Hogyan lehet visszapattanni egy elutasítás után, és elhelyezni a megfelelő munkát

Avatar admin | 2021.07.11. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Kép a visszavágáshoz egy elutasítás után és a megfelelő munka megszerzéséhez című cikkhez

Fénykép: pezsgő (Shutterstock)

Ha megtalálta ezt a cikket, valószínűleg csak átesett valahol egy sor állásinterjún, úgy gondolta, hogy jól kijöttök a felvételi menedzserekkel, és nemcsak képzettek, hanem kiválóan illeszkedtek a vállalat kultúrájához, majd megsemmisítőek lettek – és talán megmagyarázhatatlan is-elutasítás.

Hé, megtörténik. Most szar, főleg hautálatos munkában vagy pénzügyi válságban van, de a remény azn ‘t teljesen elveszett. Íme néhány tanács azoktól az emberektől, akik ott voltak – mint elutasítottak és elutasítók.

Adjon időt magának arra, hogy rosszul érezze magát az elutasítás miatt

Rendben van, ha egy kicsit mozog. Valószínűleg sok munkát végzett az önéletrajzzal, kísérő levél, és az interjú, nem beszélve az összes időről, amelyet iskolába vagy épületbe töltött azok a készségek, amelyek miatt eleve kvalifikáltnak érezte magát. Ha lenne egy munka-összetör egy adott helyezze el azt a percet, amikor elolvasta felsorolva, most szívszorítónak érzed magad. Ez érthető, és ott’nincs ok zavarban hogy ideges.

Ashley Gross, a chicagói székhelyű, 26 éves internetes személyiség a Lifehackernek mesélt egy sor állásinterjúról és az azt követő elutasításokról, amelyeket a főiskolán kívül viselt meg. Spoiler riasztás: Végül jól – még jobbnál is jobb – lett, amikor beteljesülésre és pénzforgalomra talált jelenlegi karrierjében, de a kezdeti elutasítások után eléggé kiborult.

“Jól sírtam, magas lettem, ettem egy kis fagyit, majd másnap felébredtem, és azt mondtam, hogy” rendben, kibaszottul sikerülni fog, így megbánják, hogy ezt tették “- emlékezett vissza .

Lehet, hogy egy éjszakánál hosszabb öngondoskodásra van szükség, hogy túllépjen az elutasításon, ezért adjon magának kegyelmet, de ne feledje, hogy a gyász végén még mindig rengeteg esély van arra, hogy felvegyék.

Csatornázd az energiádat

Gross elmondta, hogy sorozatos elutasításai után szinte annak ellenére koncentrált a sikerre. (Hé, bármi is működik.)

“Folyamatosan kaptam ilyen ajtókat nagyon durván az arcomba” – emlékezett a lány. “Úgy voltam vele, hogy” azt fogom csinálni, amit akarok. Sikeres leszek. Szinte olyan volt, mint egy apró motivátor. ”

Használja az elutasítást „kicsinyes motivátorként”, ha ez beválik Önnek. Nevess el az elutasítás ábrás arcán. Bizonyítsd be rosszul.

Indokolja az álláskeresést

Amikor önéletrajzát küldi, vagy kényelmetlen öltönyben ül egy alkalmazottal szemben, úgy tűnik, hogy a jelentkezési folyamat rólad szól. Nehéz elképzelni a többi embert, akik versenyezhetnek vagy nem versenyeznek veled azért a szerepért, amelyet oly világosan látsz magadon, hogy biztonságban vagy, és jól teljesítesz ban ben.

Ez a helyzet: Valószínűleg jó néhány ember versenyez veled, függetlenül attól, hogy látod-e őket, vagy sem, és az interjút készítőks valószínűleg nem ad sok részletet róluk. (Nagyszerű lenne, ha más jelöltekről mesélnének Ön?)

“Sokszor, amikor nagyszerű jelöltekből álltam, csak egyet választottam” – mondta Richard Joanis, aki 33 évig vezette a Telamon Corp.-t. Kifejtette, hogy még ha rendkívül képzett is vagy, fél tucat jelölt is lehet egyaránt képzett. Nem lehet tudni, mi volt az, ami miatt kiválasztották közülük az egyiket, és nem szabad azzal töltened az időt, hogy olyan személy ismeretlen tulajdonságaira koncentrálj, akivel valószínűleg soha nem találkozol. Ön tud küldje el e-mailben a felvételi vezetőnek és udvariasan kérdezd meg, miben tudnál javítani, azonban.

Ennek ellenére Joanis hangsúlyozta, hogy „csak egy embert lehet felvenni”. Néha az a személy nem csak te leszel. Próbáljon koncentrálni a jövőben azokra az időkre, amikor lesz.

„Első és legfontosabb: soha nem akarom, hogy bárki is kevésbé érezze magát, mint amiért nem kapta meg az állást. Ez nem annyira személyes, mint amilyennek látszik. ”- mondta Yasmine Soofi, a los Angeles-i üzletasszony, aki legutóbb társasjátékot alapított párok számára egy kártyajátéknak, az ún. A terapeuta és az úrnő. „Az igazság néha más jelöltek képesítésük vagy hozzáállásuk miatt csak„ megfelelnek ”a munkaköri leírásnak. A hozzáállást és az első benyomásokat megbeszélik, és a színfalak mögött nagyban játszanak. ”

Ismét nem lesz kedve a rólad folytatott belső beszélgetésekhez, de ha a munkáltatók kizárják a hozzáállásod vagy viselkedésed alapján, akkor valószínűleg ez a legjobb. Ismerik a cég kultúráját, és felismerték, hogy nem illettél volna be, ami valószínűleg megmentett egy nyomorúságos időtől. Próbáljon ezt szem előtt tartani, különösen, ha tudja, hogy képesítéssel rendelkezik a munkakör feladatai ellátására.

Térj vissza rá

Joanis felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen optimizmussal el kell fogadnia egy kis optimizmust: „Ön él és jól áll a jelöltek körében, és ennek még nincs vége” – mondta. Lehet, hogy ezúttal nem választották meg, de most a felvételi menedzser radarján van. Ha – vagy mikor– ez egy munka jó neked kinyílik, te leszel az első, aki megtudja.

Gross megjegyezte, hogy nem kell mindig kegyesnek lenned. Gondoljon a jelentkezés és az interjú folyamatára. Tisztelettel bántak veled? Szakszerű és udvarias volt az, ahogyan elutasításáról megtudta? Szellemben vagy zavarban voltál bármikor? Ha a folyamat nem volt jó, akkor a cégnél végzett munka is lehet, hogy nem jó. Egy évvel azután, hogy nagyon zavaros körbejárást adott neki egy potenciális munkával kapcsolatban, az egyik vállalat hirtelen felajánlotta Grossnak ezt a pozíciót. A nő elutasította.

Az összes elutasítás révén Gross egyre inkább meggyőződött arról, hogy karriert akar csinálni a közösségi médiából. Még tweetelt néhány brutálisabb álláskeresési tapasztalatáról. A tweetek – a szakmai elutasításról, a randevúkról és a fiatal, ambiciózus, macskát szerető nő életéről – viszonylagosak voltak. Dolgoztak: Komolyan, a közösségi média így keres pénzt most, és nagyon boldog.

Akár több állásra pályázik, akár életben tartja a reményt a megtagadó társaság számára, vagy formázza át álmait, hogy megfeleljenek képességeinek, ne feledd, vannak még lehetőségek odakinn.

“Az elutasítás soha nem érzi jól magát, és fáj, de még rosszabbul fáj, ha túl sokáig duzzog, és nem veszi fel a darabokat, és átszervezi őket, hogy megszerezze a kívánt munkát” – tanácsolta Soofi. – Amíg duzzog, valaki más tanul és megszerzi a kívánt munkát.

Amint fagylaltba és habfürdőbe fojtja bánatát, alaposan gondolja át, milyen karriert szeretne valójában, és ne csodálkozzon, ha elutasítását áldásnak kezdi tekinteni. Ezután térjen vissza oda, és üldözze álmai munkáját.
Forrás link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok