Hogyan lehet felszerelni egy fürdőszobát?

Avatar Gadam | 2021.06.28. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

A kényelem és a kényelem érdekében gyakran nagyon kevés is elegendő – a helyes elrendezés, a jól elhelyezett világítás és az eszközök funkcionalitása. Ez a szinte univerzális képlet a fürdőszobára vonatkozik, még akkor is, ha ennek a szobának a mérete nagyon-nagyon szerény.

Hogyan kell felszerelni egy fürdőszobát

Ma már teljesen meg lehet teremteni a kis fürdőszoba egyedi kialakítását, különösen, ha kitűz egy célt, és átgondoltan közelíti meg a munkát, szó szerint figyelembe véve az összes finomságot és árnyalatot.

A fürdőszobák elrendezésének jellemzői

A bérházak esetében a fürdőszobák elrendezése mindig is az egyik legnagyobb kihívást jelentő kérdés volt. Egészen a közelmúltig az építőiparban a fürdőszobákat kisebb kényelmi követelményekkel rendelkező helyiségeknek tekintették. A csatorna és a vízellátó felszállók gyakran a fürdőszobán keresztül jutnak el. A kombinált fürdőszobát teljesen normálisnak tekintik, még a turistaosztály új generációja esetében is. A szoba, mint kötelező, de másodlagos hozzáállás fokozatosan csak a közelmúltban változott. Az új építőanyagok és technológiák használata számos tervezési probléma megoldását tette lehetővé.

A legtöbb fürdőszobához szabványos elrendezést alkalmaznak, amely szaniter berendezéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a kádat vagy a zuhanyt, a mosdót és a mosógépet mindig szigorúan egy vonalban kell elhelyezni, hogy minimalizálják a csatorna leeresztési pontjától a fő felszállóig tartó távolságot. A kis helyiségek, külön és kombinált fürdőszobák elrendezése csak egy fényforrás elhelyezését írja elő a helyiségekben, és nincsenek aljzatok az elektromos készülékek csatlakoztatásához. Az elszívó szellőzést általában mennyezeti elszívó nyílások vagy a falakban lévő szellőzők formájában valósítják meg. Ezzel szemben maga a szellőzőcsatorna kombinálható a WC vagy a konyha szellőzőcsatornájával.

Így a kis szobák vagy fürdőszobák a következő tulajdonságokkal rendelkezhetnek:

  • A szoba kis összterülete;
  • A jelenléte a standard telepített hideg és meleg vízipipa;
  • Nincsenek rejtett vezetékek elektromos készülékek csatlakoztatásához;
  • Egyetlen fényforrás a szobában;
  • Egy légtelenítő;
  • Hagyományos ajtótömb kifelé nyíló ajtókkal.

Komoly munkának még egy négyzetcentimétert is ki kell faragnia ilyen kezdeti adatokkal. Ahhoz azonban, hogy a szoba legalább vizuálisan nagyobb legyen, használhatja professzionális tervezők néhány trükkjét, például a kontrasztos csempék választékát.

A fürdőszoba felszerelése - könnyű

Melegítsen a fürdőszobában

A radiátor kiválasztásakor vegye figyelembe a beépítés típusát, méretét és a szoba természetes hőjét. A belső stílus másodlagos jelentőségű, bár ismert, hogy egy retro fürdőszobához jobb egy klasszikus fehér radiátort választani, mint egy ezüst, futurisztikus formájú dekoratív radiátort és fordítva. Érdemes olyan jó minőségű terméket is vásárolni, amely sok éven át szolgál. Phoenix radiátorok ma már elterjedtek. Jók, mert nagyon jó minőségűek, és a tervezésükben is nagy a választék.

Kis méretű, magas páratartalmú helyiségekben a radiátornak meg kell felelnie a meghatározott kritériumoknak. Megmondjuk, hogyan vásárolhat megfelelő hűtőt a fürdőszobához, és mire kell emlékeznie a telepítéskor. A lépcsős radiátor modelleket leggyakrabban a fürdőszobákba telepítik, de a dekoratív panel radiátorok is egyre népszerűbbek. Válasszon nedves helyiségekhez tervezett modellt – korrózióálló acélból, festett vagy porszórt bevonatból (a panelt horganyzottnak kell lennie).

A radiátor lehet víz (központi fűtésből), elektromos, vagy elektromos fűtéssel ellátott víz (ez hasznos például törölköző szárításához a fűtési évszakon kívül). Mindenkinek rendelkeznie kell a megfelelő fűtőkapacitással, hogy meghatározza, adja meg az eladónak a fürdőszoba méretét, jelentse az ablakot. Nézze meg a jótállási időt. Minél tovább tart, annál biztosabb lehet a radiátor minőségében és teljesítményében.

Az ideális formájú modell kiválasztása nem lesz nehéz a piacon kínált radiátorok sokfélesége miatt; a telepítéssel való komplex kapcsolat sok problémát okozhat. Figyelembe véve a fűtőberendezés jelenlétét a fürdőszoba kialakításában, garantálja a kényelmet és a higiéniát.


Forrás link


19 Views 0 Ratings Rate it