Hogyan készítsünk fényképeket a drámákat megörökítő viharokról

Avatar admin | 2021.05.15. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a drámákat megörökítő viharok fényképezéséhez című cikkhez

Fénykép: John D Sirlin (Shutterstock)

Mindenkinek megvan a maga célja az életben. Egyesek számára hegymászás vagy regényírás. Mások számára rendkívüli időjárási fotókat készít, amelyeket később a helyi időjárás-jelentésük is bemutat. A probléma az, hogy a bejövő viharról vagy felhőalakzatról megfelelő minőségű képet készíteni nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Valójában az eredmények többsége nem nagyszerű.

De vannak módok a fejlődésre, és A KXAN Austinnak van néhány javaslata. Íme néhány tipp a változó égbolt drámájának megörökítéséhez.

Biztonságosan

Ennek magától értetődőnek kell lennie, de nem vagy profi vihar üldöző (hacsak nem az), és elsődleges prioritásod mindig a biztonságod legyen. Ne fényképezzen vagy videózzon vezetés közben. Ha érdekes módon néz ki időjárás közben, vagy előbb húzódjon meg, vagy az utas legyen a fotós.

Ellenőrizze a világítást

A más típusú fényképekhez hasonlóan a világítás is súlyos időjárási felvételeket készíthet vagy megszakíthat. Itt vannak az emberek KXAN javasolja a megfelelő megvilágítás biztosítása:

Ennek elkerülése érdekében a legtöbb okostelefon (ha a kameraalkalmazás automatikus beállításai vannak) lehetővé teszi, hogy a fénykép elkészítése előtt megérintse a képernyő különböző területeit a világítás beállításához. A sötét területre koppintva a kép egyes részei világosabbak lesznek, a világos területre koppintva pedig a kép egyes részei. Ugyanez vonatkozik a videóra is.

Ha lehetséges, kerülje a telefon (vagy a fényképezőgép) vaku beállításának használatát. Nem ez az idő.

Tartsa fókuszban

Ha a fotón valami közeli kép található – például egy nagy jégeső -, akkor a felvétel fókuszálásához ne felejtsen el egy-két további másodpercet használni. Itt van Ismét KXAN borravalóval:

A világítás beállításához hasonlóan a képernyő különböző területeinek megérintésével a kameraalkalmazásban a fókuszba kerülnek az érintett területek. Ha készen áll, érintse meg a fénykép tárgyát, hogy okostelefonjának fényképezőgépe csiszolódjon rajta. Ügyeljen arra, hogy a homályosság megelőzése érdekében a lehető legszabadabban álljon.

És ha a jégeső képének oka az, hogy szokatlanul nagy méretű, fontolja meg, hogy valami mást tegyen a keretbe a méretarány érdekében.

Használjon széles felvételeket a viharos égboltról

Ha valami igazán érdekes dolog történik az égen – például színes felhőminták naplemente idején vagy szivárvány -, akkor a kísértés az, hogy minden irányban nagyítson, hogy a lehető legközelebb nézzen. De ahelyett, hogy hasonlítanának egy tudományos tankönyv képére, ezek a fotók általában szemcsések és rosszabb minőségűek. Ehelyett ragaszkodjon széles lövésekhez.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok