Kanada élelmezési tényeinek és fikcióinak kibontása

Avatar admin | 2021.08.09. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Egyszerűen figyelembe véve a juharszirupot, a progresszív kőzetet és a laposhalot a hajórakományok mellett, Kanada – egy Amerika északi határa mentén húzódó, közel 40 milliós ország – sokat dicsekedhet. De a hencegés aligha kanadai módszer, főleg, ha elismerjük a hazai ételkultúrát, amely ritkán kapja meg a neki járó figyelmet. „Az egyik felismerésem az elmúlt évtizedben a kanadaiakkal való beszélgetés során az volt, hogy gyakran amerikai ételekre hivatkozunk, nem pedig sajátjainkra” – mondja Meredith EricksonRégi szakácskönyv-szerző, síelő és büszke Montrealer, aki felvilágosító és akciódús podcast sorozatot adott ki, Terepi útmutató az étkezéshez Kanadában, együttműködve az Audible -lel.

“Ki a miénk egyenértékűek a kanadai tájon? ” – mondja Michael Pollanra, Alice Watersre és Dan Barberre hivatkozva, akik nagy gondolkodók az amerikai ételekben. A kérdésre választ kap a tíz epizódból álló sorozat, amely Montrealban kezdődik, és kígyózik Ottawán, Torontón, majd nyugatra a Brit Kolumbiaig-ahol egy epizód foglalkozik Richmond hihetetlen kínai jelenetével, amelyet sokan a világ legjobbjának neveztek hazáján kívül eredet.

Erickson, aki legutóbb borító könyveket adott ki Friuli Venezia Giulia és Európáé egyedülálló alpesi konyha, külföldön élt néhány országban, de mélyen büszke arra, hogy kanadai. „A gazdák, pékek, vetőmagtakarékosok, borászok, és igen, szakácsok és vendéglősök – erre világítunk.” Felvettem a kapcsolatot, hogy megtudjam, milyen nyomás nehezedik egy ország konyhájára, Erickson torontói éttermeinek listájára, és arra az időre, amikor friss tőkehal evett, és Domaine Alice et Olivier De Moor Chablis -t ivott a zúgó Szent Lőrinc -folyó szélén.

Mi a legnagyobb tévhit a kanadai ételekkel kapcsolatban?
Kanadának nincs élelmiszer -azonossága. Ez azért van, mert feltételezem, kevés „nemzeti ételünk” van, ami bizonyos értelemben hasonló az Egyesült Államokhoz. Megvan a hamburger; van poutine és vajas torta. Identitásunk valóban a regionális termékeinkhez kötődik, és ott van az arany. Edward hercegi sziget osztrigájáról beszélek; rák és homár a Gaspé -tól; áfonya a Lac Saint-Jean környékéről; Ontario a prérikből almát, kukoricát, rebarbara és búzát termel; szőlőtermesztés Brit Kolumbiában; és további nagyszerű tenger gyümölcsei a Csendes -óceán partján és az Öböl -szigeteken. Identitásunk tehát eredendően összefonódik a tartományoktól tartományig terjedő termékek bőséges változatosságával.

Hogyan kaptad ezt a nevetségesen gazdag feladatot, hogy egy egész ország, Kanada ételeit lefedd egy podcast sorozatban? Feltetted? Mennyi ideig tartott bejelenteni?
Dolgozom egy kanadai könyvön, és legalább négy évembe telik, hogy létrehozzam a magam módján, de ezt teszem. Körülbelül abban az időben, amikor aláírtam ezt a könyvszerződést, véletlenül hallottam az Audible -től, hogy túl akarnak lépni a hangoskönyveken, és eredeti tartalmat akarnak létrehozni, és kíváncsiak voltak, nem lennék -e kíváncsi valamit létrehozni az ételvilágban. Azt mondtam, szeretnék egy terepi útmutatót készíteni a kanadai étkezéshez. Et voilà! Körülbelül másfél év telt el az elejétől a végéig (kutatás a végső hangfelvételig) az első évadban.

Nem volt más választás, mint Montrealban kezdeni? Mit tanulhatunk az ottani étkezésről?
Mindig Montreal volt az első epizódom. Ez az a hely, ahonnan elindultam, és így ez csak természetes volt. Ebben az epizódban három interjú található: az egyik Freddel [Morin] Joe Beef -től, közeli barátomtól és társszerzőmtől. Fred mindig elgondolkodtató és szórakoztató, és beszélünk a montreali étkezés művészetéről, és ennek jelentőségéről. Aztán ebédelek az Olive et Gourmando -ban egy másik barátommal és kollégámmal, Dyan Solomonnal, a séf/tulajdonossal. Dyan és Fred a Toqué -ban dolgoztak! együtt a 90 -es években, és ez egy teljesen más korszak volt Montrealban. Vannak jó rögök az étterem rajongóinak, és ha még nem jártál egyik helyszínen sem – nos, azt hiszem, ez az epizód arra késztet, hogy mielőbb vonatot foglalj Montrealba. És ha nem, akkor a harmadik interjú, Petével [Varvaro Jr.] a Smoke Meat Pete -től, be kell akasztania.

Egy csomó időt tölt Torontóban és Ontario délnyugati részén, az amerikaiak számára könnyen elérhető helyeken (természetesen a határ megnyitásakor). Adja meg hétvégi étkezési tervét Torontóban.
Torontói slágerlistám változatos és túl hosszú ahhoz, hogy ide nyomtassam, ezért csak annyit mondok, hogy a podcastben két epizódunk van Torontónak szentelve: az egyik az olasz ételekről és kultúráról szól Torontóban, a másik pedig az egyiptomi ételekről és a kultúra. A Forno Cultura -ra (a valaha volt legjobb biscotti, beleértve a Milanóban, ahol élek) és a Famiglia Baldassarre -ra koncentrálok, és a Masrawy Kitchen -re (Mississauga -ban) és a Maha’s -ra az egyiptomira. Az Eqypt évek óta szerepel az utazási kívánságlistámon, és ez csak felgyorsította ezt az álmot.

A kanadai tenger gyümölcsei mély hírnévnek örvendenek. Melyik a legjobb tenger gyümölcsei közül, amit evett a jelentés alatt?
Friss tőkehal a Rimouski-i Le Mini Casse-Croûte-ban. Soha nem ettem ilyen friss halat. Sült krumplival és káposztasalátával, valamint egy üveg Alice et Olivier De Moor Chablisszal ettük a St. Lawrence folyó szélén lévő parkolóban, ahol a folyó kiszélesedni kezd és egészen vad lesz. Számomra ez az utolsó étkezés hangulata. A könyvem tartalmaz egy térképet a legjobb casse-croûtes-ről, hogy az olvasók nyári kirándulást tegyenek belőle.

Fokozatváltás, mi a következő könyv (vagy könyvek) projektje a láthatáron?
Jelenleg Milano és Montreal között osztom az időmet, ami azt tükrözi, hogy miért dolgozom egyidejűleg két könyvön, a kanadai projekten és Alta Italia, minden Észak -Olaszországról. Ez alapvetően egy közúti utazás Liguriából Velencébe, az út összes legjobb megállójával. Szörnyű munka, tudom.

A világ melyik régiójában dobnál el mindent, hogy meglátogasd (és könyvet írj)?
Valóban felszabadító kirándulni és nem könyvet írni. Csak passzívan kíváncsi lenni nagyon pihentető. Az egyik legjobb utazás, amin valaha voltam, egy ötnapos utazás volt Hongkongba egy jó barátommal 2019-ben. Azt hiszem, egyáltalán nem aludtam. Milyen mámorító modern város – és trópusi! Tényleg kizökkent a saját fejemből, ami egy író számára ilyen ajándék. De nem szívesen mondanám, hogy ha nem tudsz eljutni egészen Hongkongig, akkor meg kell próbálnod elmenni ebbe a kis BBQ étterembe egy földalatti csíkos bevásárlóközpontban Richmondban, BC. Kint van a világból, és jobb a BBQ, mint Hongkongban. Csináltuk a Terepi útmutató epizód róla – nyilván.

Ezt az interjút az egyértelműség kedvéért szerkesztettük és tömörítettük. E kiadvány óta Kanada augusztus 9 -én tervezi megnyitni határát az amerikai állampolgárok és állandó lakosok előtt.

VÁSÁRLHATÓ, FŐZHETŐ ÉS OLVASHATÓ SZAKKÖNYVEK:

A múlt héten utolértük Julie Gaines -t, a NYC Fishs Eddy tulajdonosát, aki ételeket gyűjt, hogy dokumentálja Amerika út menti éttermek, légitársaságok, kórházak és vidéki klubok történetét.

Olasz amerikai a klasszikus receptek újragondolása a New York-i Don Angie ünnepelt férj-feleség szakácscsapatától.

A koreai vegán szakácskönyv a népszerű YouTube -sztár és hiperkreatív vegán Joanne Lee Molinaro debütáló szakácskönyve.

Tudod, hogy a maroknyi hozzávaló valahogy mindig a hűtőszekrényedben van? Ezekkel a kiindulópontokkal Lukas Volger ugrik bele a sohasem unalmas ételekbe, hogy végigvigye a hetet legújabb könyvében, Start Simple.

A TikTok sztárja, Joshua Weissman kiadja debütáló szakácskönyvét, Joshua Weissman: Unapologetikus szakácskönyv idén szeptemberben.

Szögletes szakácskönyv „több mint 90 receptet kínál a vállalati szintű webfejlesztési készségek fejlesztéséhez Angular 12 és újabb verziókkal”, és nem igazán tudjuk, hogy ez mit jelent, de színezz minket, ha szeretnénk ennek egy részét a barbecue-ra dobni.


Forrás


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok