Hogyan tekinthetjük meg, hogy a Facebook milyen adatokat tartalmaz Önről

Avatar Gadam | 2021.01.13. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Új Facebook logó
Facebook

A Facebook sokat tud rólad. Ezen információk egy részét átadták a regisztráció során, de vannak olyan dolgok, amelyekről nem biztos, hogy tud. Megmutatjuk, hogyan tekintheti meg és töltheti le.

Az Ön Facebook-információi

Először is, kíváncsi lehet arra, hogy mennyi adat áll rendelkezésére a Facebookról. Vannak olyan nyilvánvaló dolgok, mint a neve, születési dátuma, rokonai és így tovább, de mit tud még?

A megtekintéshez jelentkezzen be Facebook webböngészőben, például a Google Chrome-ban, számítógépen. Kattintson a jobb felső sarokban lévő nyílra, majd válassza a „Beállítások és adatvédelem” lehetőséget.

kattintson a nyílra, és válassza ki a beállításokat és az adatvédelmet

Ezután kattintson a „Beállítások” gombra.

válassza a beállításokat

A „Beállítások” oldalsávon kattintson a „Facebook-információi” elemre.

kattintson a facebook adataira

Látni fog néhány különböző felfedezendő területet. Kattintson a „Megtekintés” elemre az „Hozzáférés az adatokhoz” jobb oldalán.

hozzáférhet az információihoz

Itt láthatja az összes Facebook-adatait több kategóriába rendezve. Ezek bármelyikére kattintva linkek nyílnak meg, így mindent áttekinthet.

nyisson meg egy kategóriát a további megtekintéshez

Görgessen le az „Információk rólunk” szakaszig. Itt tekintheti meg a Facebook által gyűjtött személyes adatokat. Kattintson ismét bármely kategóriára a kibontásához.

tekintse át személyes adatait

Töltse le adatait

Miután áttekintette az összes információt, érdemes letöltenie annak másolatát megőrzés céljából. Ez jó ötlet, ha fiókjának törlését tervezi.

Ehhez lépjen a Beállítások és adatvédelem> Beállítások> Saját Facebook-információk elemre. Kattintson az „Adatok letöltése” melletti „Megtekintés” elemre.

töltse le az adatait

Látni fogja az összes kategóriát, amelyet fentebb feltártunk. Jelölje be a jelölőnégyzetet azon kategóriák mellett, amelyekből információkat szeretne letölteni.

jelölje be a jelölőnégyzeteket a letöltéshez

Ezután eldöntheti, mennyi időre szeretne visszamenni. Alapértelmezés szerint az összes információt a fiók első létrehozásától kezdve tölti le. A dátumtartomány beállításához kattintson az „Összes adat” elemre.

kattintson az összes adatomra

A naptárak segítségével válassza ki a kezdő és befejező dátumot, majd kattintson az „OK” gombra.

állítsa be a dátumtartományt

Ezután válassza ki a formátumot, amelyben menteni kívánja a letöltött információkat. A HTML könnyebben megtekinthető, de a JSON jobban működik más szolgáltatásokba történő importáláshoz. Sajnos ezt nem teheti meg kétszer, és mindkét formátumban elmentheti az információkat.

válasszon formátumot

Az utolsó lehetőség a „Media Quality”; minél magasabb minőséget választ, annál nagyobb lesz a letöltés.

válassza a média minőségét

Miután elvégezte az összes választást, kattintson a „Fájl létrehozása” gombra a letöltés létrehozásának megkezdéséhez.

fájl létrehozása

Megjelenik a „Készül az Ön adatainak másolata” értesítés. Lehet, hogy e-mailt is kap erről. A Facebook értesíteni fogja, ha az adatai készen állnak a letöltésre.

üzenet a letöltésről

Ennyi van benne! Attól függően, hogy mennyi információt választott ki, a fájl létrehozása eltarthat egy ideig.

Ha kész, akkor utasítást kap a letöltésre ZIP fájl. Ez a fájl minden adatot tartalmazó mappákat tartalmaz. Néhányat nehéz lesz lefordítani, de olyan dolgok, mint a fotók és videók, egyszerűek. Ha végignézed, meglátod mindazt, amit a Facebook tud rólad.

ÖSSZEFÜGGŐ: Minden, amit tudnia kell a ZIP-fájlokról
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it