Hogyan készítsünk papírsárkányt Házilag?

Avatar Gadam | 2022.05.11. 2032 Views 0 Likes 0 Ratings

2032 Views 0 Ratings Rate it

Hogyan készítsünk papírsárkányt

Nincs is jobb, mint papírsárkányt eregetni a szabadban egy napsütéses, szeles napon. És mi a legjobb? Egy saját készítésű papírsárkányt reptetni. Készítsd el.

Papírsárkány házilag

Hogyan készítsünk papírsárkányt? #1. Készítsd el a keretet

 1. A pálcikákkal készítsünk kis T alakot.

  Fogd az 51 cm hosszú botot, és tedd keresztbe a 61 cm bottal, hogy úgy nézzen ki, mint egy kis T. Ezek a botok fogják alkotni a sárkányod keretét.
  Ha nagyobb sárkányt szeretnél készíteni, használj hosszabb botokat. Csak győződj meg róla, hogy a vízszintes bot legalább 10 cm rövidebb, mint a függőleges. Nézd meg a fotót itt.

 2. A 2 pálcikát zsinórral és ragasztóval rögzítsd egymáshoz.

  A 2 darabot középen 1-2 alkalommal tekerjük körbe zsineggel. Ezután a zsinórt kössük meg egy kis csomóval, és a felesleges zsinórt vágjuk le ollóval. Tehetsz egy csepp szuperragasztót is a 2 darab közé, és összenyomhatod őket az illesztésnél, így extra biztonságosak lesznek.
  Ügyelj arra, hogy a pálcikák derékszöget zárjanak be egymással, amikor összeilleszted őket. A vízszintes pálcának egyenesen kell elhelyezkednie a függőleges pálcával szemben. Nézd meg a folyamatot itt.

 3. Minden pálca végére készítsünk 2,5-5,1 cm-es vízszintes bevágásokat.

  Ollóval készítsünk 1 bevágást minden pálca végére. Ezeknek a bevágásoknak vízszintesen, vagyis a pálca szélességében kell futniuk. Elég mélyek legyenek ahhoz, hogy a vitorla rögzítéséhez használt zsinór beférjen. Ha nagyon vékony rudakat és zsinórt használsz, akkor a rovátkák készítése helyett lyukakat is szúrhatsz a rudak végébe. Nézd meg a mozdulatot itt.

 4. Feszítsd meg a zsinórt a keret körül.

  Hurkold a zsinórt a keret felső bevágása köré, és tekerd egyszer a bot köré. Ezután húzd át a zsinórt a keret jobb végén lévő bevágáson. Nyújtsd a zsinórt a keret alsó végén lévő bevágásig, majd a keret bal végén keresztül. Végül tekerd a zsinórt 1-2 alkalommal a keret felső vége köré. A felesleges zsinórt ollóval távolítsd el.
  Kétszeresen ellenőrizd, hogy a zsinór feszes, de nem túl szoros-e, hogy a pálcák ne hajoljanak meg.
  A zsinór segít a keretnek megtartani az alakját, ahogy a sárkányod a levegőben szárnyal. Nézd meg a folyamatot itt.

Hogyan készítsünk papírsárkányt

Hogyan készítsünk papírsárkányt? #2. Mérd le és vágd ki a vitorlát

 1. A vitorlához használj műanyag zacskót, papírt vagy 100 cm széles szövetet.

  Itt kreatív lehetsz. Egy nagy, fehér szemeteszsák remek választás, mivel tartós lesz és könnyen díszíthető. Vagy használhatsz erős fehér kontaktpapírt vagy újságpapírt. A vitorlának szövet is megfelelhet, bár annak vastagnak és erősnek kell lennie, hogy a vitorla erős legyen. Nézd meg a képet a folyamatról itt.

 2. Fektesd a keretet a vitorlára.

  Terítsd szét a vitorlához használt anyagot laposan a földön. Ezután helyezd a keretet a vitorla közepére. Nézd meg a képet róla itt.

 3. Rajzold meg a keretet egy vonalzó és ceruza segítségével.

  Helyezd a vonalzót a keret tetejére, majd a pálca végére a keret jobb oldalán. Egy tollal vagy ceruzával húzz egy átlós vonalat a felső végétől a jobb oldali pálca végéig. Ezt ismételd meg a keret jobb végétől a keret alsó végéig, valamint az alsó végétől a bal végéig. Befejezésül húzz egy átlós vonalat a bal végétől a keret felső végéig. Ha kész vagy, egy gyémánt alakú vitorlának kell lennie a vitorlán, a kerettel a gyémánt közepén. Csekkold itt a képet.

 4. Vágd a gyémántot 5,1 cm-rel szélesebbre, mint a körvonal.

  Vágd ki ollóval a gyémántot, hagyva egy kis helyet a körvonal körül, hogy a vitorlát könnyen a keretre tudd tekerni. Most már egy szép, tiszta gyémánt vitorlának kell lennie, amely szorosan illeszkedik a kerethez. Nézd csak. Itt ellenőrizheted.

 

Hogyan készítsünk papírsárkányt? #3. Szereld össze a papírsárkányt

 1. Hajtsd a vitorla szélét a keret fölé, és ragasztószalaggal rögzítsd.

  Futtass egy vékony csík szuperragasztót a keretre, és nyomd a vitorla szélét a keretre, hogy a helyén maradjon. Használhatsz maszkolószalagot vagy elektromos szalagot is a vitorla rögzítéséhez a kerethez, a szélét a vitorla belső oldalára ragasztva. Ellenőrizd, hogy a vitorla szorosan ül-e a vázon. Nézd meg a képet itt.

 2. Csatlakoztasd a repülő zsinórt.

  Használj legalább 51 cm hosszú zsinórt a repülő zsinórhoz. Szúrj egy kis lyukat közvetlenül a 2 bot találkozásának helye fölött egy ollóval. A lyuknak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy beférjen a repülő zsinór. Ezután húzd át a repülőzsinór egyik végét a lyukon, és kösd szorosan a keresztpont köré. Hagyd a repülő zsinórt szabadon lógni, amíg befejezed a sárkány többi részét. Ezután a repülő zsinórhoz további zsinórt adhatsz, hogy a karod hossza és magassága alapján hosszabb legyen. Néha az is segíthet, hogy a sárkány egyenesebben repüljön, ha több zsinórt adsz a repülő zsinórhoz. Nézd meg, miről van szó itt.

 3. Készíts sárkányfarkat egy 1,8 m hosszú, vastag zsinórból.

  A farkat a váz alsó végéhez rögzítsük, többször átkötve a vázon és szorosan megkötve. A farokhoz vastag zsinórt vagy egy szövetcsíkot használj. Válassz a vitorlád színével megegyező színű zsinórt vagy ruhát, hogy a sárkányod szépen nézzen ki a levegőben. Nézd meg képen itt.

 4. Ragassz ruhadarabokat vagy szalagot a papírsárkány farkához kb. 30 centinként.

  Használj 2-3 db 5,1-7,6 cm hosszúságú darabokat. Kössük őket a farokra egy kis csomóval, és hagyjuk, hogy a zsinórról lelógjanak. A szövet- vagy szalagdarabok segítenek a farok egyensúlyban tartásában, és biztosítják, hogy a sárkány egyenesen repüljön. Nézd csak a képet itt.

 5. Díszítsd a sárkányt filctollal vagy színes papírral.

  Légy kreatív, és írj inspiráló szavakat vagy mondatokat a sárkányodra filctollal. Próbálj meg színes papírból készült formákat, például örvényeket, háromszögeket vagy köröket ragasztani a vitorlára. A sárkányra ráírhatod a neved, így láthatod a neved a levegőben repülni. Nézd meg, hogyan készül. Itt a kép róla. 

 6. Próbáld ki a sárkányt olyan helyen, ahol nincsenek fák vagy villanyvezetékek.

  Keress vízközeli területet, mivel ott jó szél fúj a sárkányrepüléshez. Tartsd erősen a sárkány zsinórját, és fuss a szél irányába. Ezután futás közben engedd el a sárkányt, felfelé tolva azt a szélbe. Használd a repülő zsinórt, hogy a sárkányt a levegőben tartsd. Egész pontosan így. Kép.

Hogyan készítsünk papírsárkányt? Videós útmutató

Forrás: How to Make a Kite: 14 Steps (with Pictures) – wikiHow


2032 Views 0 Ratings Rate it