Ideje kidobni a Wink Hub-ot és továbblépni – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.02.03. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Egy Wink Hub egy kukában
Josh Hendrickson

Korábban nagyon ajánlottuk a Wink hubot, mint az egyik legjobb intelligens otthoni hubot, amelyet megvásárolhat. Olcsó volt, könnyen beállítható és megbízhatóan működött. De az idő múlásával a dolgok megváltoztak, és mi megálltunk a Wink Hub ajánlása. Itt az ideje, hogy tudomásul vegye az igazságot – kukába helyezi a Wink Hub-ot, és továbbléphet valami jobbra.

Ezt nem mondjuk könnyedén. Általában a Review Geek megpróbálja fenntartani a pozitív hozzáállást a legtöbb termékkel kapcsolatban. A Review Geek és a testvéroldalunkon található How-To Geek között pedig úgy gondoltuk, hogy a Wink Hub kiváló intelligens otthoni központ, talán a legjobb, amelyet megvásárolhat. De a dolgok változnak, és néhány Wink Hub-helyfoglalásnál itt az ideje, hogy elismerje az elefántot a szobában – a Wink egykori önmagának árnyéka. Ez már nem olcsó termék. Nem megbízható. És itt az ideje, hogy jobb lehetőségekre térjünk át.

Wink sziklás története

Wink Box, ígéret nélkül havi előfizetésekre
Josh Hendrickson

Akár hiszi, akár nem, a Wink mint termék alig több mint tíz éves. A Quirky nevű cég alatt indult 2009-ben, amely több „mókás” terméket dobott piacra. Néhány közülük, mint a tojásjelző és a gőzt leállító tükör, soha nem indult el. De a Wink Hub jól teljesített, köszönhetően a kiváló tervezésnek és az alacsony költségeknek.

Az ígéret egyszerű volt: vásárolja meg az 50 dolláros hubot, csatlakoztassa készülékeit, és soha többé ne fizessen semmit. A Wink alkalmazásai jól meg voltak tervezve, és az átlagember gyorsan megtanulhatta létrehozni az intelligens otthont. De csak egyetlen díj felszámítása hub vásárlásakor vezetett bevételi problémákhoz. Quirky eladta a Winket a Flextronicsnak, amely eladta a Winket az iam + -nak, a Will.i.am tulajdonában lévő társaságnak.

A dolgok onnan nem mentek jól; hónapokig még a Wink webhelyén sem talált boltban egy Wink hubot. Hogyan kereshet pénzt a vállalat, ha az egyetlen termék, amelyért fizet, soha nincs raktáron? Megszűnt az új integrációk hozzáadása, ami azt jelenti, hogy a meglévő Wink-központok nem működtek a legújabb intelligens otthoni termékekkel. És az oldal abbahagyta a többi Wink termék szállítását is.

Ezen a ponton mitetején ajánlotta a Wink Hubokat új felhasználók számára.

Előfizetési terv a túléléshez

Kacsintó agy tűz körül
Rákacsintás

De ha már birtokoltál egy Wink hubot, és nem adtál hozzá új intelligens otthoni eszközöket, akkor ez jól működött. Miért távozzon? Nos, Winknek még mindig bevételre van szüksége a lámpák és a szerverek működéséhez, ami gyorsan nyilvánvalóvá vált. A szolgáltatások többszöri kiesést tapasztaltak, és a problémákat a nem megújított biztonsági tanúsítványok okozták.

Jobbra a hajóból, Wink új kötelező előfizetési tervet hirdetett meg. Annak ellenére, hogy megígérte, hogy soha ne számoljon fel előfizetéseket közvetlenül a termékdobozon, ez szükségszerűség miatt megváltoztatta az irányt. Ha felhőfunkciókat szeretne, például távvezérlést, ha házon kívül van, vagy Alexa és Google integrációval, fizetnie kell.

Aztán Wink meggondolta magát és azt mondta, hogy sokan megígérték, hogy kifizetik az előfizetést mégsem kellett feltölteni egyet. Nem igazán. De aztán ismét megváltoztatta az irányt, és végül mindenkit arra kényszerített, aki többet akart, mint a helyi irányítás havonta 4,99 dollárt fizetni hogy továbbra is ingyen kínált funkciókat használja. Ha nem fizet, akkor elveszíti az összes felhőalapú hozzáférést, minden harmadik fél általi integrációt és mindent. Amikor nem tett jót a társaságnak Az IFTTT levágta Winket az integrációktól.

Az előfizetéseknek garantálniuk kell az üzemidőt

Egy Wink Hub egy székhez kötött.
Josh Hendrickson

Ez felgyorsítja a sebességet. Az elmúlt héten Wink teljes szolgáltatása nem működött. Az tartalmazza felhőintegrációk, harmadik felek integrációi, akár a webhely és a támogatási e-mail. Nehéz elképzelni, hogy a kód egyetlen hibája miért hozhatja le a felhőintegrációkat és a támogató e-maileket.

Wink időnként adott frissítéseket, de ezek nem nyújtottak valódi információt. Azt ígérte, néhány nap múlva javítás érkezik, de nem érkezett meg. Most a weboldal működik és működik, és Wink mondja minden más ma még működni fog.

Még rosszabb, hogy Wink nem ez az első eset, amikor a kötelező előfizetések megkezdése után csökkent. Szeptemberben a a szolgáltatás egy egész hétvégén meghiúsult. Úgy van; alig öt hónappal ezelőtt újabb kiesést tapasztalt. A társaság elnézést kért és részleges visszatérítéseket adott. A legutóbbi hosszabb leállás miatt nem nyújtott visszatérítést.

Még rosszabb, annak ellenére, hogy Wink ragaszkodott ahhoz, hogy a helyi kontrollok továbbra is működnek, rengeteg Wink felhasználó mondott mást. Ez hihető, mert Wink azt mondta előre, hogy ne válassza le az eszközeit, és ne jelentkezzen ki. Ha megszakad a kapcsolat, nincs mód a visszatérésre a helyi vezérlők visszaszerzéséhez. Valószínűleg ez történt rengeteg emberrel – a blipes internet elrúgta őket az ingatag kapcsolatuktól.

Nem elfogadható, ha garantált frissítések és új funkciók biztosításán alapuló előfizetéseket számítunk fel, és akkor nem garantáljuk a garantált üzemidőt. Még ennél is rosszabb, hogy Wink kommunikációja az egész üzemszünet alatt mélységes volt. Nem egyszer azt ígérte, hogy a javítás „majdnem itt van”, amikor a probléma napokig tartott. Frissítéseinek fele csak ígéret volt, miszerint a vállalat javítást vizsgál vagy végrehajt, további részletek nélkül.

Ideje szemetelni

Ha nem lennének jobb lehetőségeid, érdemes lehet kibírni a Winkkel. Wink alkalmazása az egyik legjobb okosotthon-megoldás; könnyen kezelhető és könnyen beállítható. De az igazság az, hogy az intelligens otthon világa egészen más, mint 2009-ben. Rengeteg jobb lehetőség áll rendelkezésre, függetlenül attól, hogy a helyi vagy a felhővezérlést részesíti előnyben.

Ezen lehetőségek közül sokhoz még előfizetés sem szükséges. Néhány jobb helyi ellenőrzést biztosít; mások hatékonyabb rutinokat nyújtanak. Mindegyik jobb üzemidőt biztosít. Kevés, ha van ilyen, Wink által tapasztalt sziklás történelem. Nincs jó ok arra bízni, hogy Wink nem tapasztal újabb kiesést, hogy nem mulasztja el újra kommunikálni. Hogy megint nem fog megszakítani az ígéreteket.

2019 elején Wink elmondta nekünk, hogy egy „Wink Hub 2.5” kiadását tervezi, amely megoldja a jelenleg felmerülő néhány problémát. Ez soha nem történt meg. Ahelyett, hogy új integrációkat adna az ígéreteknek, harmadik fél cégei szeretik Kamarás és IFTTT levágta Wink integrációit. Wink utolsó blogbejegyzése az i-ről szólts kiesés szeptemberben—Nem talál bejelentett új funkciókat tartalmazó blogbejegyzéseket.

Mindez egyértelműen kijelenti, hogy Winknek valószínűleg nincs jövője, és ha megbízható intelligens otthont szeretne, akkor tovább kell lépnie.

A legjobb Wink Hub alternatívák

Egy Hubitat Hub a pulton.
Hubitat

Ha új központot keres, van néhány nagyszerű javaslatunk az Ön számára. Az, hogy mit választ, attól függ, hogy mennyit szeretne befektetni, és hogy a felhővezérlést vagy a helyi irányítást választja-e. Ha sok ZigBee vagy Z-Wave eszköz van, és nem szeretné frissíteni az újabb Wi-Fi intelligens otthoni eszközöket, akkor szüksége lesz egy hubra, amely képes kezelni a jelenlegi felállást.

Ha a felhővezérléseket részesíti előnyben, akkor javasoljuk a Samsung SmartThings Mesh routert. Wi-Fi útválasztóként működik, de intelligens otthoni hub is, amely képes kezelni a Z-Wave és a ZigBee eszközöket. Mindent egyben kap. És ehhez nem szükséges előfizetés.

Felhőbarát Smart Hub

Ha inkább a helyi vezérlőket szeretné, nézze meg a Hubitat Hubot. Minden valóban helyi, hacsak nem integrál egy felhőtől függő eszközt, mint egy Alexa hangszórót. És a Hubitat útválasztási rendszere fejlettebb, mint bármi, ami a piacon található. És még egyszer: nincs folyamatos díja. Ugyanakkor magasabb a tanulási görbéje, mint a SmartThings-nek.

Advanced Automations

Végül, ha hajlandó a Wi-Fi intelligens otthoni eszközökre ugrani, akkor lehet, hogy nem is kell hub. Az Alexa és a Google Assistant hangszórók a legtöbb Wi-Fi intelligens otthoni eszköz „központjaként” működhetnek, és most éppen erre megy az intelligens otthon ökoszisztémája. A Z-Wave és a ZigBee eszközök egyre kevesebb időt látnak a CES-hez hasonló eseményeken, a Wi-Fi szabványok mellett. A kettő közül az Alexának jobb a rutinja, de a Google Segédnek jobb a hangutasítása. Megtettük a teljes Wi-Fi-t, és ez jobban működik, mint azt elképzelheti.

Alexa-meghajtású megoldás

Echo Dot

Az Alexa Echo Dot megfizethető árú, és vezérelni tudja a legtöbb intelligens otthoni Wi-Fi-eszközt. Jobb választás a rutinokhoz.

Nem számít, mit választ, bármi jobb, mint a Wink. Még akkor is, ha ma helyreállítja a szolgáltatást (és ez még várat magára), kukába kell helyeznie a Wink Hub-ot, és tovább kell lépnie.
Source link


17 Views 0 Ratings Rate it