Ideje csatlakozni a klubházhoz? 3 tartalommarketing mérlegel

Avatar admin | 2021.04.24. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

A Phenomenal nem kezdi leírni a Clubhouse növekedését az első évben. A beeső audioalkalmazás a 2020 májusi 1500 tagról a következőre nőtt: 10 millió 2021 februárjában.

Az ilyen számokkal csak akkor van értelme, ha a tartalommarketingesek érdeklődnek a Clubhouse lehetőségei iránt. De vajon a Clubhouse a megfelelő hely a márka összegyűjtéséhez? És ha igen, hogyan?

Bepillanthatok az „exkluzív” klubházba három ember tapasztalatain keresztül a tartalommarketingben, akik ezt használják.

Mi az a klubház?

A Clubhouse egy audio közösségi hálózati alkalmazás. Csak iOS rendszeren érhető el, így csak az iPhone felhasználók csatlakozhatnak. (Bővítés a következőre: Android még ebben az évben később érkezhet.)

Az alkalmazás vonzerejének (és a kellemetlenségének) része, hogy az embereket fel kell hívni a csatlakozásra. Minden új Klubház tag öt meghívót kap elküldésre. A „jelölő” a tag profilja alatt található.

A felvétel után a tagok kereshetnek követendő embereket, klubokat, amelyekhez csatlakozni vagy követni tudnak, és csevegőszobákat csatlakozni. A témák a vállalkozás kezdetétől a bitcoin-befektetéseken át a reality TV-n át a sportig és egyebekig terjednek.

Bármely tag csatlakozhat egy meglévő szobához, vagy új szobát indíthat. Minden szobában két kategóriájú ember van – hallgatók és beszélők. A teremben mindenki láthatja a színpadon és a hallgatók listáját. Ha a hangszórók kérdést tesznek fel, vagy kölcsönhatásba lépnek, a hallgatók megérinthetik a kéz ikont. A moderátor ezután az illetőt a „színpadra” hozhatja, hogy beszéljen.

A terem első hangszórója alapértelmezés szerint a moderátor. A moderátorok képesek a színpadra engedni a hangszórókat, valamint felrúgni azokat a tagokat, akik megsértik a magatartási kódexet.

Ahhoz, hogy jogosult legyen klubot létrehozni, a tagoknak legalább háromszor el kell indítaniuk a csevegőszobát. A klubház adminisztrátorainak felül kell vizsgálniuk és jóvá kell hagyniuk a klub kérését.

Mint egy csak hangos alkalmazás, A klubház nem érhető el hallási nehézségekkel küzdő emberek számára. És nincs integrált funkció a szobai beszélgetések rögzítésére.

Mi a lehetőség a márkákra? Ennek megismerése érdekében három marketingszakemberrel beszéltem a platformon szerzett tapasztalataikról.

Van-e hely a #ContentMarketing számára a #Clubhouse-on? @PedigreeUS, @chimammeje és @MfgHappyHour megosztják tapasztalataikat és tanácsaikat a @AnnGynn @CMIContent oldalon. #Közösségi média Kattintson a tweetelésre

A partnerek segítségével a márkák távol maradhatnak a kutyaháztól

A Pedigree kisállateledel márka idén tavasszal lépett a Klubház színpadára. “Tudjuk, hogy a kutyák a legjobb hallgatók, így rögtön természetes illeszkedésnek tűnt” – mondja Craig Neely, a Mars Petcare marketingért felelős alelnöke.

Ez egy szép gondolat, de Pedigree stratégiai volt a klubház iránti elkötelezettsége. A platform segítségével tovább segítette a rászoruló kutyák örök otthonainak megtalálását.

“Tudtuk, hogy a klubház emberei olyan témákról beszéltek, ahol úgy gondoljuk, hogy a kutyák valódi változást hozhatnak, mint például a mentális és fizikai egészség, ami megfelelő teret jelent a kutya örökbefogadásának tudatosítására” – mondja Craig.

A törzskönyv három moderátorral állt össze, akik már a klubház mentális és fizikai egészségéről folytatott beszélgetéseket vezették: Nidhi Tewari, a Mentális Egészségügy klub házigazdája; Alessandra Torresani, az érzelmi támogató klub házigazdája; és Jamaica Aali, a The Monday Motivation Club házigazdája.

Craig szerint a moderátorok is osztják a márka hitét „a háziállatok előnyeiben és az állatok örökbefogadásának fontosságában”.

Minden házigazda egy meghatározott időpontban nyitotta meg szobacsevegését, hogy beszéljen a kutyatartás előnyeiről, mivel azok kapcsolódnak a témájukhoz. Bemutattak négy örökbe fogadható kutyát a Pedigree menhely partnereitől, akik „csatlakoztak” a beszélgetéshez.

Mivel egy kéreg valószínűleg nem volt elég az „örökbe fogadni” kifejezésre, minden résztvevő menhely a honlapján közzétette a kutya profilját – fényképet, leírást és linket az örökbefogadó oldalra. A szoba megosztott linkeket tartalmaz ezekre a webhelyekre.

Az esemény a Pedigree szoba beszélgetéssel zárult, amelynek témája az örökbefogadás fontossága és előnyei voltak, amelyet Alessandra, az Érzelmi Támogató Klub tartott. A beszélgetésbe a partnermenhelyek képviselői is bekapcsolódtak.

Mind a négy kutyát örökbe fogadták.

Míg a Klubház rendezvénye első volt, nem először fordult elő, hogy a Pedigree virtuális platformokra emelte a kisállat-örökbefogadás népszerűsítését. A világjárvány első hónapjaiban ez adott otthont Kutyák a Zoomon, virtuális örökbefogadási események menedékhelyekkel az ország egész területén.

„Ez a„ kutyaház ”aktiválás folytatása ennek az újításnak az új utak megtalálásában népszerűsít kutya örökbefogadása, különösen egy virtuális térben ”- mondja Craig. “A klubház olyan nagyszerű lehetőségnek tűnt számunkra, hogy új téren játszhassunk, miközben egyedülálló módon örökbe fogadható kutyákat is eljuttattunk az emberek elé.”

A Pedigree-nek nem kellett a saját közönségét felépítenie a már létező klubokkal való együttműködésben, amelyek már a lebontásról, a szorongás leküzdéséről és az aktívabb tevékenységről beszéltek – a kedvtelésből tartott állatok tulajdonjoga pozitív hatással lehet.

Craig ezt a figyelmeztetést kínálja a márkák számára: „Az emberek azért vannak a klubházban, hogy értelmes beszélgetésekben lehessenek részesei” – mondja. „Ezért fontos megbizonyosodnunk arról, hogy bármilyen márkás integráció hitelesnek érzi-e ezeket a beszélgetéseket, és nem veszi el az a tapasztalat, amelyet az emberek szeretnének kihozni belőle. ”

Elvihetők:

 • Keressen partnereket. Kérdez befolyásolók, moderátorok és klub házigazdák, hogy csatlakozzanak hozzád, vagy ha meghívást kapnak a szobájukba. A befolyásolók, a népszerű klubfogadók stb. Nemcsak hitelességet kölcsönöznek a beszélgetésnek, hanem hozzáférést biztosítanak a klubházukhoz, és kiszélesítik közönségét.
 • Legyen hiteles. A klubházi beszélgetésnek meg kell lennie hiteles a márkádhoz és a szobához.

A #Clubhouse oldalon győződjön meg róla, hogy a márkás integráció hitelesnek érzi-e magát, és nem veszi-e el a tapasztalatokat – mondja Craig Neely a közelmúltbeli @PedigreeUS eseményről, az @AnnGynn és a @CMIContent segítségével. #Közösségi média Kattintson a tweetelésre

Hozzáférés biztosítása személyeknek (nem márkáknak)

Chima Mmeje, a SAAS és a technológiai vállalatok szabadúszó írója, stratégája, a Clubhouse hallgatója, résztvevője és házigazdája. “Ez egy igazi aranybánya azok számára, akik gyorsan bejutnak” – mondja.

A podcastot a Clubhouse-ban sugározza, miközben egyidejűleg felveszi Youtube. Nemrégiben a Fractl vendége volt Befejezés a tartalommarketing podcaston, amelyet egyidejűleg a Klubházban rendeztek és a Zoom segítségével rögzítettek.

Kép forrása

De vajon a Klubház remek-e a vállalatok számára? Csak ha jól csinálják.

“Senki sem akar márkát hallgatni a Clubhouse-ban” – mondja Chima. “Meg akarnak hallgatni olyan döntéshozókat, akik rájöttek” – mondja. „A klubház nagyszerű, mert közvetlen hozzáférést biztosít ezekhez az influencerekhez [so the audience] kérdéseket tehet fel és valós idejű visszajelzéseket kaphat a hagyományos audio vagy video podcastokkal lehetetlen módon. ”

Senki sem akar márkát hallgatni a #Clubhouse-ban. Meg akarják hallgatni azokat a döntéshozókat, akik rájöttek erre – mondja @chimammeje a @AnnGynn @CMIContent oldalon keresztül. #Közösségi média Kattintson a tweetelésre

Elvihetők:

 • Határozza meg a vezetőket és a téma szakértőit aki jó lenne a Klubház színpadán. Jónak kell lennie a nyilvános beszédben és az olyan közönséggel való kapcsolattartásban, amelyet nem ismer.
 • Használjon harmadik féltől származó eszközt a klubházi beszélgetések rögzítéséhez. A felvételek segítségével meghosszabbíthatja a beszélgetés életét más platformokra. Csak győződjön meg róla, hogy a szoba előtt tisztázza, hogy felvétel készül.

Használjon harmadik féltől származó eszközt a #Clubhouse szoba beszélgetéseinek rögzítésére, hogy meghosszabbítsa a # content tartalmát – mondja @AnnGynn a @CMIContent segítségével. #Közösségi média Kattintson a tweetelésre

Győződjön meg arról, hogy a beszélgetés mindkét irányba megy

A pandémiát megelőző időkben Chris Luecke személyesen rögzítette podcast-ját egy korsó (vagy más választott ital) felett készítőkkel, alapítókkal vagy a feldolgozóipar más vezetőivel. Olyan eszközökről, taktikákról és stratégiákról beszéltek, amelyekkel a gyártói karrier és az üzleti tevékenység magasabb szintre kerülhet.

Most Chris virtuálisan rögzíti ezeket a beszélgetéseket. De kibővítette a podcastot is, így heti tűzfali csevegéseket hozott létre a Klubházban egyet a Factory Fix alapítójával, Patrick O’Rahilly-vel.

A különbség az övéi között podcast és a klubház szobái? Ez kétirányú párbeszéd. Eredetileg Chris a Zoom-ot használta az összes tűzparti beszélgetésének házigazdája, de úgy találja, hogy a Clubhouse-nak vannak előnyei. Ez informális, és egy klub létrehozásával – a Happy Hour gyártásával – folyamatos kapcsolatot ápol a követőivel.

Tökéletes a klubház lehetőségeiért a marketingesek számára. A legfontosabb az, hogy összpontosítson a fülkéjére, és távol tartsa magát az általános, széles körű foglalkozásoktól, amelyek ugyanazokat a témákat tárgyalják, mint sok más klub és szoba.

“A klubház megmaradó ereje a fülkés beszélgetések” – mondja Chris. „Nagyszerű lehetőségek a megbeszélésre…. Itt van némi ereje – menjen bele a részletekbe. ”

A klubház megmaradó ereje a fülke-beszélgetés, mondja @CWLuecke a @MfgHappyHour-ból, az @AnnGynn @CMIContent oldalon keresztül. #Közösségi média Kattintson a tweetelésre

Chris a Clubhouse-t is nagyszerű megoldásnak tartja a legnagyobb kihívásra, amellyel a legtöbb élő virtuális esemény szembesül – a hálózatépítést. A múlt hónapban Chris otthont adott egy hálózati eseménynek az Automate Forward konferencián:

A Klubház rendezvénye szerepel a műsor napirendjén. A konferencia résztvevői csatlakozhatnak a platformhoz, és megtalálhatják a boldog órát a konferencia nevének keresésével – Automate Forward – vagy a Manufacturing Happy Hour klubon keresztül.

– Mindenki nem lép be egyszerre a beszélgetésbe; olyan, mint egy igazi személyes hálózati esemény ”- mondja Chris. „Ha a Clubhouse lesz a mainstream platform – még több hozzáférhető – Úgy gondolom, hogy ez válasz lehet mindenki kollektív küzdelmére arról, hogyan lehet egy jó hálózati eseményt megvalósítani. ”

Elvihetők:

 • Menjen résbe, nem széles. Szűkebben fókuszált helyiségek és klubok létrehozásával egyedi beszélgetéseket folytathat, és specializált közösséget gyarapíthat.
 • Használja a Klubházat hálózatépítési eseményekhez. A virtuális konferencia résztvevői könnyebben csatlakozhatnak egy általuk ismert platformhoz, ahelyett, hogy nehézkes platformokon próbálnának eligazodni az online eseményeken belül.

Ismerős?

A Klubház tanácsának hasonlónak kell lennie az általánosabb tartalommarketing tanácsokkal:

 • Terjesszen tartalmat ott, ahol a közönsége van.
 • Interakció hitelesen. Az üzenetküldőnek, az üzenetnek és a viselkedésnek illeszkednie kell mind a márkájához, mind a platformjához.
 • Összpontosítson a fülke vagy a speciális témákra, hogy jobban vonzza a célközönséget.
 • Növelje elérhetőségét másokkal együttműködve, akik hozzáférést biztosítanak közönségéhez.
 • Hozza ki a legtöbbet a tartalmából, ha újracsomagolja más terjesztési platformokra.
 • Kapcsolatba lépni a és reagál közönségének.

Végül, még akkor is, ha nem gondolja, hogy a Clubhouse kizárólagossága megfelel Önnek tartalommarketing stratégia, akkor is a hangtartalomra kell gondolnia. A Twitter, a Facebook, a LinkedIn és mások mind dolgoznak az audio chat játékon.

Hogyan látja, hogy a Clubhouse tartalommarketing eszközként használja a márkákat vagy magánszemélyeket? Kérjük, tegye meg a megjegyzéseket.

Még mindig dolgozik a klubház és az audio stratégiáján? A ContentTECH csúcstalálkozón június 8-10-ig beszélünk róla. Jelölje meg naptárát és regisztrálj ma.

Borítókép: Joseph Kalinowski / Content Marketing Institute

Forrás link


11 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok