Hogyan készítsünk természetes ajakbalzsamot SPF -el?

Avatar admin | 2021.07.31. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A legtöbben emlékszünk arra, hogy a napfény hatására a naptejre kenjünk, de mi a helyzet az ajkainkkal? Igen, az ajkaid leéghetnek! Szerencsére a megoldás egyszerű: készítsen egy adagot ebből a DIY teljesen természetes ajakbalzsamból, SPF-el.

Fényvédő ajakbalzsam

Mielőtt elindulna a napra, lefedi a bőrét fényvédővel? Mi van az ajkakkal? Ha a bőrére szánt fényvédő krémet közvetlenül az ajkakra kenjük, az nem túl jó ízű. Ráadásul kiszárítja az ajkakat és tompítja a ragyogást.

Ehelyett próbálja ki ezt a házi készítésű fényvédő ajakbalzsamot SPF -el. Védi ajkait, csókosan puhává varázsolja, és teljesen természetes összetevőkből készül!

Kell -e SPF -nek lennie az ajakbalzsamnak?

A legtöbb ajakbalzsam receptek Az olajok és a viasz eleve tartalmaz fényvédőt. Az év legtöbb napján biztos vagyok benne, hogy az ajkaim csak ezek használatával védettek. De a forró nyári hónapokban, amikor az UV -szint a tetőn van, előveszem a nagy fegyvereket: ezt a fényvédő ajakbalzsam receptet.

házi ajakbalzsam SPF -el a kagylók mellett

Számos természetes ajakbalzsam receptben használt összetevő bizonyos fokú SPF -et biztosít. Állítólag egyes olajok fényvédő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint pl málna mag olaj és olivaolaj.

Ez a recept egy alap ajakbalzsam receptből készült, lágy olajokkal, például búzacsíra és jojoba Shea vaj, amelyek mindegyike saját SPF tulajdonságokkal rendelkezik.

Illóolajok fényvédő ajakbalzsamban

Fontos megjegyezni azt is, hogy vannak olyan összetevők, amelyek felgyorsíthatják a nap hatását. A fototoxikus illóolajok jellemzően a citrusfélék családjába tartoznak (citrom, lime, keserű narancs, mandarinlevél és grapefruit).

Édes narancs olajazonban általában nem fototoxikusnak minősül, ezért szerepel ebben az ajakbalzsamban SPF -el. Vanília illóolaj szintén benne van, és az eredmény egy kellemes krémszínű íz.

diy fényvédő ajakbalzsam a kagylók között

Mennyi SPF van ebben az ajakbalzsamban?

A fényvédő vagy fényvédő termékek otthoni készítése szilárd módja a napvédelem hozzáadásának, és ezt használom a tiszta, szeplős (olvasható: könnyen égő) bőröm számára.

Ennek ellenére nem vállalnám a találgatást, hogy mi az SPF egy házi recept. én tud mondjuk, hogy évek óta a saját ajkamon használom ezt a receptet, és egyszer sem égettem meg.

Ráadásul jól érzem magam a receptben szereplő összetevők és a bőröm miatt. Általános hüvelykujjszabályom, hogy maradjak távol a naptól, amikor az UV legerősebb, és tegyem meg a lépéseket a bőröm (és az ajkaim) lehető legtermészetesebb védelme érdekében.

Mint minden otthoni recept esetében, teszteljen egy kicsit a bőrén, és nézze meg, hogyan reagál. Érzékenyek, terhesek vagy szoptatnak, és gyermekeknél alkalmazva óvatosan kell eljárniuk, és ellenőrizniük kell az egészségügyi szakember segítségét.Házi készítésű fényvédő ajakbalzsam csövek zsineggel összekötve

Fényvédő ajakbalzsam recept

Ez a recept hat standard méretű, SPF-es ajakbalzsamot készít. Ha többre vagy kevesebbre van szüksége, akkor ennek megfelelően módosíthatja a receptet.

Hozzávalók

Anyagok

Csináld meg!

 1. Először a következőképpen csepegtesse be az olívaolajat a körömvirágba ezeket az utasításokat.
 2. Mérje meg az összes hozzávalót egy kis dupla kazánban vagy egy török ​​kávéskannában. Szeretem használni a török ​​kávéskannát, mert öntőcsővel rendelkezik. Gyorsan felhevítem az olajokat, majd könnyen a csövekbe töltöm.
 3. Miután az olajok, viaszok és vaj összeolvadtak, kapcsolja ki a hőt és adjon hozzá illóolajokat. Keverjük jól össze egy kis spatulával.
 4. Amikor mindent alaposan összekevertünk, a török ​​kávéskannán lévő kifolyóval öntsük az ajakbalzsamot a csövekbe. Töltsön minden csövet a középső csavar helyére.
 5. Hagyja lehűlni az ajakbalzsamot, majd melegítse fel a maradék keveréket az edényben, hogy mindegyik csövet fel tudja tölteni. Az ajakbalzsam csövek két lépésben történő feltöltése biztosítja, hogy ne legyen nagy nyomott terület, lyukkal az ajakbalzsam közepén. Ha ez még mindig megtörténik, akkor mindig hozzáadhat egy kis ajakbalzsamot a depressziós terület tetejére, és öngyújtóval felolvaszthatja a többi ajakbalzsamra. Ha ez a recept csak saját használatra készült (és nem igazán érdekli, hogy néz ki), akkor először töltse fel mindegyik csövet; nem befolyásolja a végtermék funkcióját vagy hasznosságát.Hogyan készítsünk DIY fényvédő ajakbalzsamot

További nyári szórakoztató DIY szépségreceptek

Az aloe bőrápolástól az eperradírig sok szórakoztató módja van a nyári szépségreceptek elkészítésének. Íme néhány más, kreatív bőrápoló készítő legújabb receptje, amelyek fantasztikusan néznek ki, de elég egyszerűek egy kezdő számára.

DIY nyári szépségreceptek kipróbálásához

DIY ajakápoló SPF -el

Ez a természetes fényvédő ajakbalzsam olyan összetevőkből készül, amelyekben jól érezheti magát.

Utasítás

 • Mérjen meg minden összetevőt, kivéve az illóolajokat, és adja hozzá a dupla kazánhoz.

 • Olvasszuk össze a hozzávalókat alacsony lángon.

 • Kapcsolja ki a hőt, majd keverje hozzá az illóolajokat.

 • Miután az ajakbalzsam összetevői teljesen beilleszkedtek, óvatosan öntsük a keveréket az üres ajakbalzsam csövekbe.

 • Hagyjuk megszilárdulni, majd vigyük fel az ajkakra a napozás előtt!

Fényvédő ajakbalzsam


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok