Juhar sült bab pirítóssal

Avatar admin | 2021.02.01. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Vegán a sült bab?

A klasszikus brit sült bab recept nem vegán. Bár babból és paradicsomból készül, tartalmaz még Worcestershire szószt is, amely szardellát tartalmaz.

Sőt, egyes receptek vagy bolti sült babkonzervek csirkehúsleves vagy sertéshús is szerepel az összetevők listájában, ezért nem alkalmasak a növényi étrendet követők számára.

Hogyan lehet egészséges a sült bab?

Az üzletben vásárolt sült bab feldolgozott szirupokat, sűrítőket, rengeteg sót és egyéb adalékokat tartalmaz az ízlés növelése érdekében.

Sőt, egyes receptekben ketchup, fehér cukor, melasz és Worcestershire szósz szerepel. Ez sok cukrot, sót és erősen finomított összetevőket jelent.

A házi készítésű sült bab elkészítése a semmiből azt jelenti, hogy teljes mértékben ellenőrizheti a felhasznált alapanyagok mennyiségét és minőségét.

Receptünkben csak öt egyszerű összetevőt használtunk: babot, paradicsommártást, extra szűz olívaolajat, juharszirupot és alacsony sótartalmú szójaszószt.

A juhar 30–40% -kal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a fehér cukor, és kevésbé feldolgozott is.

A szójaszósz erjesztett szójabab pasztából készül. Könnyedén talál gluténmentes és alacsony sótartalmú szójaszósz alternatívákat a helyi szupermarketben, hogy kordában tartsa a só mennyiségét.

Így nyugodtan mondhatjuk, hogy a könnyen sült bab receptünk mindenképpen egészségesebb alternatívája a legtöbb bolti babnak.

Melyik a legjobb bab a sült babhoz?

A fehérbab alapanyag ebben a klasszikus brit ételben. Használhatja a cannellini, a nagy északi, a tengeri, a paszuly vagy a vajbab fajtákat.

A hagyományos recept csavarásához pinto babot használtunk, de választhat vörös vagy fekete babot is.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it