, valójában hozzá kell fordulnia. Ez félelmetes lehet, ezért a legjobb, ha felkészülten érkezel.

Győződjön meg arról, hogy az önéletrajz aktuális-e, csakúgy, mint bármely más anyag, amelyre szüksége lehet a speciális készségek népszerűsítéséhez, például portfólió vagy orsó. Ha nem tudta biztosítani a toborzó közvetlen számát, vagy különösen fél a telefonhívásoktól, készítsen egy e-mailt, amely tartalmazza a vonatkozó mellékleteket és linkeket, de nem borítja el őket az élettörténetével. (És kérem, dolgozzon a telefonhívásoktól való idegenkedésen.)

Szeretne egy-egy alkalmat kapni ezzel a toborzóval az ügyének elkészítéséhez, ezért nem kell teljes motivációs levelet, hivatkozási listát vagy kétségbeesett könyörgést benyújtania az első feljegyzéshez. Csak annyi információt adjon meg, amely igazolja, hogy Ön képesítéssel rendelkezik, majd kérje meg őket, hogy forduljanak hozzád a csevegés elérhetőségével.

Ha eleve megkapja a telefonszámot, hagyja ki az ütemezési e-mailt, és mentse az írásos tájékoztatást a nyomon követéshez. Legyen közvetlen. Mutasd meg, mennyire elszánt és ambiciózus vagy, közvetlenül csengetve őket, de az önéletrajzodat és az anyagokat tartsd kéznél referenciaként.

“Készen áll arra, hogy üzenetet hagyjon!” Sackett azt mondja. – Kilencvenkilenc százalék a toborzók közül nem azért veszik fel a hideg hívásokat, mert nem akarnak beszélgetni vagy nagy tehetségeket találni, hanem azért, mert a napjukat a már megtalált emberek ütemezett szűrésével töltik meg. Ennek tudatában üzenetének érdeklődésre kell késztetnie őket arra, hogy miért válasszanak téged az ütemezett hívások közül. Magyarázza el, milyen álláspontot érdekel, és legyen a lehető legpontosabb, mivel a legtöbb toborzó 25-50 különböző munkát végez egyszerre! “

Írjon előre egy szkriptet a hangpostaüzenetéhez. Könnyű pályán kívül kanyarogni, megismételni önmagát, vagy kihagyni a legfontosabb részleteket menet közbeni felvétel közben – különösen, ha ideges vagy, és nagy a tét. Üdvözölje őket név szerint, mondja meg hívásának célját, kérje meg őket, hogy küldjék vissza az üzenetet a saját elérhetőségükre egy csevegésre, köszönjék meg idejüket, és hagyják meg elérhetőségét. Bumm, leszögezted.

Mit mondjak a toborzónak

Miután a toborzó válaszolt az Ön e-mailjére vagy üzenetére – vagy bizonyos esetekben egyszerűen felvette a hideg hívását, és beszélgetni kezdett veletek – itt az ideje, hogy ügye legyen.

Innentől kezdve úgy bánj a beszélgetéssel, mint bármely állásinterjún, annak ellenére, hogy egy kis szerepváltást tettél, és valójában ezúttal az agresszor voltál. Használja önéletrajzát és korábbi munkáját referenciaként, és világosan, határozottan állítsa meg, miért akar a vállalatnál dolgozni. Kérdezd meg, vannak-e olyan nyitott szerepek, amelyekre a képességeid megfelelnek, ha a toborzó ismeri a sorban megnyíló munkahelyeket, és mit ajánlana a kapcsolattartáshoz, ha nincsenek azonnal elérhető munkák .

Még akkor is, ha nincsenek kitöltetlen helyek a cégen belül, most egy toborzó radarján tartózkodik. Ha rendelkezel megfelelő tapasztalattal és készségekkel, akkor nem felejtenek el téged – különösen azért, mert a munkához azért vállalkozol, hogy megtaláld őket, bemutatva szívósságát, miközben sokkal könnyebbé teszi munkájukat.

Utánkövetés

Nem számít, hogyan zajlik a beszélgetés, kövesse utána, hogy megköszönje a toborzó idejét és megismételje elkötelezettségét a cégnél való alkalmazás iránt. Ha a kezdeti megismerése hívás volt, nem e-mail, győződjön meg arról, hogy az Ön utánkövető üzenete tartalmazza a telefonon megbeszélt önéletrajzot és anyagokat, hogy áttekinthessék és remélhetőleg továbbítsák a cég.

Ha egy idő telik el anélkül, hogy a toborzó bármilyen kommunikációt folytatott volna, lőjön nekik egy e-mailt, és kérdezze meg, hogy álltak és változtak-e bármi a szervezeten belül.

Amikor valami újat ér el, előléptetést szerez, vagy akár munkahelyet vált, barátságos megjegyzésben közölje velük. Minél naprakészebbek az anyagai, annál jobban teljesítenek, és minél kommunikatívabbak, annál nagyobb az esélye, hogy megtalálja a megfelelő illeszkedést ott, de a toborzónak tudnia kell az összes lényeges részletet, hogy ez megvalósulhasson.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok