Hogyan készítsünk portfóliót, ami elad?

Avatar Gadam | 2022.05.06. 547 Views 0 Likes 0 Ratings

547 Views 0 Ratings Rate it

hogyan keszitsunk portfoliot

A portfóliókészítés tízparancsolata. Mit tegyél bele? Hogyan építsd fel úgy, hogy megsokszorozd a bizalmat leendő ügyfeleid felé, és kelts vérprofi hatást? Ebben segítünk.

Hogyan készítsünk portfóliót?

A portfóliód lehet online vagy offline is. Azonban gyomrost adnál magadnak, ha nem készítenél online változatot. Külön remek hír, hogy ezt akár egy használt számítógép segítségével is elkészítheted. Így ezt járjuk körbe a Canva képszerkesztő program szakértőinek tanácsaira alapozva.

A portfóliókészítés 10 parancsolata:

 1. Ne rakd bele az összes munkádat!

  Ne adj hozzá mindent, amit valaha is létrehoztál. Szánj időt arra, hogy átnézd az összes darabot, zárjon ki mindent, amire nem vagy büszke, vagy nem gondolsz rá a legjobbakként. Gondolj úgy a portfóliódra, mint a legnagyobb slágereidre – ami nemcsak az elvégzett munkát tükrözi, hanem azt is, amit a jövőben szeretnél elvégezni.

 2. Csak a legütősebb darabokat tedd a portfóliódba

  Ezek azok a projektek, amelyekről tudod, hogy sikeresek voltak, csodálatos értékeléseket kaptak és kiváló eredményeket értek el.

 3. Fókuszban a változatosság

  Ne csak egy tervezési formát használj, például a webhelytervezést vagy az illusztrációt. Mutasd be a teljes repertoárod legvonzóbb darabjait.

 4. Döntsd el előre, hány darabot tartalmazzon a portfóliód

  A minőséget válaszd, ne a mennyiséget. Általánosságban 10 – 20 darab elfogadható. Nem számít, milyen nagyszerű a munkád, a néző mindig csak néhány projektre kattint, mielőtt továbblépne.

 5. Nyomtatott portfóliód legyen inkább?

  A legtöbb tervező manapság online portfóliókat használ. De a személyes interjúkhoz – különösen, ha nyomtatási tervező vagy – meg kell fontolnod egy nyomtatott portfólió létrehozását.

 6. Nagyobb felbontás – Nagyobb láthatóság

  Előfordulhat, hogy egy olyan kép, amely jól néz ki a laptop képernyőjén, homályosan látszik egy számítógép-monitoron. Ezért ragaszkodj a legjobb minőségű képekhez a portfóliódban.

  Ráadásul a tiszta közeli felvételek tökéletesek a közösségi médiában való megosztáshoz is, drámai hatást keltenek, és kiváló minőségű megjelenést kölcsönöznek portfóliódnak.

 7. Maradj naprakész

  A trendek, a technikák és a technológia gyorsan változik, ezért a portfóliód ne tartalmazzon semmit, amit 3 évnél régebben készítettél.

 8. Ne használj flash-t vagy animációt az online portfólióban

  A parallaxis vagy más görgetési funkciók elfogadhatók és nagyon divatosak – de minden bonyolultabbat el kell kerülni. A portfóliód legyen letisztult. Ha slider-t is használsz hagyd, hogy a néző a saját tempójában kattintson.

 9. Hangold össze a darabokat

  Ez nem jelenti azt, hogy az összes webdesignt és az összes logót össze kell csoportosítanod. Nézd meg, hogyan működnek együtt a színek, a vonalak és a szögek.

 10. Tedd érdekessé a portfóliót

  Ha csak egy PDF formátumú magazin vagy plakát van a birtokodban, amit terveztél, keress online mockup forrásokat, mint például a Graphicburgert. Ott ingyenesen letölthetsz rétegelt PDF-fájlokat, amelyekbe beledobhatod a grafikádat, hogy úgy nézzen ki, mintha fotóst béreltél volna fel. Ezek tökéletesek weboldalakhoz és alkalmazásokhoz. Nem elfogadható, ha egy webhelyről képernyőfotót készítesz.

Profi Portfólió Példák – Inspirálódj

 

Forrás. Canva.Com

Együttműködésben: https://www.furbify.hu/szamitogep


547 Views 0 Ratings Rate it